Не съм сигурна, че това е правилния раздел, ама нали уж и диети.
Много обичам да пия чай. И тъй като е евтин напоследък пия почти изцяло чай вместо разни сокове. Зеленият и черният чай се старая да не ги предозирам и пия по максимум 2 чаши на ден от тях. В повечето случаи обаче по 1 от един от двата вида.
В момента пия лайка най-често, и шипка и портокалави кори (шипката е преобладаваща, но самият чай мирише на портокал). Други любители на чая като мен има ли и какви безкофеинови чайове ще ми препоръчате да си взема, и да мога да ги пия в промишлени количества? Особено сега като се захлади много ми върви чая. xD
Последно редактирано от Hayashi : 10-27-2013 на 22:28
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Бях си взела преди няколко седмици едни билкови чайчета на Bioset и никък не са лоши.
Тези си взех аз, но има и доста други разновидности.
Последно редактирано от DragonLady : 10-28-2013 на 01:06
Мента. Няма как да предозираш, а на мен лично ми се отразява супер освежаващо.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
^Аууу много мразя пък аз мента
Харесвам най-много билков и лайка.
А вие пробвали ли сте да добавите мляко към чая?![]()
Мога да ти дам съвет с какво да НЕ прекаляваш.![]()
Гинко билоба.
И аз като теб обичам да пия чай в промишлени количества и (не знам дали е просто съвпадение,но) всеки път ,когато изгълтам повече от 2 чаши с гинко,ме боли главата като за световно.
С жълт кантарион също съм чувала,че не било хубаво да се прекалява.
Лайка,мащерка,липа - тях си ги пия на воля,без проблеми.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Аз обожавам чай от липа, от маточина също. По принцип най-често пия зелен чай или мента. Вчера в едно кафе си поръчах с ябълка и канела и беше сууупер свеж, ще взема да си купя![]()
Ооо и аз много обичам чай!Направо съм полудяла по него от известно време.Най-много пия зелен чай,а сега в момента един "горски кът"-много е свеж.
And every time I scratch my nails down someone else's back I hope you feel it..
билковите чайове са най-полезни - има ароматни миксове, докато онези с плодовете могат да съдържат серен диоксид, понеже той често се използва като консервант при сушенето им
ето един билков микс с хубав аромат: http://shop24.bg/bilkokoop/11300-bil...778011928.html
Последно редактирано от npp : 10-28-2013 на 07:15
^Гледах по телевизията, че това ставало само при черния и зеления чай.
http://www.lechitel.bg/product.php?p=104
Препоръчвам с две ръце!ЛИ аз обожавам чай и го пия в големи количества дори лятото.Този с ройбос е много полезен и сладичък дори без мед.Другото,което пия сега е http://shop.bioprogramme.bg/%D1%87%D...BD%D0%B8%D0%BA
Аз обичам всякакви плодови с канела...ммммм! А вие с какво си овкусявате чая, ако въобше го овкусявате?
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Зелен чай Форевъррр!!! Преди време бях на гости в едно семейство от Австрия..помня,че пихме портокалов чай с орехи!Беше уникален,но тук го търсих и никъде не го намерих...моята несбъдната мечта! ;(
I have a dream
Само аз ли не обичам чай? Абе накарайте ме да обичам чай, бе.
Мента, зелен чай, плодов (Най-хубавите са ягода и череша според мен), ябълка и канела.
ще използвам темата да попитам откъде мога да си купя зелен чай, но не в пакетчета, а на листа ?
Обожавам<3
Зелен, черен с мляко, плодов, билков - обичам всякакви чайове<3
Последно редактирано от AmericanAssholes : 10-28-2013 на 17:43
Обожавам чай от липа. <3
Също зелен или плодов. Абе какъвто и да е, пак ще си го пия с удоволствие.![]()
I'm still here bitches and i know everything !!!
Тери.. <33 ♥
Аз пък пия Мурсалски чай. Много е вкусен и полезен
Приложение на мурсалския чай:
- При кашлица и възпаление на сливиците
- Предпазва от ракови заболявания
- Бронхит, бронхиална астма
- Действа благотворно при грип
- Чернодробни заболявания (6-8 стръка от билката се варят в 1л вода 3 мин; пие се по 1 винена чаша преди ядене)
- астма
- депресия (едно научно изследване, проведено от немски учени установява благотворното му въздействие при депресии и Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност)
- много силен антиоксидант
- намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
- има антибактериално действие ( благодарение на голямото наличие на флавоноиди)
- подсилва имунната система
- помага при превенция на остеопорозата
![]()
И аз напоследък пия доста чай, обаче само от лайка. Като по-малка съм пробвала като тези, които показа DragonLady, но са ми гадни
бтв прочетох някъде за мляко в чая и тъй като не съм изчела цялата тема и ако някой е писал по въпроса не съм го видяла, може ли да обясните колко мляко г/д и прясно, нали? ;д
http://ask.fm/iwwkaa
Аз напоследък пия тези:
С мед са супер, понякога слагам и мляко.
Зайче, с прясно мляко. Слагаш съвсем малко, на око.