.

Виж резултатите на анкетата: Гаджето ви черпи ли ви?

Гласували
23. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, винаги.

4 17,39%
  • Не никога!

4 17,39%
  • Понякога ме черпи!

10 43,48%
  • Винаги си делим сметката!

5 21,74%
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 98 от общо 98
    Мега фен Аватара на Niakoitam
    Да и като я е поканил да не забрави освен да плати сметката да дойде и с лъскавата лимузина пред входа, а зад нея да пърпори камионът, на който каросерията му е пълна догоре с червени рози и е овързан с една огромна бяла панделка. Винаги ако мога ще почерпя. Стига да не става навик. А ако въпросната мацка ми се разсърди за това, че не съм я бил черпел обяснявайки ми колко съм стиснат всъщност и как не съм никакъв кавалер значи не струва. Парите всеки знае да ги обича въпросът е да обичаш самият човек и без тях
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Ебати мъжете дето ще оставят жената да им плати сметката...
    Ебати комплексарите, дето няма да оставят никога.

Сериозно? Всеки път или делите, или той плаща? Наистина? И се броим за еманципирани?
    Абсурдно ми е, като видя двойка, която е от 2-3 години заедно и винаги дели сметката.

Ако примерно искам да отидем на ресторант, а той не може да си го позволи по някаква причина в момента, има два варианта - или не отиваме, или отиваме и аз плащам (логично). И понеже никой няма да го заболи, ако аз си изям доволно сушито и просто платя сметката, правим го. Кое е ненормалното? Кое го прави "ебати мъжът"?

Niakoitam, ако можеш да си го позволиш и не го правиш ПОНЯКОГА (!!!), значи харабия не си кавалер и ти си този, който не струва. Не е изобщо кифленско и не знам си какво, просто на едно момиче (в общия случай, айде - не всички сме еднакви) й става едно такова топличко, когато чат-пат момчето се погрижи за нея - било материално или не. Дайте да си говорим реално.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-22-2013 на 18:17

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ебати комплексарите, дето няма да оставят никога.

Сериозно? Всеки път или делите, или той плаща? Наистина? И се броим за еманципирани?
    Абсурдно ми е, като видя двойка, която е от 2-3 години заедно и винаги дели сметката.

Ако примерно искам да отидем на ресторант, а той не може да си го позволи по някаква причина в момента, има два варианта - или не отиваме, или отиваме и аз плащам (логично). И понеже никой няма да го заболи, ако аз си изям доволно сушито и просто платя сметката, правим го. Кое е ненормалното? Кое го прави "ебати мъжът"?
    Ти го вадиш от контекста и го сравняваш с някви твои примери. Чете ли темата до тук или?

В такива ситуации няма нищо нередно, особено ако сте се разбрали за това. Че дори и да не сте то е ясно. Въпроса беше за първата среща и дали е редно да се дели сметката или не.

Вече за във връзка нещата са или 50 : 50 или както дойде там няма такива неща лол

anonymous708973
    Guest
    Четох темата, разбира се, но от коментарът й не стана ясно какво има предвид.

Глаголното време на "ПЛАЩА ЛИ ВИ" сметките далеч не предполага само първа среща.

По скромното ми мнение, точно тия дето се изкарват най-големите джентълмени и НАСТОЯВАТ да платят сметката всеки път, са най-големите комплексари.

Град
    Някъде из София...
    Женската логика кърти както винаги.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Хайде да не си говорим за мъжка и женска логика.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Женската логика кърти както винаги.
    Кое кърти, айде обясни ми. Кое не успя да разбереш?

Мега фен Аватара на pandabear
    честно казано, не се чувствам никак комфортно да ми плащат сметката, но все пак това не пречи да уважа желанието на човека, с когото съм, да плати

Град
    Някъде из София...
    Кое кърти, айде обясни ми. Кое не успя да разбереш?
    Доразвий си тезата за кавалерството и комплексарството че ми стана интересно.

Лейди сори, ще префразирам. Логикага на пантерата отново кърти.

anonymous708973
    Guest
    В случая щях да дам пример за теб като за противоположното, ХУБАВО нещо, представи си.
    Не търси под воля теле.

Мъж, който настоява да плаща всеки път, за мен е комплексар. Ако има нужда да дава пари всеки път, за да се почувства мъж, и смята, че това е ролята му в живота, е комплексар. Кое не разбираш?

Съвсем различно е това, което ти писа по-нагоре, че правиш, а именно, това, което аз подкрепям Дори неслучайно казах, че мъж, който никога не черпи, а може да си го позволи, просто не си струва. Златната среда, бе, човек. Кавалер. Ще покани на ресторант/кино, ще почерпи. Следващия път ще остави да бъде почерпен. Следващия път сметката ще се раздели. Проста работа.

Някой в началото каза, че въпросът със сметката е надценяван. Съгласна съм. Никога не съм имала проблеми по тоя въпрос, освен когато с един бивш спорихме, че не е нормално жената да не си плаща никога. Казах го два-три пъти, разбра ме и спря да се бута всеки път.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Мъж, който настоява да плаща всеки път, за мен е комплексар. Ако има нужда да дава пари всеки път, за да се почувства мъж, и смята, че това е ролята му в живота, е комплексар. Кое не разбираш?
    Пантерке, невероятни простотии пишеш. За теб единствената причина мъжът да плаща сметката е желанието му да се прави на мъж и да се чувства като такъв ли?
    Извинявай, аз мислех, че евентуално причината може да е кавалерство или пък просто желание от негова страна. Не знаех, че в тези им действия се кореняла мания за господство, разбира се, породена от комплекси.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Супер фен Аватара на leadyflame
    ^ Не при всички мъже разбира се, но има и такива главната причина, поради която изявяват настойчиво желание да са винаги в плащащата позиция, е може би насаденото им разбиране за мъжество, което разбира се стига само до там.

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Niakoitam, ако можеш да си го позволиш и не го правиш ПОНЯКОГА (!!!), значи харабия не си кавалер и ти си този, който не струва. Не е изобщо кифленско и не знам си какво, просто на едно момиче (в общия случай, айде - не всички сме еднакви) й става едно такова топличко, когато чат-пат момчето се погрижи за нея - било материално или не. Дайте да си говорим реално.
    Тук момента е малко тънък. На тоя етап колкото и да ми се ще големи сметки не мога да плащам. Но иначе защо пък не.Ако аз съм човекът, който няма никакви материални проблеми, а момичето отсреща има съм готов да поемам всеки път сметката и докато се наложи. Ако обаче аз едвам свързвам двата края и момичето, което взима няколко пъти повече от мен иска да ходим по-разни ресторанти, след което се наяжда обилно, изтръсква се и почва да ме гледа с поглед ала айде нали си кавалер плащай всеки път...е постепенно ще започна да се чудя дали ако спра да го правя изобщо ще се занимава с мен, от което няма да ми стане особено приятно. Друг въпрос е че не смятам, че кавалерство се състои само в това да заведеш въпросната девойка на ресторант и да и платиш сметка, а след известно време да се държиш с нея като с подчовек. Има и много други неща, които може да покажат кавалерство.Друг е въпросът,че аз ако имам финансовата възможност за по-големи черпавки не само дадено момиче, а и много набелязани хора може да разберат.Така има и опасност да ти се навъртят и така наречените сомчета, но в живота ми има хора, които определено го заслужават.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен Аватара на fenkaaa
    В повечето случаи си я делим,имало е случаи в които всеки си плаща и по отделно,имало е и случаи,в които е плащал всичко и така.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Пантерке, невероятни простотии пишеш. За теб единствената причина мъжът да плаща сметката е желанието му да се прави на мъж и да се чувства като такъв ли?
    Извинявай, аз мислех, че евентуално причината може да е кавалерство или пък просто желание от негова страна. Не знаех, че в тези им действия се кореняла мания за господство, разбира се, породена от комплекси.
    Не, ти пишеш простотии, защото не си прочела изречението ми. В него фигурира изразът "ВСЕКИ ПЪТ". Нагоре неслучайно казах, че ако един мъж никога не предложи да почерпи, определено не си струва.

И да, за мен мъж, който НАСТОЯВА да плаща ВСЕКИ ПЪТ, е комплексар. Но това не е мания за господство, а комплекс за малоценност. Той има нужда да плаЩА (всеки път), за да се чувства мъж. Веднъж-два-десет-петдесет пъти - окей. Половината пъти окей. Ама всеки път да ми бутат ръката и да ми плащат сметката? На мен, а смятам, че и на всяка жена с ценности, ще ми стане странно. Да не говорим, че така поставя неговото желание да плати над моето аз да платя или да си разделим сметката. Що за джентълмен поставя своите желания на първо място всеки път?
    Интересна представа имаш.

Стана ми странно още като заяви, че "що за мъж би позволил да му платят сметката". Аз мъж, който не позволява никога момичето да почерпи, наричам комплексар.

Аз съм за баланса. И понеже искам да съм еманципирана, но не обичам да си кривя душата - обичам и да се грижат за мен, съм за златната среда - един път аз, един път той, делим си или ако единият иска на по-"изтънчено" място, плаща той.
    Не разбирам и не одобрявам крайностите.

След като уточних, че говоря за краен случай, при това от личен опит, разбра ли ме или сигурно пак пиша глупости?
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-23-2013 на 16:23

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Безразлично ми е.
    Плащам си, ако някой им желание да плати - окей.
    Не съм за парите. Гледам и да излизам с мъже, които не са за парите.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Някъде из София...
    Не, ти пишеш простотии, защото не си прочела изречението ми. В него фигурира изразът "ВСЕКИ ПЪТ". Нагоре неслучайно казах, че ако един мъж никога не предложи да почерпи, определено не си струва.

И да, за мен мъж, който НАСТОЯВА да плаща ВСЕКИ ПЪТ, е комплексар. Но това не е мания за господство, а комплекс за малоценност. Той има нужда да плаЩА (всеки път), за да се чувства мъж. Веднъж-два-десет-петдесет пъти - окей. Половината пъти окей. Ама всеки път да ми бутат ръката и да ми плащат сметката? На мен, а смятам, че и на всяка жена с ценности, ще ми стане странно. Да не говорим, че така поставя неговото желание да плати над моето аз да платя или да си разделим сметката. Що за джентълмен поставя своите желания на първо място всеки път?
    Интересна представа имаш.

Стана ми странно още като заяви, че "що за мъж би позволил да му платят сметката". Аз мъж, който не позволява никога момичето да почерпи, наричам комплексар.

Аз съм за баланса. И понеже искам да съм еманципирана, но не обичам да си кривя душата - обичам и да се грижат за мен, съм за златната среда - един път аз, един път той, делим си или ако единият иска на по-"изтънчено" място, плаща той.
    Не разбирам и не одобрявам крайностите.

След като уточних, че говоря за краен случай, при това от личен опит, разбра ли ме или сигурно пак пиша глупости?
    Ти говориш за някакво болестно състояние, в което мъжа едва ли не настоява да плаща и ако не го направи значи мъжкото му его е провалено. Това наистина звучи като комплекс.

Ама вие двете говорите за различни неща. Едно е това което каза да се настоява, да тропаш с крак и да си държиш на плащането, друго е САМО да предложиш да я платиш, пък момичето ако откаже много ясно че ще си я поделите. Разбираш ли. Виоленза говори за кавалерството като такова, а ти за болестни състояния.

Голям фен Аватара на UniCoWN
    Не си делим парите.
    Всеки път както дойде. Не че има значение от чии джоб излизат парите.

Супер фен Аватара на Wwwooow
    Град
    В театъра
    На мен пък ми става супер неудобно и тъпо, ако някое момче ми плати сметката(и нямаме нищо общо,все още) чувствам се длъжна...
    В мойта сцена на живота,
    вече ще си публика,
    и от ъгъла ще гледаш,
    как ще блестяя..

И аплодират ме, по име викат ме.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    ...
    Определено с теб имаме коренно различна интерпретация на понятието "мъж", така че не намирам смисъл да коментирам.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Много крайно се изказвате. Комплекси, не знам си що. Вглъбявате се излишно.

Не обичам да ми плащат. Каквото и да било, който и да било. И с гаджета, и с приятели - или делим, или днес плащам аз, другия път той/тя. Но системно да ми плаща сметките - не, благодаря. Наречете го его/комплекс/феминизъм - не ми пука, но бих се чувставала жалка, ако всеки път ям и пия на чужда сметка. Научена съм да се грижа сама за себе си и държа на това.

Кавалерството е друга бира. Да предложи да плати - ок. Но и да ме остави аз да платя. Не да ми бута ръцете с "Айде, моля ти се". Моля ти се - какво? Щом съм изявила желание да поема част от сметката би било кавалеско от негова страна да уважи моето желание. Да си кавалер е въпрос на маниер и държание, не на брой платени сметки.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Пак ли тая тема задъвкахте.
    Различно е - когато бях на 16-17, всъщност аз много често се налагаше да черпя приятеля си. Излизало ни се е, но на него не му даваха достатъчно джобни. Не ми е било кой знае какъв проблем, но адски много ме е изнервял, когато е имал достатъчно пари, за да върне веднъж жеста, но се е правил на гръмнат.
    Сега съм на 20, ще правя 21 - срещам се с работещи хора, които имат възможност да платят едно смотано кафе. Определено не бих започнала да се занимавам с някого, когото отново трябва аз да издържам.
    Съвсем нормално е един мъж да плаща сметките в повечето случаи - но не и винаги. Трябва все пак и момичето да си плаща питието(или каквото там консумира) понякога.

Мега фен Аватара на draid
    Да приемем особено за първа среща, че се очаква от мъжа да плати. Очаква се по-принцип човека който кани като цяло да поема разходите, все пак е покана. Обаче ако става въпрос за вече започнала сметка, много по-разумно е сметките да се делят, да се плащат от единия, после от другия и т.н. Какво означава, въпрос на кавалерство е да плащаш сметките ? Да приемем, че започвате връзка с яко момиче и искате всичко да е ок. Излизате за първи път и плащате сметката, в следващите 2 седмици излизате всеки ден на бар/кафе/дискотека/кино/театър и т.н. прекарвате по доста време заедно и според горните твърдения за да бъдете кавалер трябва да изсипете една работна заплата, в противен случай се превръщате в не-кавалер така ли ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си