.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

ВИДЕО КАРТАТА МИ Е НА 96 ГРАДУСА !!! ПОМОЩ !!!

Преди с някаква програма ( НЕ Я ПОМНЯ ) си клокнах ВИДЕОТО ( НЕ ЗНАМ КОЛКО ) - резултата никакъв ( вентилатора бучеше като луд ) и махнах клока но ВИДЕОТО от тогава ми грее страшно много ( 96 ГРАДУСА МАКС ). Един приятел ми каза че ЕВЕРЕСТ в този случай измерва температурата на РАДИАТОРА на ВИДЕОТО ( има само РАДИАТОР БЕЗ ВЕНТИЛАТОР) . С свястно охлаждане съм не ми е правело проблеми преди ( НЕ Е ЛАПТОП ). МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!!!

NVIDIA GEFORCE 9400 GT - 512 MB (НА ДЪНО FOXCONN G31MX - K)
    Последно редактирано от niksanbel : 10-31-2013 на 13:27

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Да това ще помогне

До автора:
    Провери през nVidia settings отново да не е клокната или отвори и си почисти компютъра и обърни основно повече внимание на видео картата. Махни вентилатора /ако има/ и радиатора и я почисти с мека четка от прахта. Внимавай само да не ѝ повредиш главния процесор и ако имаш възможност и смени термо пастата.
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Мега фен
    нищо чудно клока да е фиксиран в системният регистър, ако можеш намери същата програма и виж какво ще покаже тя, ако ти покаже че видеокартата все още е клокната, тогава върни старите настройки чрез програмата и след това я деинсталирай

Видеото не е клокнато вече ТО СЕ ВИЖДА – 512 МБ си седи и не е мръднала. Аз картата я почиствах скоро имаше много прах ( или нещо подобно ). Остава това да ми показва ТЕМПЕРАТУРАТА НА РАДИАТОРА а не на ВИДЕО КАРТАТА има ли как да е ТОВА .

https://lh6.googleusercontent.com/-d...685-no/444.jpg - Ето я Nvidia - ta
    Последно редактирано от niksanbel : 11-01-2013 на 10:47

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от niksanbel Виж мнението
    Видеото не е клокнато вече ТО СЕ ВИЖДА – 512 МБ си седи и не е мръднала. Аз картата я почиствах скоро имаше много прах ( или нещо подобно ). Остава това да ми показва ТЕМПЕРАТУРАТА НА РАДИАТОРА а не на ВИДЕО КАРТАТА има ли как да е ТОВА .

https://plus.google.com/u/0/photos/1...44847374199547 - Ето я Nvidia - ta
    Това, че графичната ти памет е 512mb, не значи, че сигурно графичния процесор не е клокнат... хората ти казаха да провериш със специализирана такава програма....

Ще ти дам пример за случая, за да разбереш каква е разликата..
    Имаш баварец 100 коня/графичен процесор/ с 20 литра в резервоара /512mb/. Чипосваш бавареца на 200 коня и пак имаш 20 литра в резервоара. В единия случай, ще караш бавно, няма да ускорява много бързо /температурата на двигателя ще е в нормите/, в другия случай като настъпваш газта на бавареца при вече чипосаната кола /температурата ще се качи драстично/.
    Последно редактирано от MaGuSs : 10-31-2013 на 22:04
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

Повече от фен
    GPU-Z, няма как да сгреши, при положение, че директно говори с картата през I2C шината. Програмата също показва температурите както и амперите на VRM-ите(Регулаторите на волтажа).

Така, ако видеокартата на автора е с вентилатор, най-добре е да се почисти и смени пастата, ако охлаждането е пасивно т.е без вентилатор, то почистване на него и пак подмяна на пастата може би ще оправи положението.

Да видях КЛОНАТА Е (ВСЕ ОЩЕ ) ЕТО - https://lh4.googleusercontent.com/-s...no/5555555.jpg.
    Преди CORE = 550 MHZ, а Shaders = 1400 MHZ ( СЕГА - CORE = 594 MHZ, а Shaders = 1458 MHZ). ПРОГРАМА КОЯТО ДА МИ ПОМОГНЕ ИМАТЕ ЛИ ? МОЛЯ ВИ СПЕШНО Е!!!
    Последно редактирано от niksanbel : 11-01-2013 на 11:33

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Идва зима, няма смисъл, ще се топлиш с нея.

Повече от фен
    Да видях КЛОНАТА Е (ВСЕ ОЩЕ ) ЕТО - https://lh4.googleusercontent.com/-s...no/5555555.jpg.
    Преди CORE = 550 MHZ, а Shaders = 1400 MHZ ( СЕГА - CORE = 594 MHZ, а Shaders = 1458 MHZ). ПРОГРАМА КОЯТО ДА МИ ПОМОГНЕ ИМАТЕ ЛИ ? МОЛЯ ВИ СПЕШНО Е!!!
    Единствено мога да ти препоръчам MSI Afterburner.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mcfe Виж мнението
    Единствено мога да ти препоръчам MSI Afterburner.
    Аз му препоръчвам да използва NVIDIA Control panel-а...

http://prikachi.com/images/891/6713891L.jpg

и да си направи настройките както са описани тука:

http://www.geforce.com/hardware/desk...specifications

Или да избере Factory shipped frequencues...

Ако след това нещо не се промени ти препоръчвам да си ресетнеш BIOS-а..

Изключваш компютъра от ел. мрежата, отваряш му капака намираш на дънната платка 3 пинчета /1 2 3/, на които трябва да пише Clear CMOS. Има една пластина. Тя по принцип трябва да е на 2 и 3 пин. Премести пластината на 1 и 2 пин и изчакай 20 секунди за по-сигурно, то сатва веднага, но изчакай. След това върни пластината отново на 2ри и 3ти пин. Пусни си компютъра.

Има още начини, но тях не съм ги правил.
    Махаш пак пластината и я слагаш на 1 и 2. Цъкаш старт бутона на компютъра. Чакаш 1 минута и връщаш пластината. Чак сега включваш компютъра в контакта и го пускаш.

Третия начин, е да махнеш батерията от дънната платка, да изчакаш 20-30 секунди и да я върнеш пак. Отново процедурата се прави при изключен компютър от ел. мрежата.
    Последно редактирано от MaGuSs : 11-02-2013 на 00:08

Мега фен
    ^ сигурно греша, ама клока при картите не е ли независим от дъното ? Ресет на Биоса ще му реши ли изобщо проблема о0 ?

Идва зима, няма смисъл, ще се топлиш с нея.
    Ти ташак си правиш, ама в нас не се спи от жега, а ако спра щайгата през нощта както съм свикнал да е сауна направо умирам от студ....Не знам лятото кво ще правя ...

Май съм забравил да ви кажа-имам проблем с ВЕНТИЛАТОРА НА ЗАХРАНВАНЕТО. А и ВИДЕОТО НЕ Е КЛОКНАТО ( само СПОРЕД БИОСА ).
    Последно редактирано от niksanbel : 11-03-2013 на 13:55

Мега фен Аватара на an7raks
    МОЖЕШ ДА НЕ ВИКАШ!!! Никой не ти е виновен!
    Смени първо вентилатора на захранването, защото той е важна част в охлаждането на цялата кутия на машината. Той отвежда топлината извън кутията, а като не работи, вътре става жега и каквото и охлаждане на видеото да имаш, келфайда.
    Ако пак грее, ще го мислим.

братле луд си

АЗ НЕ ВИКАМ ( просто НАБЛЯГАМ ). А и MSI Afterburner не става ( и тя като БИОСА не показва КЛОКА ).
    Последно редактирано от niksanbel : 11-03-2013 на 17:59

НАБЛЯГА СЕ така!
    Щото биоса ти няма нищо общо с начина, по който ти си я клокнал... Казах ти, смени венилатора на захранването.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    АЗ НЕ ВИКАМ ( просто НАБЛЯГАМ ). А и MSI Afterburner не става ( и тя като БИОСА не показва КЛОКА ).
    ники, що така бе, пич

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ РЕШЕНИЕ ИЛИ НЕ ( ПАК НЕ ВИКАМ )??????
    Последно редактирано от niksanbel : 11-03-2013 на 19:57

Или си много тъп трол, или просто си много тъп.

ники, що така бе, пич

ВАСКО ( ПИЧ ) ТО ПО ДРУГ НАЧИН НЕ СТАВА

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Или си много тъп трол, или просто си много тъп.
    КОЙ ГО КАЗВА

Ясно... Идиотизъм без граници...

НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ. МОЛЯ ВИ!!! Видео картата Е КЛОКНАТА, НО В БИОСА НЕ ГО ОТЧИТА. Има ли как да махна клока или не ?

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ясно... Идиотизъм без граници...
    ДА Признавам си го. А ти ще помогнеш ли или ще ми правиш забелешки и намеци.
    Последно редактирано от niksanbel : 11-03-2013 на 20:05

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си