.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 635

Hybrid View

Повече от фен Аватара на Кал
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Само че все още не виждам кой, как и какво ще ще става в България.
    Участваш ли в някаква по-организирана общност? От гражданските? Сам няма как – заедно с други може.

Аз съм в зеленото движение от бая години. Нещата стават бавно – ама стават. Два примера: приемането на „Натура 2000“ в пълния ѝ вид; приемането на най-якия закон за ГМО в целия ЕС.

Цитирай Първоначално написано от Кал Виж мнението
    Участваш ли в някаква по-организирана общност? От гражданските? Сам няма как – заедно с други може.

Аз съм в зеленото движение от бая години. Нещата стават бавно – ама стават. Два примера: приемането на „Натура 2000“ в пълния ѝ вид; приемането на най-якия закон за ГМО в целия ЕС.
    Не, не участвам и не виждам добър избор от граждански организации, които правят нещо.
    Не знам какво помогна натура 2000 и ГМО в ЕС при положение, че никъде не са спрели незаконното изсичане
    на горите, а дори напротив - правят го законно от горското.
    Храните стават все по-скъпи, животновъдите фалират... мафия
    Няма нищо да се промени без напълно нови мащабни промени и реформи в държавата, защото когато тя не се интересува - не може никоя друга общност да я победи/замести.
    И даа сложим накрая, че хората с добри намерения са на привършване.

Повече от фен Аватара на Кал
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Не, не участвам и не виждам добър избор от граждански организации, които правят нещо.
    Ако решиш да се включиш някъде – мога да препоръчам проверено читави.

„Натура 2000“ и ГМО законът са рамки. Разбира се, че по-важно е да се следи дали се спазват – и много по-трудно. Но без тях би било ОЩЕ по-трудно – тогава даже няма да има на какво да се позовеш, като подаваш сигнал или завеждаш дело. Затова и се приемат като успехи на гражданското общество.

Държавата надали ще се промени от само себе си – но ние можем да се променим. Започвайки например с търсене на други хора с добри намерения. И търсейки заедно как от намеренията да стигнем до резултати.

И понеже държавата в крайна сметка се състои от нас – така постепенно се променя и тя. Ивайло Динев го каза много синтезирано в един от откъсите тук.

- - -

an7raks, не усещам желание да ти отговарям. Обикновено става така, като не усещам желание да ме чуят. Ако тия теми наистина те вълнуват – има къде да прочетеш за тях.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си