- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Причина ли е..
ревността за раздяла? Всичко между нас вървеше добре, даже повече от добре, когато не се срещах с никого, не се уговарях с приятели, не излизах...Не обичам да ме ограничават, да ми поставят рамки. Сякаш съм вещ, над която има власт. Според вас постъпих ли прибързано, необмислено и тнт. Може ли такава пречка да се преодолее?
Една връзка не бива да те ограничава или задушава.
В момента в който стане такава и ти носи повече негативни емоции и нерви, имаш пълното право да я прекратиш, защото вече е загубила смисъла си.
Вече дали ще го направиш или ще се опиташ да оправиш нещата е въпрос на мазохизъм, щом става дума за тийнейджърка ревност.
Последно редактирано от Sh@d0w : 10-29-2013 на 07:28
Достатъчна причина е. Почнеш ли да губиш себе си заради другия, не си струва.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Причина е, да. Може да се преодолее. Как - не знам, но може. Сигурна съм, че може.
Тийнейджърската ревност обикновено и безпричинна и упорита. Ревнуваш от всеки и от всякого който погледне/заговори половинката ти. Защото си млад и неопитен. И несигурен.
И не слушаш какво ти обясняват. Нито мислиш. Доверяваш се само на чувството си което напира в теб. И това унищожава връзки.
Обикновено края на една такава връзка те научава как да я пребориш тази ревност. Иначе общо взето си е загубена кауза.
Естествено че е причина. Така както хладилника е причината за студената бира в него.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
не знаех, че съществува тийн ревност :О
иначе мисля, че ние сме поне малко над тези неща
не сме толкова малки
може би това е част от характера му
То не е до възраст, а до опит.
Не е и толкова до опит,нито до възраст ,а до ценностите,до принципите и възприятията които даден човек си е създал още от ранна възраст.Хората никога не се променят коренно,те имат градация и естествено деградация.Всичко е въпрос на индивидуална гледна точка,всяка една дума ,всяка една реакция на даден човек е част от неговата личност.Всеки сам преценява как да се държи и така нататък,трябва да си широкоскроен и да приемаш другите такива каквито са,но всички сме пълни с предразсъдъци и с голямо его и сме големите разбирачи.Но всяко нещо което видиш и чуеш го запомняш като информация и в даден момент го използваш.
Всичко е до самия човек и неговото разбиране и гледна точка и най-вече дали има ИСКА да се развие.
За мен е една от най-логичните и достоверни причини. Не смятам, че тийнейджърската ревност е особено различна от тази при по-големите (на възраст), все си е израз на неуверерност и несигурност в самия себе си, а оттам и в партньора и отношенията ви. За мен това е най-трудно лечимият недъг в една връзка.
Welcome to the Jungle...
Не мисля, че ревността е недъг само на връзката. Да, има връзки, които могат да породят ревност и в принципно неревнив човек. Но си мисля, че ако психологически си предразположен да ревнуваш, то ще си намериш повод и без да ти го дават.
edit: Да вмъкна за тинейджърската ревност. Съгласна съм с Шадоу, че когато си по-млад и по-неопитен във връзките като цяло, ревността е много по-лесна за предизвикване, отколкото по-късно, когато примерно проумееш, че ако гаджето ти иска да излезе "по мъжки/женски" това не включва задължително свалка с другия пол. Увереността в партньора идва с времето и с опита, колкото и грешно да звучи.
Да, ако ти липсва вяра в самия себе си и във възможностите ти, нито годините, нито броят връзки ти гарантират спокойствие, но са си фактор.
Последно редактирано от LadyDi : 10-29-2013 на 21:43
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last