.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Hybrid View

Повече от фен Аватара на TheMan9191

Ученически практики

Днеска разбрах за този проект. Някой случайно да участва в него? Ако има такива ще могат ли да разяснят малко за него. Какво, що се прави, тези 240 часа за какъв период трябва да се изразходят. Четох и за някакво заплащане, вярно ли е? Наистина проекта ме заинтригува, не е само заради парите и още утре що говоря с класната.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    За моето училище даже няма... Ай, сиктир за мон!

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    къде видя училищата, че ме мързи да чета?
    къде учиш?

Мега фен Аватара на tori
    Участвах, да. Аз уча в сферата на туризма, така че бях на рецепция в хотел. Учат те за бачкаш, навлизаш в работата малко или много, помагаш им уж. Аз си тръгвах след половин-един час, през който пиех кафе за по 20 стотинки. 300 лева е "възнаграждението" - малко, но от сърце. На седмица по 30 часа имаш право да си там, на ден по 6 часа максимално и един ден почивка на седмица. С униформата на училището бях. Питай на ЛС ако те интересува нещо повече. Учителите ти би трябвало да знаят повече.

Повече от фен Аватара на TheMan9191
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Участвах, да. Аз уча в сферата на туризма, така че бях на рецепция в хотел. Учат те за бачкаш, навлизаш в работата малко или много, помагаш им уж. Аз си тръгвах след половин-един час, през който пиех кафе за по 20 стотинки. 300 лева е "възнаграждението" - малко, но от сърце. На седмица по 30 часа имаш право да си там, на ден по 6 часа максимално и един ден почивка на седмица. С униформата на училището бях. Питай на ЛС ако те интересува нещо повече. Учителите ти би трябвало да знаят повече.
    Благодаря ти. Както казах по горе утре ще говоря с класната да разясни малко повече. Проблема е, че като гледах за моето училище видях, че има максимум от 4 човека, а това не ми се вижда реално. Тъй като гимназията ми е една от най-добрите в града ми + това има по 5 паралелки на клас.

Мега фен Аватара на tori
    Едва ли само четири човека могат да се впишат, ние половината училище се записахме.

Мега фен Аватара на an7raks
    В общи линии, това, дето Тори каза... Има някои фирми, дето те юркат, ама са рядкост. На повечето не им се занимава изобщо.

Мега фен Аватара на tori
    Основно ти им пречиш да си вършат работата, очите им играят на хиляда и се бавят страшно много. През повечето време само ти се подписват по тетрадките и чакаш проверяващ да мине и да си ходиш. Не е гадно, само е губене на време.

Едит: антраксе, ти кво бачка?

Техник на компютърни системи.
    Като цяло доста тежко го изживявах. По 5-6 часа на ден игра на компютър. Към края щях да изтрещя.

Мега фен Аватара на tori
    Аз след това и две седмици производствена карах на същото място. Столовете приеха форма на задника ми. Беше ми омръзнало.

Столовете приеха форма на задника ми.
    Пак добре, че задника ти не е приел формата на стол...

Мега фен Аватара на tori
    Нямаше място, бях в много слаб период.

Супер фен Аватара на NissaN
    И аз съм чувал ние по принцип караме практика като учебен предмет а относно заплащането чух че ще е около 300 лева ама не съм сигурен то ако е 300 лева те ще са на загуба.

Мега фен Аватара на tori
    Що да са на загуба? 300 е, но тая платена практика няма нищо общо с учебната/производствена практика в училище. Тези пари се дават от европейския съюз и бля, бля, бля.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Тези пари се дават от европейския съюз и бля, бля, бля.
    то е все тая кой ги дава
    таксата ни за ЕС е по-голяма от парите, които връщат хаха

Мега фен Аватара на tori
    Може и така да е, но ти така или иначе си бачкаш, те са стипендия. Като да изкараш 6,00.

Повече от фен Аватара на takecare
    След тази практика, повече в никаква практика няма да се включа, дори и студентска! Значи фирмите, които ще те научат на нещо НАИСТИНА, се броят на пръстите на едната ми ръка. Водих се в рекламна агенция (УЖ!) по специалността и накрая бършех прах и седят да въвеждам данни от 2008 - ма година. И парите не са много, ако са ви наложащи, запишете се, 300лв. не са малко. Аз участвах миналата година и долу горе 3 месеца излиза практиката, не е нищо ангажиращо, стига да не попаднете на взискателни, което е по - добре, поне ще ви научат на истинска работа. Иначе при нас гонеха за повече от 5 отсъствия.

Мега фен Аватара на tori
    Кви са тия драконовски мерки бе?! Ние бездействахме в повечето време.

Повече от фен Аватара на takecare
    То и ние през повечето време и си беше загуба на време. Не съжалявам за парите, защото добре ми дойдоха, но се записах повече, за да науча нещо и се разочаровах. Друг е въпроса, че още не съм си получила сертификата, което поне не зависи от работодателите.

Мега фен Аватара на tori
    Дори и сертификати нямаме.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си