- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
И как преписването на закони е незаконно?
Мн ми е интересно, колко от вас изобщо знаят нещо за историята на счетоводството и данъчния контрол в България![]()
ама всеки се изказал
n00bs
някъде видях нещо за данъчното законодателство и реших да ви кажа, да ми ближете кура
n00bs
И на мен ми стана интересно как преписването на закони ще е незаконно, но не разбирам от материята и няма как да изкажа мнение.
В смисъл... Германия що да се сърди на България, ако решим да ги вземем за пример и някак сме преценили, че за нашата държава същите 10-15 закона ще свършат работа? Не говорим за копи-пейст на цялата законодателна система...
Дрейд е напълно прав
съгласна съм с абсолютно всичко
само не разбрах защо да не може да се взаимстват закони от други държави о.О
нашата Конституция и закони са много добри, макар че има естествено и вратички, но въпроса не е в това..., а в това, че закони не се спазват
Бе, вие елементарната разлика между ВЗАИМСТВАНЕ и ПРЕПИС НА ТЕКСТ правите ли?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
![]()
Не знам дали е смешно или по-скоро тъжно.
edit: Хайде
Закон без "вратичка" ще да означава еднаквост в санкционирането при всички едни и същи провинения. Няма как да съществува такова нещо, а и още повече - не бива. Еднакви престъпления (или провинения) съществуват, еднакви казуси не. Именно затова всеки един случай се разглежда отделно и се взимат предвид всички останали неща свързани с него. Това е целта на закона - да бъде обективен и съобразен с всички възможни ситуации.
А спазването на законите не зависи от самите тях, а от разследващите и най-вече от изпълнителните органи и съдебните процедури.
Последно редактирано от Violenza : 11-02-2013 на 11:36
и кво общо има това сега?
за кво говорехме и за кво говорим?
май имаше друг въпрос към теб
Не се прави на луд.
Данъчните закони ще трябва да се изменят в известна степен заради разликата в стандарта на живот.
Да, частта касаеща държавното устройство няма как да намери приложение при нас...
^ да се изменят данъчните закони? смисъл? какво да се измени?
ние имаме едни от най-ниските ставки в Европа..., но пък да, за сметка на това стандарта ни на живот е доста по-нисък...да не кажа най