- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Аз също не работя и майками ми плати семестъра,но както аз така и тя подкрепяме още от самото начало протестите,а сега и окупациите.Вие дето мрънкате,че искате да учите - не виждате ли какво прави това правителство с държавата ни?! Ограбва я .. по-добре един семестър да е загубен,вместо ние,нашите деца и внуци да плащат.Колко заема изтеглиха и кой ще ги връща - пак ние.
По-мащабен размер?! Аз по-мащабни глупости не съм виждала досега от предното правителство.Нека преговорим сегашната ситуация: плашат университетите с нулева година,пари за болниците няма - искат или увеличение на здравната вноска или да си доплащаме лечението (остава и да затворят болниците??) да не говорим колко хора бяха уволнени - като се започне от журналисти,медици,админист рация .. и още куп хора,такива мащабни уволнения кога е имало ? Да не говорм колко мафиоти се добраха до властта,като примерно Пеевски.Толкова заеми теглиха-къде отидаха парите?
еми кво да се прави, миналите изядоха парите хах
администрацията е твърде голяма, крайно време беше, въпреки че много хора са изгубили работата си :\ държавата трябва да ползва точно толкова, колкото и е необходимо
ами миналото правителство е уволнявало тези, които не подкрепят и гласуват за герб
може да се каже, че и аз съм за оставка, но какво следва после - избори, зима, бежанци... ужас, много е шибана ситуацията
реформаторският блок е пълна шитня
изяли са парите? хаха .. май не си запознат,ама говориш - герб оставиха излишък в държавния резерв,а Орешарски за 1 м. отвори дупка от 1 млрд. лв. как става това?
Добре са го измислили , но така няма да се оправим. И да подадат оставка нищо няма да се промени. Трябва да се направи някаква промяна като например в избирателния кодекс. Не е ли логично ,че трябва да се промени нещо и тогава избори. Защото пак ще се повтори същото. Даже и по-лошо. Повечето от тези ,които протестират няма да припарят до урните за гласуване само защото ги мързи. Във Варна излязоха 50 хил и какво стана? Избори за кмет на града и какви бяха резулатите:
Изключително слаба избирателна активност и на всичкото отгоре избраха гербаджия за кмет на града. Точно тези срещу , които протестираха Варненци през зимата. Никой ама никой ,които съм видял да изказва мнение по медиите или където и да било не говори нищо съществено. Единственият беше Слави Трифонов , който сподели същото мнение като моето ,че трябва да има някаква вътрешна промяна било то в изборния кодекс и тогава вече да се правят избори. Глупави хора, колкото си искаш!
Е това го намразих и за това съм срещу протестите в този им вид! Какво значи "някаква"?! Или даваш конкретно предложение и го отстояваш, или си стоиш у вас и не пречиш на останалите хора. Пак казвам, и на мен са ми противни тези управляващи, както и предните, но нямам конкретна идея за промяна, която да отстоявам. Обещавам, когато ми дойде просветлението, да изляза на улицата.
Фишер, точно ти ли ми говориш за "комунизъм"/незнайно защо, мръсна дума в България/?! Точно ти, който симпатизираш на ГЕРБ?! Тези келеши, дето до онзи ден ни слушаха и следяха и чиито коли на НСО трепеха невинни хора по улиците, щото вътре бил партийния вожд, тези същите, които уреждаха свои хора за сметка на някои други?! Не е ли точно това онази част от "комунизма", от която се опитваме да избягаме?
В момента положението е почти същото, така че няма смисъл от оставки и харчове по безсмислени избори, на които огорченият народ отново няма да отиде да гласува.
На Слави Трифонов от километри му смърди устата на лайна, а задника на турска пишка.
n00bs
И аз споделям твоето мнение. Ти какво искаш да се промени в изборния кодекс? Аз искам задължително гласуване, тогава ония няма да имат на кого да се сърдят, защото те ще са си виновни, ако не им харесва новото правителство. Аааа, и да се вкара образователен ценз минимум основно образование, за да не могат повечето цигани да гласуват. Електронното гласуване някакси не го разбирам, все си мисля, че и там може да стане фалшификация.
^ Пък аз не искам да съм длъжен да ходя да гласувам за отрепки.
Айде вместо задължително гласуване образователен ценз, а ? Мин. средно образование и само работещи и плащащи осигуровки да имат право ?
Или още по-добре - по един IQ тест и граница 120 за народни представители и 140 за изпълнителната власт.
Реших ви проблемите.
Ама е незаконно. Както и да задължаваш хората да гласуват.
едит; сега ти дочетох поста. Иронията е, че аз на ташак ги писах тия неша .....
За да не се повтарям ще копирам каквото казах в др тема.
Това не е начина за протест. Ситуацията в момента е както се казва : "Кучетата си лаят, кервана си върви" Ако искаме да се постигне нещо трябва да се действа далеч по-радикално от окупацията на университети. Че управляващите не ги ебе за образованието през последните 24г. Трябва да се блокират важни пътни артерии, магистрали, гари, летища, НС, президентство, съдилища и други важни институции за да може да се упражни натиск. Но най-вече трябва единство, а в България то трудно се постига. Виждаме как веднъж протестират учители, после земеделците или медиците, но незнайно защо никога никой не протестира заедно с другите, това е най-големият проблем. Ако хора от всички сектори се вдигнат на куп, ще сдадат властта за няма и седмица. Важно обаче е да се промени изборният кодекс иначе, пак ще дойдат същите лица. Няма как да избереш здраво яйце от кошница с развалени.
Смешници пълни ... имали мнение, имали позициядрисльовци. Накрая пак всичко ще си остане както преди и ще си седят посрани с "мнението си"
![]()
Последно редактирано от EinGutesKind : 10-31-2013 на 10:15
някаква значи някаква. тебе ако те хванат петима и те спукат от бой, ще искаш да спрат да те бият, няма да мислиш, че след тва може да имаш вътрешен кръвоизлив
против тея протести в тази им форма съм, ама тоя довод "нямат ясна идея" е толко тъп, че ми се повръща някой като го използва
Колко си ми жалък и смешен само. Хайде сега си напрегни останалите мозъчни клетки които са като свободни електрони и прочети какво съм написал или по скоро от третия ред от долу нагоре. И мога да те уверя, че нито си ми на годините или образованието, че да се изказваш толкова смело. Опасно е да не се окажеш после ти паляка.
Ясни идеи има не от вчера или от миналият месец. Идеи за промяна има много и то много отдавна.
Нека да се помолим между 7 и 12 да няма блокиране.
Амин.
Не, бе, просто всички говорят как искат нещо и го искат веднага, ама не знаят какво, нито защо, нито как...
Ми хвани прочети как бе, да нямаме тука час по общо образование. Искания има много а някой от тях са наистина добри. Само ще спомена смяна на изборния кодекс и мога да приключа, защото той е доста обширна тема. Как да се постигне ли ? Не е особено трудно - за това пак си прочети.