Влади, абсурдни коментари. Не знаех, че си чак толкова краен, трябва да поговорим, само да ми мине изпитът.

Ако Дриймърката се брои шведка с български произход, аз какво ще съм? Германка с български произход? Моля те, дори да се опитам да го повярвам, в момента, в който тръгна да го обяснявам на някого, ще се разхиля с глас.

Освен фактори като традиции, месторождение и т.н., най-простото е, че за да е шведка по документи, Маги трябва да има гражданство, каквото тя няма. Нали... да създам още малко объркване към няколкото десетки фактора.

Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
Празнувайки български празници в Швеция те прави точно толкова българка, колкото мен ме прави мюсюлманин празнуването на Рамазан в България. Или американец ако празнувам Хелоуин. Схващаш идеята.

В момента в който човек напусне родината си се превръща в чуждоземец. И за своите и за другите. Третата опция е още по лоша етнически. Но темата беше за съвсем друго. Против интернационални бракове съм, ако идентичността на двамата е различна от мястото където ще живеят.
Първото: Глупости, де. Маги е родена и възпитана от ДВАМА БЪЛГАРИ, живяла е в България няколко години. Празнуването на български празници (или микс от български и шведски е логично). Така че изобщо не е "точно толкова" като случая, в който ти, роден и отрасъл в България, неживял в Турция, отгледан от българско семейство, празнуваш някакъв рандъм мюсюлмански празник. Не е същото.

Второто: В кой момент се превърнах в германка? В момента, в който самолетът напуска територията на България? В момента, в който стъпих на немско летище с намерението да живея там за неопределен период от време?
Хайде стига.