.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23
    Banned Фен

Античалга тема

Поп-фолк и чалга стилът на заведенията обаче бързо ги накарали да потърсят място с различна музика. "Има нещо ориенталско в музиката ви. А знаем, че българите сте християни. Тази музика е като за ислямския ориент", недоумяват американците.
    http://www.blitz.bg/news/article/232203
    Последно редактирано от M488 : 11-08-2013 на 04:44

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Напоследък забелязвам масова тенденция простия народ да се прави на умен, като твърди, че не слуша чалга ...

Banned Фен

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Напоследък забелязвам масова тенденция простия народ да се прави на умен, като твърди, че не слуша чалга ...
    Не това което слушаш те прави умен/тъп. По-скоро ми е странно как умни хора могат да слушат толкова елементарни текстове, мелодията вече е до вкус и няма да я коментирам.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Не това което слушаш те прави умен/тъп. По-скоро ми е странно как умни хора могат да слушат толкова елементарни текстове, мелодията вече е до вкус и няма да я коментирам.
    Реално погледнато текстовете са еднакви по целия свят - любов, любов, любов ...

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Щото шафрантиите като Мадона, Тейлър Суифт, Майли Сайръс, Лейди Гага, Ники Минаж и останалите шафрантии не правят по-смислени песни, нали? Разликата е единствено ритъма, който ни е по-близък по звучене отколкото американския поп.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    По принцип голяма част от текстовете са с елементарни текстове.
    Което е доста жалко, трябва да има повече смислени песни. :/

То и аз не искам да слушам текстове от сорта на "ïf you're ready come and get it", "i just had sex"
    или "Удоволствие доставяш ми, мила малко гордост нямаш ли?(цитирам рандъм песен о.о)", но...
    Не, че мелодиите са зле (за последната нз, не съм я слушала), но много от текстовете ми бъркат не знам къде.

*Всеки си има различни предпочитания, но понякога самите песни не могат да се търпят.. независимо от жанра.
    *сън*

Banned Фен
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Щото шафрантиите като Мадона, Тейлър Суифт, Майли Сайръс, Лейди Гага, Ники Минаж и останалите шафрантии не правят по-смислени песни, нали? Разликата е единствено ритъма, който ни е по-близък по звучене отколкото американския поп.
    И аз това казвам, че проблема с чалгата са не толкова текстовете, колкото извивките, инструментите и ритъма, които общо я правят селско-мангалско-ориенталска.

На теб ти е по-близък по звучене, защото си от село и си расъл сред такива простотии и фекалии, на мен защо не ми е никак близък по звучене.

Град
    BG
    Те за мен са си американска чалга, слагам ги на едно ниво с родните "звезди".

Banned Фен
    Колко пъти да ви се обяснява, че американска чалга няма, както няма американски цървули, американски дворни кенефи, дудуци, ориенталщина, балканщина, гайди, селски извивки и ритми, и др. простотии в музиката им.

Град
    BG
    Добре, американски поп, който за мен е като българската ни чалга.
    Ок?

Banned Фен
    Значи не схващаш основната разлика и това, което е проблема на чалгата.
    Все едно да не правиш разлика между кафява торта с какао и фекалии, и да казваш, че е еднакво.

Голям фен Аватара на ОР
    http://vbox7.com/play:89e9cdef45
    Тва не го знаех

Град
    BG
    Цитирай Първоначално написано от M488 Виж мнението
    Значи не схващаш основната разлика и това, което е проблема на чалгата.
    Все едно да не правиш разлика между кафява торта с какао, и фекалии, и да казваш, че е еднакво.
    За мен основният проблем на чалгата не е музиката, а текста и поведението на чалга певиците.
    Мелодията само ми е неприятна.

Повече от фен Аватара на ranieri
    Тя Мадона е като чалгата какво се обясняваш

Не не правят. То и тях ги слушат също толкова нискоинтелигентни индивиди. Изключение от тези е може би само Тейлър Суифт, която въпреки липсата на каквито и да е гласови заложби поне в клиповете си не прилича на магистрална работничка. Другите са същите като нашите, само че могат да си позволят по-способни пластични хирурзи.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Хубавец, хубавец, със тяло на боец.

Banned Фен
    За мен основният проблем на чалгата не е музиката, а текста и поведението на чалга певиците.
    Мелодията само ми е неприятна.
    Поведението на чалга певиците е като на поп певиците.

И в това няма нищо лошо.

Текстовете са малко по-изпростели, щото и населението е, но пак нищо фатално и много проблемно.

Това значи, че на теб и попа ти е проблем, което значи, че нищо не разбираш.
    Последно редактирано от M488 : 11-09-2013 на 13:18

Град
    Пловдив
    Като сте заговорили за текстове - да не би българските народни песни, "стойностни и вечни", да са с някви смислени текстове? мари моме, малка моме, либето ти иде отдалеко, леле моме, либето ти иде ...

Град
    BG
    Има и народни песни със смислени текстове.

Като сте заговорили за текстове - да не би българските народни песни, "стойностни и вечни", да са с някви смислени текстове? мари моме, малка моме, либето ти иде отдалеко, леле моме, либето ти иде ...
    Има разлика не особено смислен текст и чисти вулгаризми. Въпреки че не съм особено съгласна, че повечето са безсмислени.

Разликата между "Пустоно лудо и младо
    Ище ми майчо, армаган
    Чьорни си очи да му дам"
    и

"Малка черна рокля на голо
    и горещо тяло от долу
    заблуждава, че обещава
    с теб да правим секс" май всеки може да я напраави без много усилия.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Banned Фен
    И какво вулгарно има в този текст? Аз не виждам нито една нецензурна дума. Става и за поп. За мен няма проблем нито с текста, нито с подрусването на цици. Проблемът е само един - в т.нар. музика.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Реално погледнато текстовете са еднакви по целия свят - любов, любов, любов ...
    This.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си