- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Причина ли е..
За мен е една от най-логичните и достоверни причини. Не смятам, че тийнейджърската ревност е особено различна от тази при по-големите (на възраст), все си е израз на неуверерност и несигурност в самия себе си, а оттам и в партньора и отношенията ви. За мен това е най-трудно лечимият недъг в една връзка.
Welcome to the Jungle...
Не мисля, че ревността е недъг само на връзката. Да, има връзки, които могат да породят ревност и в принципно неревнив човек. Но си мисля, че ако психологически си предразположен да ревнуваш, то ще си намериш повод и без да ти го дават.
edit: Да вмъкна за тинейджърската ревност. Съгласна съм с Шадоу, че когато си по-млад и по-неопитен във връзките като цяло, ревността е много по-лесна за предизвикване, отколкото по-късно, когато примерно проумееш, че ако гаджето ти иска да излезе "по мъжки/женски" това не включва задължително свалка с другия пол. Увереността в партньора идва с времето и с опита, колкото и грешно да звучи.
Да, ако ти липсва вяра в самия себе си и във възможностите ти, нито годините, нито броят връзки ти гарантират спокойствие, но са си фактор.
Последно редактирано от LadyDi : 10-29-2013 на 21:43
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last