.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Question Защо думичките "Обичам те" са толкова трудни за произнасяне?

Защо думичките "Обичам те" са толкова трудни за произнасяне?
    С приятелката ми се вече 7 месеца заедно и както всяка връзка си има падения и възход, но въпреки това сме си заедно. Проблема е, че от 3-4 месеца и казвам думичкитеОбичам те" , който найстина ги мисля, но тя не ми връща със същото. Не повдигам темата за това просто защото не искам да я притискам с мойте чувства.Има моменти в който ми е казвала.."не си ли личи обичта ми?" ..макар и да си личи, сякаш искам и да ги чуя...да си стопля душата...
    Та мили приятели и по конкретно се обръщам към женската аудитория...Случвало ли ви се подобна ситуация и каква е причината да не върнете тези думички?
    Благодаря Ви!

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Аз съм била и вероятно някой ден отново ще бъда в ситуацията на приятелката ти.

Не казвам "Обичам те" ако не съм на 100% сигурна в чувствата стоящи зад тези думички. А понякога и след това.

Причината? Да кажеш на някого "Обичам те" според мен е твърде обвързващо и ангажиращо, поражда нагласи и очаквания у отсрещния човек, които може би не съм способна да оправдая в дадения момент.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Не искаш да ги чуваш, ако отсрещната страна не ги мисли наистина, повярвай.

Супер фен
    Защото казано на български е задръстено.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Ако обичаш някои истински думите "Обичам те" няма да са ти изобщо трудни за произнасяне

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Не искаш да ги чуваш, ако отсрещната страна не ги мисли наистина, повярвай.

Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Аз съм била и вероятно някой ден отново ще бъда в ситуацията на приятелката ти.

Не казвам "Обичам те" ако не съм на 100% сигурна в чувствата стоящи зад тези думички. А понякога и след това.

Причината? Да кажеш на някого "Обичам те" според мен е твърде обвързващо и ангажиращо, поражда нагласи и очаквания у отсрещния човек, които може би не съм способна да оправдая в дадения момент.
    Може би си права, но все пак от мен получава..обич, разбиране, никога не съм си натрапвал чувствата, не и правя сметка (с кой се вижда, с кой ходи на кафе, с коя компания ходи на дискотека...като съм и казал, че и имам пълно доверие и само от нея зависи дали ще го запази или не), интивния ни живот е повече от добър( обичаме да влизаме в различни роли...така де ...правим си го интересно всеки път).Когато сме заедно и за двама ни времето лети. Често ми казва "кога успя да мине деня". Виждам, че и на нея и е много приятно с мен.
    Точно затова се чудя ....след като всичко е наред. И пак казвам...понеже не искам да я пристискам с мойте чувства просто и чакам търпеливо.
    пп. Искам и това да кажа, което ми се вижда важно. Една вечер когато правихме секс( който в повечето случай е груб, понеже и на двамата ни харесва)...та по време на секса намалих темпото, погледнах я в очите като я милвах...казах и много сладки думички(част от думичките бяха: "Ти си момичето, което винаги съм търсил, ти си моята принцеса, която бих обичал завинаги ако ми даде възможност" след което и казах "Обичам те" и точно в този момент та ми върна "И аз те обичам", но го каза толкова тихичко, но го чух. След два дена чух разговор с една нейна приятелка относно това. Това, което чух да казва приятелката ми беше " Когато му казах, че и аз го обичам..аз си го казвах на ум, но явно не е било на ум понеже ме чу", а нейната приятелка и отговори "Защо не му го кажеш....много си лоша"
    Това е като цяло...

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Ние сме се разбрали за това нещо...аз винаги съм и и казвал, че не искам да дувам думички, каквито и да са те, ако не ги мисли и едва ли не да ми връща въпросните думички понеже виждаш ли аз съм и ги казал .

Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    Ако обичаш някои истински думите "Обичам те" няма да са ти изобщо трудни за произнасяне
    Съгласен съм, от което излиза, че е само влюбена. Нямам друг избор освен да си чакам и да правя това, което съм правил досега, което може и да е грешно. НЕ знам...

Мега фен Аватара на vagarious
    По-добре е тези думи да липсват, но действията да ги компенсират.Живеем във времена, в който наистина тези думи, още повече на тези години .. нямат значение, стойност.Или поне много рядко се срещат и да са истински.Повярвай, това не е най-важното.
    Big or small, lies are lies!

Когато наистина обичаш някого и си сикурен в това, няма да е трудно въобще.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    някои хора просто трудно се 'разкриват' на някого до толкова, че да му кажат 'Обичам те!'

наречи го его дори

Мега фен Аватара на an7raks
    Ако ти го показва, защо ти е да го казва?

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Да показва го, но все пак една част в мен иска и да го чуе....просто се чудих за пречината, за да не го прави понеже найстина нещата между нас са повече от добре...нито се караме нито нищо.

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    някои хора просто трудно се 'разкриват' на някого до толкова, че да му кажат 'Обичам те!'

наречи го его дори
    Не знам до колко вярвате в зодийте...тя е зодия срелец, а аз водолей....така да се каже найстина си има малко "его".
    Интересно е че и в двете зодии си съвпадат...едно от нещата е че и двете зодии искат тяхната свобода .

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    По-добре така.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    +1
    Не е чак толкова важно да ги чуеш. Ние много бързо си ги казахме, около месец след като започнахме да излизаме. Не сме чакали и точно това не ми е познато. Може би е на принципа, че точно тези думички хората ги изговарят за щяло и нещяло. Не я натискай и не се разочаровай ако не ги чуваш.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    А още по лицемерен можеш ли да си?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    А още по лицемерен можеш ли да си?
    Aргументирай се защо смяташ така .

Бях в ситуацията на приятелката ти цяла година... Понякога просто самото словосъчетание "обичам те" се запъва на върха на езика ти и не иска да излезе... И тогава започваш да се стараеш да го показваш, за да не ти се налага да го казваш. Просто не можеш и толкова, не мога да ти го обясня по друг начин :дд Но не е задължително да е това, може би не й харесва как звучи, или не е много сигурна в чувствата си (което е малко вероятно според казаното за нея от теб), или просто "обичам те" в днешно време се използва за щяло и нещяло и рядко съдържа истина и тя го знае ))

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Продължаваш да повтаряш, че всичко ви е наред, разбирате се прекрасно, имате великолепна връзка и т.н, и т.н. Тогава защо се вкарваш във филми и драматизираш толкова за тези думички след едни нищо и никакви 7 месеца?

Радвай се на това, което имаш, докато го имаш, и не си търси проблеми там, където ги няма.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Продължаваш да повтаряш, че всичко ви е наред, разбирате се прекрасно, имате великолепна връзка и т.н, и т.н. Тогава защо се вкарваш във филми и драматизираш толкова за тези думички след едни нищо и никакви 7 месеца?

Радвай се на това, което имаш, докато го имаш, и не си търси проблеми там, където ги няма.
    Мхм.
    Плюс това - това са просто думички, както самия ти спомена. Предпочиташ да те лъже в лицето ли? Всъщност, дори не сме сигурни дали тя не ги казва, защото не те обича. Може би, просто по друг начин изразява емоциите си. Или пък изобщо не ги изразява.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Щото казваш как връзката ви е перфектна, как много се обичате и пр и пр, обаче мрънкаш че не ти е кеф като не ти казва че те обича. Отделно пред нея правиш мили очички и се съгласяваш безропотно а тук цивриш че тя не си изразява емоциите.

Твърдиш че я уважаваш и блабла, обаче що е толквоа трудно да го каже?

Айде последно - наред ли ви е връзката или не? Искаш ли да ти казва че те обича или не искаш? Два еднакви отговора ще значат противоречие, така че хубаво си премисли мотивите.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на babity
    Хората са различни. Имам приятелки, за които е около хиляди пъти по-важно да го чуват, отколкото да го виждат. Една от тези приятелки периодично вдига луди скандали на приятеля си, че позабравя да и напомня ежеминутно, че умира от мъка задето учат в други градове и че я обича. Но не вижда проблем в т'ва, че той не разцепва секундата за да се прибере по-бързо при нея.

Аз от друга страна, не държа да го чувам и не го казвам. Не е важно да го чувам, защото съм се научила да разчитам повече на действията, отколкото на думите, а не го казвам, защото преди съм го казвала кат' "здрасти" и тези думи са се обезценили за мен. Мога да го демонстрирам хиляди пъти по-добре с действията си. Дори въпреки факта, че не съм мила и романтична.

Повече от фен Аватара на Rocknroll
    Зависи си от характера и от човека.Всеки е различен.За някой е много трудно да ти каже,че те обича,амa ти го показва,за други е много лесно,пък трудно го показват,за други пък и двете са трудни.Хората са различни,нищо не можеш да направиш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си