- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Най-добрата ми приятелка я бият в къщи какво да направя ?
Помогнете ми от много време съм забелязала че моя приятелка е физически тормозена от семейството и . Няколко пъти съм присъствала на караници м/у нея и майка и за глупости , и въпреки че моята приятелка казва истината и не е направила нищо не редно те я бият и забелязах че има много белези от насилие най-вече белези по очите понеже я замерят с първите неща който видят и не се страхуват че ще я наранят . Мислех да се свържа с ДАЗД , но не знам какво ще стане живее при майка си , баща и е извън България и са разведени а гаджето на майка и също я бие !!! Помогнете ми моля ви !!!!!
Вие за Агенция за Защита на Детето не сте ли чували? Звъниш и те ще дойдат да се оправят с техните.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Агенция за закрила на детето ще се оправи с майката, но мацката може да я пратят при бащата или в дом..
Не е, като да не се е случвало.
Но това е най-адекватната мярка, предполагам..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
http://sacp.government.bg/ Имат и телефонна линия.
Говори с приятелката си преди да звъниш по институции.
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Да. Много, много, изключително лошо е някой да се меси по тоя начин, където и да било, най-вече в семейните отношения. Може да го направиш за добро, но не знаеш дали пък не би навредила още повече. Понякога хората патят от добрината си.
Първо говори с нея, ако е съгласна и тя няма смелостта да го направи сама, но иска, направи го ти.
Замислете се, че може би приятелката й ще я е страх и няма да иска, но ти ако се намесиш трябва да си сигурна в предположенията си. А и не е нужно да се разбира, че ти си подала сигнала.
Бий я и ти.