Те скоро и от учебниците ще го махнат, с цел "да не се насаждат етнически конфликти". Направо робство не е имало, само влияние си там някакво.
И правилно ще направят честно да ти кажа.
Защото съществуват индивиди, които потребяват факти, достоверни или не, с цел единствено да оправдават омразата си.
Историята се изучава с цел да се поучиш от грешките на тези преди теб, а не да търсиш причини да ги повтаряш.
Пък и доста от нашите сънародници имат навика да гледат, слушат и четат избирателно.

Валдес кряка Б-я на българите, ама какво има толкова за опазване за мен си остава мистерия. На мен нещо като не ми харесва го променям вместо да го издигам в култ, придавайки му по този начин някаква фиктивна стойност.
Сума думички се изсипаха за мироглед, самоопределяне и ценностна система, но всичките бяха обвързани с това "България на българите". Глупаво е дори за момент да допусна, че се разглежда отделния индивид като атрибут на държавата - 'майка' , та затова избирам да вярвам, че става въпрос за отричане на чуждото. Наивно предвид последвалите излияния ... може би.

Интересно ми е откъде-накъде ще се отрича индивидуалното право на индивида в името на някаква група ?
Всъщност има една такава дилема в етиката - който му се занимава да се запознае. Казвам само, че 9/10 не биха го направили. Пък 1/10 обикновено е с някакви психически отклонения.

Лека вечер