- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Нещо различно.
Според мен не се има предвид, че "не хваща ръжда" и винаги човек би се върнал при бившата си половинка. Става въпрос за това, че ако си обичал някого, винаги има нещо като "остатъчен ефект" и ти притръпва нещо в корема, дори и изобщо да не искаш да си с този човек отново.
дори и да бъда много влюбчива, и да говорим за петдесет души, към които съм имала нещо - може и да не ги запомня всички... но ще запомня един, който е променил коренно живота ми, който е преобърнал света ми, и към когото винаги ще имам нещо, дори и да е нещо минимално...
дори и да не сме били заедно, винаги е имало нещо между нас, дори и да не сме го показвали, и след всичките тези години продължава да го има... и не се срамувам да го призная. А за останалите 49? Те не могат да ме разтърсят толкова дълбоко, колкото е успял той без да му целуне и без каквото и да е от сорта на по интимните нещасъвсем сериозно!
Незаменими хора има. Всъщност нещото, което може най-категорично да бъде обявено за незаменимо, е човек(характер, личност). Всяка личност е незаменима. И неповторима. Неподражаем сбор от чувства, мисли, качества(изградени и вродени). Ако счупиш чаша - купуваш си нова. Тя може да не е точно същата на външен вид, но ще има същите функции. Ако разглеждаш човек по този начин, то условно той също би бил заменим. Но човек не е чаша. Той също ще ти носи кафето сутрин, както друг преди него, но с кафето(пиенето му, приготвянето му и т.н.) ще ти образува и някакви емоции, които ще бъдат неповторими. Емоции, предизвикани от неговия сложен и необикновен характер.
Последно редактирано от CoNviCt : 10-30-2013 на 18:46
Няма незаменими хора. На мнение съм, че с много хора би ти било също толкова добре, колкото и със онзи, който си провъзгласила за единствен. Няма незабравима любов.
Ъмм..Не съвсем. Тогава какво става със "Старата любов се забравя с нова.".
Имам предвид, че за да имаш нещо към останалите 49, независимо колко силно е, трябва първо да превъзмогнеш въпросния един. След като си го превъзмогнала дали винаги ще имаш нещо към него?
И още нещо-може този един да промени коренно живота ти и след него друг да направи същото. Светът е голям, хора всякакви. Шанса да срещнеш човек, който да преобърне живота ти на 180 градуса е голям. Тогава чувствата ти към кой от двамата ще "надделеят"?
Мисълта ми е, че винаги /почти/ има един човек, който да те накара да превъзмогнеш първия. Говорим наистина за превъзмогване, а не за самозалъгване. Съответно старата любов хваща ръжда. Не е задължително това да стане, но все пак хваща.
Плюс това, /връщам се на случая с 50-те/ след като си се влюбила, повтарям ВЛЮБИЛА, в останалите 49, дали и те няма да са оставили нещо в живота ти и със всеки следващ дали ти няма да си се променяла все повече и повече?
Тоест този един ще е променил в една посока живота ти, но след това тe ще сa го променили постепенно в друга.
Естествено, говоря глупости...
едит: Това беше към urlittlelady.![]()
Последно редактирано от Lilanda : 10-30-2013 на 18:39
Незаменими хора има. Всъщност нещото, което може най-категорично да бъде обявено за незаменимо, е човек(характер, личност). Всяка личност е незаменима. И неповторима. Неподражаем сбор от чувства, мисли, качества(изградени и вродени). Ако счупиш чаша - купуваш си нова. Тя може да не е точно същата на външен вид, но ще има същите функции. Ако разглеждаш човек по този начин, то условно той също би бил заменим. Но човек не е чаша. Той също ще ти носи кафето сутрин, както друг преди него, но с кафето(пиенето му, приготвянето му и т.н.) ще ти образува и някакви емоции, които ще бъдат неповторими. Емоции, предизвикани от неговия сложен и необикновен характер.
^Неповторими, не незаменими.
Това, че ти е донесъл някакви емоции предизвикани от характера му, не значи, че някой следващ няма да може да ти донесе повече и по-добри.
Съгласна съм с tori напълно.
Lildanda към този един, както казах вече, винаги ще имам нещо, независимо дали ще съм още 49![]()
Всеки човек те променя по някакъв начин, дори и да не си влюбен в него. Имам предвид, хората от средата, в която се движиш и прекарваш най-много време те оформят като личност и т.н, но това е друга тема вече. Та така, въпросните 49, в които се влюбвамме променят по някакъв начин, но не толкова на дълбоко. Ето един пример - след този въпросен един съм имала две по-задълбочени връзки - те ме промениха, и бях влюбена. Това, че са ме променили обаче, не значи, че мога да забравя него. По едно време мислех, че към него нищо не е останало, но не беше така. Дори сега съм влюбена и съм щастлива, но той си остава той. може да не е чак любов, но е нещо, което и аз не мога да опиша. И дори и да се влюбя в стотина души [малко нереално звучи, ама образно казано] той си остава той.
колкото до "старата любов се забравя с нова" - това не е така. Нали все пак, мое мнение е, не държа всички да мислят така![]()
Всичко е в главата ти, ако питаш мен.
Както казах примера с 50-те е чисто хипотетичен, но ако приемем, че е реалност...Извинявай, ама това са 50 човека. Искаш да ми кажеш, че ти ще изпитваш същата изпепеляваща любов /поне аз това разбирам от думите ти/ към въпросния след 49 човека, които са ти показали, че ти е много по-добре без него?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Не се опитвам да го променя. Мразя споровете. Каквито и аргументи да изтъкна, каквато и картина да опитам да ти покажа, няма да има значение. Ти няма да искаш да я видиш. Няма дори да искаш да опиташ. Няма да мога да те пречупя. Това е твоето мнение на този етап от живота ти. Няма да си го промениш в спора. Трябва да видиш сама това, което се опитвам да покажа. Или друго, по-добро.
Мразя диалозите. И хората.
Хубава поправка.
Защо трябва да е същото, за да е прекрасно? Ти само един цвят ли намираш за хубав? Само едно ли ястие харесваш? Само една ли песен те кара да се чувствам тъжен/щастлив?
Няма незаменими хора. Има неповторими и точно този тип ти описа с примера си за счупената чаша. И всъщност, твоя коментар е наивен. Принципно харесвам мненията ти, но тук се изложи.
Аз вярвам в това. Излагането не е болезнено, когато застанеш зад вярванията си. Не мога да приема, че има незаменими хора. Това би означавало, че съм заменим. Ти приемаш ли, че си заменима? Аз не съм чаша. Аз съм специален и различен.
//Проблеми в детството.
Да, приемам, че съм заменима. Нямам проблем с това, защото е нещо естествено и човешко. Да, различни сме. Но това не означава, че лице Х не може да се влюби в лице У и да е щастлив с него, защото преди това е бил щастлив с лице З.
Тогава как обичаш? Приемаш, че могат да те заменят. Когато те заменят, приемаш, че това е човешко,любовта - временна. Приемаш, че си чаша?
А ти като не приемаш, че може да те заменят, не преодоляваш ли много по-трудно края? И след като вярваш, че всеки човек е незаменим, не ти ли е неприятно да знаеш, че може да не си ти Незаменимият за нея?
Обичам силно. Не щадя усмивки, нито мигове. Но не мога да очаквам, че след като се разделя с някого той никога повече няма да погледне друга. Не мога да искам това от някого, защото има толкова много други по-интересни и по-добри личности от мен.
Приемам, че съм чаша, да. Но всички чаши идват в различни размери, цветове; направени от различни материали. Хората избират една, защото харесват чувството, когато я държат в ръката си. Когато тя се счупи, купуват друга, защото я харесват също толкова много, че дори и повече, отколкото предишната. И това е нормално. Защото винаги ще има по-красиви и по-интересни хора от мен. Да, сегашния ми приятел никога няма да изпита същите чувства, които изпитва с мен, с друго момиче, но това не означава, че чувствата, които ще изпита с другиго няма да се прекрасни, защото не са еквивалент на тези, които е вкусвал с мен.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.