- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момиченцата ?
Имам въпрос към дамите ,какво за вас означава емоционално неспособен и недорасъл ,за мъжа до вас.По точно какъв трябва да е и къде да греши,че да го наречете по този начин ?
Ще извиняваш че предреждам големия наплив от момичета искащи да пишат в темата ти и ще предположа че се опитва да го играе "студено", "непукистко" и "безотговорно".
Ако добавиш в това и "лигаво" ще го вместиш и в описанието на недорасъл.
Just my toughts...
Емоционално неспособен - не разбира от намеци, безразличен, с една дума-тъп..
Недорасъл - лигаво дете, което се интересува само от своите собствени интереси, не разсъждава зряло![]()
Чак тъп , просто жените сте с такива логики ,че буквално съсипвате мъжката психика и после защо не сме разбрали !
Не виждам нищо лошо в това да се полигавиш малко,да се смеете на някакви детски работи.Отделно всеки има нужда от някакво време за себе си,не може да се сърдиш за това,че в единствения ми ден в който не съм на работа искам няколко часа да си стоя сам ,да играя на xbox-a с приятели ,да гледам някой мач и да разпусна малко.Това не ме прави "емоционално неспособен" или "недорасъл" ,защото просто искам да правя неща за себе си !
Гузен негонен бяга малко е твоето.
Според мен са две различни неща, но имат връзка.
Емоционално неспособен е липса на емоционална интелигентност. Тоест, не знае как да реагира нормално в дадена ситуация. Най-фрапиращият пример е да се смееш на погребение, например. Но също така означава, че не може да разчете чужди емоции и да ги разтълкува.
Недорасъл е в най-честия случай пикльо, дето се има за голям мъж, а е безотговорен, губи си времето, няма приоритети. Може да цъка компютърни игри по цял ден, може и да люрка по цял ден, все тая. Човек, който позволява животът му да тече между пръстите.
Доста често такива индивиди избухват с уникални определения за истинската жена и обясняват важно как светът е пълен с курви без да се замислят, че истинската жена няма да им обърне внимание, щото ... просто не си заслужават.
Често са и мамини синчета - били са центърът на вселената на майка си, затова си вярват, че трябва да изпълняват същата роля и във вселената на приятелката си. Гледани до последно, напълно безпомощни, често вярват, че домакинските задължения са "женска работа".
Ами не просто ми се случва вече няколко момичета с които съм имал някакви отношения ,да ми казват,че съм емоционално неспособен за връзка и че съм недорасъл!
Този пример който даде за това да се смееш на погребение,не съм съгласен определено,аз например винаги когато разбера ,че някой е починал се усмихвам ,нямам представа защо,когато ме е страх от нещо ,например имам страшна фобия от високо и от гризачи и отново започвам да се смея.Така,че това не ме прави емоционално неспособен да реагирам.
А за това недорасъл,точно това е проблема ,че аз не съм такъв ,аз съм страшно отговорен,рядко имам свободно време ,имам много големи приоритети в живота,имам много големи цели и доста се старая да ги осъществя ,уча 2 магистратури,работя по над 40 часа в седмицата и т.н. И когато имам някакво време свободно ,искам да изляза с приятели,разбирам че момичетата имат нужда от внимание,но аз всяка вечер се прибирам при нея,не ходя някъде другаде,правя всичко възможно тя да е добре и да се чувства щастлива,но пак са недоволни и накрая аз излизам емоционално несигурен и т.н.
Пантерке, би ли обяснила израза "истинската жена"?
Някак си ми е странно да го използвате този израз /за "истинския мъж" също се отнася/. Нима една к*рва е неистинска/нереална/несъществуваща?
За останалото съм абсолютно съгласна.
Точно това е - всеки си влага нещо различно, обаче въпросните момченца си въобразяват, че заслужават такава и не виждат, че просто няма какво да предложат в замяна.
Истинска в смисъл на "струваща си", не на "налична, съществуваща, реална в пространството".
Авторе, чест ти прави, че се съмняваш в себе си. Само умните хора го умеят това.
Щом толкова различни момичета са го казали, вероятно имат нещо предвид, защо не си попитал?
Ами съмнявам се в себе си ,защото явно наистина има нещо в което греша или поне за тях е така.Не съм хлапе и искам наистина нещата да вървят в правилна и нормална посока с жената с която ще бъда.Ами питал съм,но аз като цяло не излизам с както ти каза "струващи си" момичета ,а по скоро "налични,реални в пространството" и може и това да е проблема,че избирам момичета които явно не са за мен.Но аз обожавам жените и както всеки мъж съм ценител на женската красота,но явно вече момичетата които знаят ,че са доста привлекателни не се стараят да покажат нещо друго или не знам,наистина не знам,какво се случва.Просто аз съм виновния ,че не искам след 12 часова смяна да отида в чалготеката с приятелите й ,искам да легна да гледам някой филм ,да играя някоя игра ,, и тя ме изкарва неспособен за емоционална връзка ,защото не искам да излизам с нея и най-кофтито е ,че аз избягвам да казвам "обичам те" и "влюбен съм в теб" ,за мен е по важно да ги покажа тези неща, не да ги кажа.
Търси си по-зрели и отдадени на човека до себе си момичета/жени. От това, което си написал, съдя, че попадаш на разни девойки, на които им се живее бурен младежки живот, пълен със забавления и разнообразие, искат винаги да са център на вниманието и т.н. С тях ви се разминават приоритетите и всекидневната заетост и е нормално да не можете да изградите хармонична връзка. На теб ти трябва някоя по-спокойна и уравновесена мацка, по-семеен тип, така да се каже. С дивите купонджийки, движещи се в шумни компании и "живеещи на макс", няма как да ти се получат нещата, не и при ежедневието, което имаш в момента. Просто имате прекалено различни приоритети и ритъм на живот.
P.S. Свиквай с упреците тип "виновен си", жените го повтарят цял живот и все другите са им криви.
Welcome to the Jungle...
Отговорът е пред теб. Ето за това момичетата те смятат за неспособен на емоционална връзка и емоционално недорасъл. Това, че всяка вечер се прибираш при нея, не значи, че ѝ обръщаш достатъчно внимание. Колкото и да не искаш да си го признаеш понякога постъпваш доста егоистично. Зает си - гониш си целите в живота - това е прекрасно за теб в бъдеще, но за момента те е превърнало в "робот". На момичетата до теб им липсват емоционалните моменти, нещо спонтанно. Почти съм сигурна, че планираш всеки ден от живота си и не правиш спонтанни неща. А те носят най-много емоции. Обвързаността ти с постигането на целите ти е взела мястото на емоционалната връзка с жената до теб. Да имаш "връзка" и да имаш "емоционална връзка" не е едно и също. Така, както си го написал - че се прибираш всяка вечер при нея - добре, но това не е достатъчно.
Най-вече безотговорен и разчитащ все някой друг да му свърши работата, обикновено мама и тати.
Грешката ти май е в това, че излизаш с всяка дето е съгласна. Вземи да подбираш малко повече и ще видиш, че ще се наредят нещата. А щом са ти мрънкали, че не щеш да ходиш по чалготеки и да бръскаш диви кючеци много бързо ми стана ясно с какви точно си излизал.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Означава, да не знае как да постъпи, как да изрази чувствата си в личните ми моменти(например рожденият ми ден), също и на годишнина .. да не знае как да покаже радостта си, когато ме вижда за първи път след няколко дни/седмици/месеци. Да не поставя връзката си на преден план, пред останалите неща, които го заобикалят с изключение на имено тези моменти, в който човек иска да си остане сам. Като цяло- с нищо да не показва, че аз означавам нещо за него, че съм му важна, че съм му скъпа и т.н Егоист.Да не вижда какво получава, а да не говорим да осъзнава изобщо какво дава. Сигурно има много неща, които бих добавила и да, сигурно много от вас ще ме разберат на криво, но все тая.Това е моето виждане и смятам, че всичко това е важно, за да се почувства момичето специално.Има хора и хора, за някой си заслужава, за някой по-малко, за някой пък изобщо .. въпрос на виждане, усещане.
Big or small, lies are lies!
Да,може би не е много готино на 22 да уча постоянно и да работя ,ама такъв е живота искам да постигна нещо без помощта на родителите си и се старая сам да го правя и това ми изисква супер много усилия.Кога да отида на лекции,кога да отида на работа,кога да отида на фитнес,кога да съм прекрасното и добро гадже ? Как да се получат нещата ,не могат ли жените да го разберат това,аз от 15 годишен вися по заведения еми не ме кефи вече ,не ме кефи да хвърлям салфетка и да пия по цяла нощ в дискотеките.Ама те не го разбират дай на това парти да отидем ,дай на Yalta да отидем,дай насам ,дай натам ,та аз нямам време да се изкъпя е мамка му.Ами как да правя спонтанни неща ,като цялото ми време е заето ,ето днес е събота а аз съм бил цял ден на лекции ,утре съм по същия начин след това съм на работа и после пак идва понеделник.И пак отначало кога да се случват нещата ,защо момичетата не го разбират това,аз не съм лош ,не съм груб,просто нямам достатъчно време.Еми да явно не е достатъчно щом се изнесе : )
Нямах предвид ходенето по дискотеки и клубове - него не го смятам за нещо, което подпомага емоционално връзката. А по-скоро да намираше време веднъж в седмицата да обядвате заедно примерно, а не просто да се прибираш изморен и да си лягаш. Или, когато си бил зает с лекции, работа, каквото и да е да пишеш поне по някой мил смс.
Но и с другите съм съгласна, че явно ти трябва друг тип момиче, което се е "наживяло" и не му е приоритет да обикаля клубовете. Някоя по-улегнала мацка.![]()
А за това съм абсолютно съгласен и винаги го правя,винаги й пиша и се обаждам,пътя от лекции до вкъщи винаги й взимам нещо,цвете или нещо сладко ,защото както всички момичета и тя обожава сладко ,шоколади,торти и т.н.Не съм някакъв незаинтересован винаги съм бил разбрах и отворен.Но те не искат да говорим ,тъпото е че в началото на някоя от връзките ми момчетата са страхотни,забавни,умни ,говорим си ,разбираме се ,в момента в който минат 2-3 месеца,просто почват да се дразнят за тези неща и ми писва.С това момиче бяхме няколко месеца заедно,предложих й да дойде да живее при мен,дойде и ето 1 месец има няма и ме остави и се изнесе,защото съм емоционално негоден за връзка. Еми къде да я намеря тази жена,аз съм на 22 .. 30 годишна ли да си хвана ? ;x
Това че през седмицата си зает, не знам защо си го изтъкваш като оправдание. И надали точно заради това те е нарекла емоционално неспособен.
Има толкова много начини да накараш едно момиче да се почувства желана и обичана, ако ще да се виждате два пъти в седмицата. Но на теб явно ти е по лесно да се оправдаваш със заетостта си, вместо да потърсиш грешката в себе си.
Ами то наистина си е доста голям проблем това ,че цялото ми време е заето,кога да й обърна внимание ,като ставам към 8 сутринта,тя спи или е на лекции и се прибирам след 12 вечерта,всеки ден понякога ми е и още по натоварено,случва ми се да нямам много често и един почивен ден,правя всичко възможно да я карам да се чувства добре,работя много далеч от студентски град,но на обед паля колата и отивам за да обядвам с нея и да я видя за 30 минути и тя ми се сърди,за това че съм закъснял примерно или че съм дошъл за толкова малко ,ами как да стане аз от единия край на София да отида до другия за 1 час обедна почивка,, не се оправдавам ,но това е най-главният фактор според мен за проблемите.Друго не знам кое е наистина нямам представа къде може например да съм сгрешил .
Имате уикендите. За два дена можеш да компенсираш цяла седмица отсъствие.
Нямам уикендите.Събота и неделя съм на лекции и работя 1ва смяна.Уча 2 магистратури и се опитвам да развивам собствен бизнес и работя отделно на друго място. Нямам време ,както казах дори да се изкъпя ,намирам време 3 пъти в седмицата за по 1час да ходя на фитнес и това ми е различното.
Ми като според теб толкова нямаш време, за какво ти е връзка на този етап. Нито ще е връзка като връзка, нито не знам каква ти е ползата от нея като и двамата ще сте изнервени.
Учи си, постигай си там целите и като усетиш че имаш свободно време тогава си хвани момиче. Нормално е да ти е казала тия неща, щото връзката се гради от двама човека които отделят малко от времето си поне един за друг.
Такива фиктивни неща като айде да сме във връзка ама ще те виждам като мога може да станат само ако си Хю Хефнър.
Последно редактирано от Sh@d0w : 10-26-2013 на 17:03
Времето за фитнеса можеше да е за нея. Дори и за секс, ако иначе си бил много уморен.
А според мен емоционална връзка се постига чрез споделяне, помагане, подкрепа, изслушване и т.н. Ако не изслушваш едно момиче, шановете за такава връзка пропадат. Не знам до колко си я изслушвал, просто така и не бях казала за мен какво е и как ги разбирам аз нещата.
Значи все пак съм мъж и съм млад,естествено че имам време за секс ,но искам повече ,искам да съм отговорен и сериозен,започнах в социален план да се развивам и да прогресирам ,искам да се променя и в личен искам връзка,искам да има на някой да разкажа какво ми се е случило през деня.А и държа да изглеждам добре и редовно ходя на фитнес.
За споделянето ,подкрепата ,изслушването и т.н ,винаги съм бил до нея,не говорим за обичане ,не стигнахме до този етап от връзката си ,но съм много разбран и отзивчив ,винаги когато е имала проблем и нужда и по-точно когато съм знаел съм бил до нея.Но жените сте си гадни искате постоянно внимание,когато виждах ,че има проблем аз я питам какво има и тя ми вика "Нищо,нищо ти си знаеш" и просто ме побъркваше и аз защото страшно лесно се изнервям ,имам проблеми с емоциите си и съм доста реактивен ,записах се и на семинар за личностно развитие ,защото искам да стана проактивен искам да съм по сдържан и разбран,полагам доста усилия,но забелязвам масово,че момичетата с които излизам са коренно различни от мен.А жените с които се разбирам ги приемам за приятелки,явно красивите момичета са такива ,а тези които не ме привличат сексуално ,не са за мен ..![]()