.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Най-после да се видя с чиста кожа без пъпки и белези?

Такам, здравейте. Мисля, че знам какви ще бъдат повечето мнения и коментари, но все пак силно се надявам, че някой ще успее да ми помогне с адекватен съвет. Имам проблем с младежките пъпки. Не е напреднала фаза на акне, имам предимно по челото, около носа, над устните и брадичката, често се появяват и гнойни пъпки... Белези дълбоки нямам, само червени петна по челото. Не е ужасяващо, болестно състояние, но достатъчно, за да ми срива самочувствието всеки път, когато се погледна в огледалото. Най-много ме ядосва факта, че вече повече от година се лекувам. Първоначално ходих при един дерматолог - лечението не подейства; после отидох при друг - повече от половин година лечението ми беше с продукти на Авен + витамини, след това беше с продукти на Биодерма. Ефект малък имаше, да. Общо-взето положението е така: отивам на козметик, изпълнявам си програмата и около седмица, максимум две лицето ми е почти чисто. Почти. А си мисля, че след като вече повече от година съм подложена на някаква терапия, трябваше да бъда вече излекувана и да третирам единствено белезите, да ми излиза тук-там някоя пъпка и това е. А в моя случай не е така...
    Пробвах си терапиите, преди това съм пробвала крем "Здраве", салицилов спирт, бирена мая - методи, които уж са изпробвани и ефективни. Почти не ям сладко, мазно и джънк фууд. Хидратирам се. И наистина се уморих, иска ми се вече да се видя с чиста кожа на лицето. Не ми се вярва пък да е чак толкова непостижимо. Все пак имам връстници, които се намират в къде-къде по-тежко състояние и биват излекувани. Та, ако някой знае нещо... т.е. ако някой/или някой негов познат се е излекувал, ако може да ми се препоръча дерматолог (лс) или някаква друга козметична терапия, продукти, НЕЩО, бих била благодарна.
    Дано не съм досадила с поредната такава тема и мерси на тези, които са изчели поста ми. (:

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    редовен ли ти е цикълът, пиеш ли хормонални хапчета/противозачатъчни, на колко години си
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

редовен е, идва ми на по-дълъг период от време обаче (на 30 дни, примерно?), не пия никакви хормонални/противозъчатъчни, на 16 съм

Мега фен Аватара на strawberry88
    Храниш ли се добре? Това също е от огромно значение.

Е, не спазвам някакъв строг режим, но не пия никакво газирано, сладко почти не си позволявам (ако го направя, ще бъде натурален шоколад), мазно и фаст фууд също не ям... И въобще избягвам пакетираните "храни" като изключим бейкроуса.

Ами какво да ти кажа, аз също бях така, особено преди менструация. Отидох при една козметичка, тя ми направи някаква маска, след това ми напари лицето, после го почисти, изстисквайки всякакви пъпки и черни точки, после пак маска и ми каза след 2 седмици да отида на четков пилинг. След 1 седмица след четковия отидох на дермабразио - с една машинка ти изсмукват черните точки. Общо всичко ми излезе около 50 лева, но съм много доволна. Мога да ти кажа и как малко да ги намалиш (не съм ходила от 2 години, но се поддържам така). Почиствам си лицето всяка вечер с гел против акне и черни точки на EVELINE COSMETICS, след това салицилов спирт от 1%, но си правя по 2 дни почивка от него, защото не е хубаво всеки ден да го използваш. Хубаво е и да ползваш хидратиращ крем за лице от време на време (аз използвам на Nivea Creme в металната синя кутийка), а иначе използвах и един мехлем против акне и черни точки на Himalaya, който беше около 2 лева и много ми помогна. Всичко ще ти подейства след около 2-рата седмица. Втория вариант, който ти предложих е по-евтин от козметик, а и да попаднеш на добър козметик е шанс едно на милион. И най-важното: или не използвай фон дьо тен, или използвай някой много качествен. Не знам дали използваш, но аз не използвам от близо 2 години, освен ако не излизам някъде и кожата ми е доста добре. Надявам се да съм ти помогнала !

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    Ако си от София ти препоръчвам да отидеш при доцент Кадурина . Най-добрият дерматолог в България.

Caisytoo, не използвам пудра или фон дьо тен и никога не съм използвала. Още една от причините, поради които да се дразня много... ;дд
    Благодаря Ви иначе.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Моя съвет е да не използваш никакви спиртове - той наистина ти дезинфекцира кожата, но също така и премахва защитния слой на кожата и след това тя не може да се предпази от бактериите, които причиняват пъпките - всякакви измиващи гелове и тоници с алкохол не трябва да използваш.

Ето някои неща, които могат да ти помогнат с избирането на продукти..

http://www.aktivnipotrebiteli.bg/p/a...d/567/fl/3047/
    http://blog.ekomama.net/2013/03/22/ph/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си