.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Действие на противозачатъчни

Ще бъда кратък. Гаджето ми пие противозачатъчни вече 1-2 месеца. На нея всичко и е обяснено, но аз искам да съм сигурен. Първите 10 дни като почна да ги приема в началото не правехме секс, защото имало нужда от време, за да подействат. Вече след като е изпила 2 опаковки все още не знам кога им започва действието.
    21 дни се пият, след като се изпият тези 21 има почивка 7 дни и после се почва новата. Въпросите са ми 2:
    1. На нея попринцип и идва на 22 - 23 ден, тоесто 1-2 дни след като и свършат тези 21 хапчета. Започва да ги пие на 8мия ден след като ги е спряла за почивка. Всичко това правилно ли е?
    2. Както казах в началото чакахме 10 дни, за да подействат. От тук нататък след като и минат 7-те дена почивка и на 8мия приеме първото хапче на новата опаковка, кога е безопасно да се прави секс?

Супер фен Аватара на shmatarok
    Какви хапчета пие гаджето ти?

Иначе принципно:
    1. Ако схемата на самите хапчета е такава - 21 дни пиене на активни таблетки + 7 дни почивка, то да, би трябвало написаното от теб да е правилно.
    2. След тези първи 10 дни, след като не пропуска хапче, би трябвало да е защитена през цялото време на цикъла, т.е. през всичките 28 дни. С хапчетата би трябвало да има някаква листовка, която дава информация за това.

Все пак обаче е хубаво да кажеш какви хапчета пие точно гаджето ти, че може принципна нещо да е по-различен.

1. Ами вече 2 месеца ги приема на този принцип 21-7. Хапчетата се казват Логест. И искам да добавя, че целия и цикъл е от 21-22 дни, не 28.
    2. Това го знам, но имам в предвид от тук нататък, като започва да пие хапчетата след всяка почивка от 7 дни, кога започва действието им и кога е безопазно? Примерно днес и е 8-ми ден от почивката и тази вечер ще изпие първото хапче от новата опаковка (винаги ги пие точно в 23:00), кога ще е безопасно да се прави секс?

Супер фен Аватара на shmatarok
    http://apteka.framar.bg/12005862/%D0...D0%B1%D0%BB-21

Ето листовката на лекарството, където всичко е обяснено.
    Целият ѝ цикъл е точно 28 дни - 21 дни хапчета + 7 дни почивка.
    Хапчетата продължават да действат и по време на седемдневната почивка, ако си ги е взимала редовно, та можете да си правите секс когато решите, освен ако в листовката не пише друго или лекарят не е казал друго.

И все пак гинекологът ѝ би трябвало да ѝ е обяснил кога можете да правите секс и кога - не.

Идеята е, че тя почива 7 дни, но това не я прави незащитена. Гинекологът би трябвало да ѝ е обяснил.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на baby_baby
    Ходи пак на гинеколог за да ти обясни по-добре

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си