.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 101
    Повече от фен Аватара на takecare

Флирт при обвързани

Започнах да гледам едно българско предаване за любовта. В него се дискутират много теми. Някой от тях ми направиха впечатления, чух много теми и ми се иска да ви задам някой въпроси. Какво смятате за флирта при обвързаните хора? Окей ли сте с това или правите от мухата слон? Говоря не за постоянният флирт, ами този, който се ограничава до комплимент за мъжа/жената, снимка, почерпка на питие. Смятате ли го за сериозен флирт?
    Към момичетата първо: Приятелят ви ви е доказал, че ви обича, винаги ви прави комплименти, показал е на всички, че вие сте момичето до него, но винаги, когато излезете прави комплименти на сервитьорката в дискотеката, примерно, или на дадена жена, която смятате, че го заслужава. Окей ли сте с това или не давате той да се заговаря с никоя? Друг страничен въпрос. Как бихте реагирали, ако разберете, че винаги като е излизал сам и са го питали „Имаш ли си приятелка?“, било то в дискотека или другаде, той шикалкави. Как бихте се почувствали, при положение, че вие навсякъде заявявате сериозността на вашата връзка.

Към момчетата: Смятате ли, че е редно, винаги да ограничавате половинката си относно флирта? Т.е ще ви дразни ли, ако тя се отпусне в дискотеката да играе с някого или да позволи да бъде почерпена, при положение, че вие също флиртувате, макар и неволно? Мислите, че сте квит? Колко от вас в дискотеката, примерно или другаде, изтъквате, че сте обвързани и държите на момичето до вас?

Като цяло, не смятате ли, че мъжете са по – склонни да не ревнуват и да са окей с този флирт или това е така, защото самите те го правят повече? Смятате ли, че жените ревнуват повече по отношение на това, а те самите се чувстват добре, когато някой им прави комплименти?

P.S Това сигурно е дъвкана тема, но ми е интересно мненията ви.

Супер фен Аватара на Anonys
    И на мен ми е интересно да чуя мнението на другите.
    От моя гледна точка, ако връзката наистина е сериозна, аз като момче - не бих правил комплименти да речем на сервитьорката. Нито да ѝ оставям бакшиш и то на всичкото отгоре да съм с моето момиче.
    Относно това за питието: нима не си си помисляла, че ако някой те почерпи питие и ти му върнеш една студена вода ще имаш много повече настроение, самовъзхвала и ще получиш много повече от един обикновен флирт, което ще бъде доставено от приятеля ти? Един вид, да му докажеш, че го обичаш по поредния интересен начин.

Цитирай Първоначално написано от takecare Виж мнението
    Как бихте се почувствали, при положение, че вие навсякъде заявявате сериозността на вашата връзка.
    Ами че двойката да не са принц и принцеса, че да знаят всички, че са заедно? Нормално е да ги попитат(и мъжа и жената - в дискотека), дали имат приятел/ка. Вече говорим за това, дали обичаш другия и по какъв начин ще отговориш.

Относно флирта - мисля, че е по-интересно, ако си правиш бъзика с някой/я, докато си с половинката си. И накрая да теглиш чертата, един вид, като зае*аване, само за т**ака.

Не, не се държа флиртаджийски, във всеки случай. Имам достатъчно умно, красиво и добро момиче, което ме забавлява. Лудориите можем да си ги правим и двамата.

Не знам кой-кого повече ревнува. Но не мисля и че ревността и флирта с друг човек, докато си в сериозна връзка трябва да ти бъде приоритет.

Това за сериозността на връзката го казах, защото по принцип момичетата често харесват да заявяват, че са обвързани. Т.е, че те не са точно влюбчиви, но повече избързват с този факт и понякога играе лоша шега. Ти примерно как би се почувствал, ако разбереш, че приятелката ти е казала на друго момче в дискотеката, че е необвързана? Можем да гадаем причините, но да речем, че е било заради комплимент или самият флирт. От това, че се е почувствала желана. Какво би направил?

Иначе това за ташака го разбирам, че е самоизтъкване пред приятелката ти. Както ти посочи примера със студената чаша. Както тогава тя ще ти погали егото, така и ти нейното самочувствие, когато накрая ти отрежеш момичето, което е флиртувало с теб.

Но е хубаво, че държиш на приятелката си. Дано и на практика е така.

За мен има една граница която не трябва да се прекрачва . Но пък не съм дребнава и не желая приятелят ми да е залепен до мен нон стоп . Попринцип има разлика между флирт и флирт ако е казал за някое момиче колко е хубава няма да се обидя но пък ако тръгне да й иска номера да затова ще направя проблема най-вероятно . Поне аз не се дразня когато излиза с някоя негова приятелка аз също излизам с мои пирятели момчета . Не виждам лошо в това да се видят по на кафе и да си поговорят стига след това да няма-Айде ела у нас . Това със снимките във фейсбука също не ме дразни по скоро ми е безразлично стига коментара за въпросната снимка да не е много фрапиращ .
    По отношение на сервитъорките комплиментите са най-елементарно възпитание да не говорим за бакшиша . Затова да се дразня е голяма глупост . Само невъзпитан човек не би оставил бакшиш . Повечеот пъти приятелят им е правил комплименти на жени дори на майка ми но без да прекрачва границата . Смятам че е признак на добро възпитание да отцениш чуждите качества . Естественно не говорим за целувки и прегръдки такива неща не обичам а и той не ги прави . Но пък да тръгна да се мръщя и да му мрънкам за всеки един жест към друга жена нещо не ми допада .
    Това за дискотеките ами нормално е аз го приемам като чисто люпобитство . Но да ако той излъже че няма ще ми стане доста неприятно колкото и да съм либерална такива неща не търпя . За мен това значи че въобще не държи нито на мен нито на връзката ни и ако моят някой ден направи така директно му бия шута . Едно е да си мил но друго е напълно съзнателно да лъжеш че нямаш връзка .

Повече от фен Аватара на feikk
    Винаги казвам, че имам приятел, когато ме попитат. Като цяло и не започвам никога първа флирт. Дръпната съм на тая тема, когато имам връзка, а с тея 4 години направо съм забравила какво е да поема инициативата. Иначе е ясно, в дискотека ми се е случвало да отговарям на нечии поглед, но до там. Да танцувам с някого или некви почерпки - не. Макар че за майтапа с една-две приятелки ги правим луди но до там.
    Относно приятеля ми съм малко чувствителна на тема внимание към други момичета. Като цяло преди откачах дори само да погледне някоя. Но от известно време като видя че вниманието му се насочва към няква сервитьорка или момиче в кафето, просто му гледам сеира. Изключително забавно ми е да не вижда, че аз го виждам. Разбира се, че за жест, комплимент или нещо такова, няма да му правя проблеми. Даже по тоя начин мога само да се радвам, че оставя някакво добри впечатление и в останалите. Премине ли границата обаче да шикалкави коя съм аз и има ли ме, става страшно. Трябва ясно да е заявено, че ме има независимо дали присъствам или не. Въпрос на уважение е тва, то е ясно, че ако иска да ми изневери, се тая кво е казал. Като цяло не съм прекалено ревнива, тъй като винаги когато съм искала, съм слагала в малкия джоб всички досадни същества от женски пол, които са жужали, пък той нека си флиртува, няма как да кажа кой знае какво. Всеки има свободата да избира, пък ние си знаем къде са границите на тази свобода и се радвам за това. : )
    dgdg

Единственият комплимент към сервитьорката, когато сме двамата, може да бъде свързан с доброто обслужване. Все пак е с мен, нея нека я оценява някой необвързан, а бакшиша е задължителен, независимо кой ни обслужва. Честно казано така като се замисля, дори не се сещам той да се е заглеждал по други, може когато не съм наоколо да го прави, но ако сме двамата, получавам цялото му внимание, както и той моето.
    Дори когато съм с приятели, а него го няма, нито флиртувам, нито се заигравам с мъжете около мен. Мнението на непознати не ме инересува, той ми прави достатъчно комплименти, нямам нужда от нечии чужди. Дори ми става неприятно. А ако каже, че е необвързан на някоя, определено би ми станало неприятно, все пак или има приятелка или не, не може да е едно за пред хората, а друго пред мен, пък и не мога да си го представя да каже нещо такова.
    Въпреки всичко, което написах, нито един от двама ни не е ревнив никога не сме си правили забележки за такива неща, нито сме се сърдили, просто възгледите ни в това отношение много си приличат.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Флирт при обвързани - не. Категорично, без изключения и без условия и за двете страни. Дискретно или не толквоа се отклонява поканата и се париат опитите. Не е нужно да се парадира с това че си във връзка, но ако попитат - се отговаря ясно, кратко и конкретно. И се отстоява това.

Ще направя проблем, ако трябва и по сериозни действия ще се предприемат, ако ми се случи и няма промяна в поведението. Един от редките случаи в които няма да се съобразявам с чуждото мнение.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Много абстрактно.
    Това, което за някой друг е флирт, за мен може да е обикновена проява на уважение и/ли приятелство.

Повечко ще пиша тия дни, само искам да дам пример:
    Една приятелка покани познат на вечеря, да му сготви и да си говорят - като израз на благодарност, че й помогна при настаняването и "влизането в релси" с ученето. Приятелят й изревнувал, за него това е флирт.

Какво ще кажете?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Много абстрактно.
    Това, което за някой друг е флирт, за мен може да е обикновена проява на уважение и/ли приятелство.

Повечко ще пиша тия дни, само искам да дам пример:
    Една приятелка покани познат на вечеря, да му сготви и да си говорят - като израз на благодарност, че й помогна при настаняването и "влизането в релси" с ученето. Приятелят й изревнувал, за него това е флирт.

Какво ще кажете?
    За мен зависи много как е поднесена поканата и какви са техните отношения по принцип. Ако се познават отдавна, излизат заедно, приятели са, окей, нормално е за мен. Дори у вас да те покани. Хората могат само да гадаят какво се случва, но тук идва доверието, което гради една връзка. Ако той и има доверия, няма да има повод за ревност. Аз вярвам абсолютно в приятелството между момче и момиче, защото аз лично имам такова.

P.S Ще очаквам мнението ти по темата.
    P.S 2 - И нека не се отклоняваме от темата, наистина. Конкретно питам и очаквам мнения.

Град
    В мислите на хората
    Ин, когато си във връзка критериите за флирт би трябвало да са уеднаквени за двамата. В коя посока - зависи от участниците. В конкретния случай даден от теб е прекалено вниманието на девойката. Ако нейния човек е бил наоколо - проблем няма. И аз бих изревнувал ако не присъствам.

Dr. Gregory House

Е какво ще рече да не присъстваш? Ограничаваш ли приятелите си с кого да излизат? Както казах много зависи от кога са приятели и дали въобще са близки. Но аз бих се почувствала тъпо, ако приятелят ми забрани да излизам с приятели момчета, било то и у тях. /Подчертавам приятели./

Град
    В мислите на хората
    Иде реч за граница между приятели и гадже. Ако е толкова добър приятел значи няма проблем да бъде поканен "по семейно". Ядрото е и би трябвало да си остане между двамата човека във връзката. А не да се дели някъде другаде и с други хора. Трябва да има самоограничаване и да сте се разбрали с партньора си кое не може да се пристъпва. И защо не може. Вече ако се стигне до ограничаване от другия значи има бая по сериозни проблеми. Аз не ограничавам, само правя необходимите корекции.

Dr. Gregory House

Да, прав си, че може и ти да присъстваш. Хубаво е хората да ви приемат като двойка, но не виждам лошо излизането отделно с човек от срещуположният пол.

Град
    В мислите на хората
    Няма лошо. Даже е хубаво да има отделни излизания. Както казах обаче - трябва да се знае границата.

Dr. Gregory House

таааа.... нека дам и аз мнение по въпроса ;д

към флирта нямам нищо против, но трябва да има някакви граници м/у двете страни, колкото до ограничаването на половинката амм честно казано ако видя че прекалява ще и намекна но иначе нищо против, няма да я спирам да играе с който желае в дискотека, трябва да има повече свобода както се казва "да не я задушавам", но пък ако каже че е необвързана е наистина би ми станало неприятно, колкото до сервитьорката бакшиша е задължителен(зависи от обслужването)и задължително бих дал една усмивка без да ми пука дали приятелката ще го забележи и ще и стане неприятно от това-според мен това е израз на уважение. колкото до дискотеките, нормално е ако сме само мъжка компания да пофлиртуваме с мацките, но да е само флирт, щом държа на приятелката си не бих си и помислил за нещо повече.... това е от мен

girlwithblueeyes - харесва ми начина ти на мислене, относно това как се държиш с приятеля си.

Темата е наистина добра - поздравления

Мега фен Аватара на xoxi
    Много далеч съм от мисълта, че щом имам приятел, той трябва само в мен да гледа, само на мен да ми прави комплименти и да не чува и вижда други момичета.
    Аз му имам пълно доверие и съм на 100% сигурна в чувствата му към мен, затова и не ми е абсолютно никакъв проблем той да флиртува и да се закача с други момичета. Друг е въпросът вече, че той не си пада по такива игрички, но факт е, че има приятелки момичета и както всички приятели, не са винаги на метър разстояние едни от други.
    Аз също имам предимно приятели момчета и би ми било много обидно, ако той се опита да ограничи контактите ми с тях.
    И двамата не крием, че имаме връзка, но и не парадиме с това. Ако някой обаче се опита да скрие, предполагам ще е много неприятно за другия, най-вече защото сме си дали достатъчно свобода и няма причина да се крие, ако намеренията към трети човек не са сериозни.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Ако нейния човек е бил наоколо - проблем няма. И аз бих изревнувал ако не присъствам.
    Че откъде-накъде съм длъжна да си деля приятелите с половинката?

Да ги запозная вероятно е препоръчително. Но да ги събирам заедно - въпрос на добра воля. Ядрото си е между двамата човека, обаче откъде-накъде човек, с когото съм от половин-една година, примерно, ще иска да присъства на срещите ми с дългогодишни приятели? Или пък дори, както и в горния случай, нов познат? Този нов познат е помогнал ЛИЧНО на мен, затова искам ЛИЧНО време с него.
    Я си представи всеки път, като сме излизали с тебе, Валентин да е идвал с мен? Как го виждаш?

Пък и нейният приятел в случая бъкел си няма за какво аджеба е помогнал, за уни-то, за специалността, какво ще прави там? Тя най-вероятно ще разпитва въпросния познат за предметите следващия семестър и т.н.

В случая нейният приятел нямаше физическата възможност да присъства, защото си е в България. Ама и тук да беше... А ако е на работа? Трябва срещата да се състои вечерта, за да може да присъства? Ами ако е в командировка за 2 седмици? Трябва да го чакат ли?

Изключително е важно да се има отделни приятелски кръгове според мен, защото иначе в ситуация на евентуална раздяла става... доста мъчително.
    Баш ограничаване си е това, за което говориш, дай да не посипваме л**ното със захар и да му викаме бонбон.

Вчера пък една германка си покани на обяд един финландец, с когото преди са били съквартиранти. Прегръдки имаше, подаръци, шеги за едно време като са живели заедно. Приятелят й също нямаше възможност да е там, щото малко си е в Бразилия. Тук е доста нормално това. Различен манталитет.

Вчера пък една германка си покани на обяд един финландец, с когото преди са били съквартиранти. Прегръдки имаше, подаръци, шеги за едно време като са живели заедно. Приятелят й също нямаше възможност да е там, щото малко си е в Бразилия. Тук е доста нормално това. Различен манталитет.
    Това пък, което е абсолютно нормално за мен. Ако някой ме изревнува и затова, ще е адски тъпо. Доверието и свободата трябва да вървят ръка за ръка в една връзка.

Мега фен Аватара на babity
    Колко лекомислено. Не е по-добрият вариант. Не мога да се изкажа категорично по въпроса, защото много зависи от конкретната ситуация. Най-близките ми приятели са момчета, 24/7 съм с тях и ако партньорът ми има проблем с това, то най-вероятно ще го хване липсата. Но ако е просто някой, когото не познавам толкова детайлно от години и бла бла бла, а просто ми е свършил няк'ва работа и го каня 1 в 1 на вечеря. Е, те това са курвенски изпълнения. И не го казвам за да обидя някого, а защото съм ги правила и ако ми се наложи пак ще ги правя.

А ако партньорът ми си прави вечери 1в1 с няк'ва... определено ще си имаме разправии или просто ще проноси рога. И заеби той к'ъв е и дали са му слаби ангелите. Себе си кат' знам каква съм, как да го оставя за цяла вечер с няк'ва фльорца.

Има толкова варианти да благодариш на някого за нещо. Далеч не е нужно да е вечер 1в1.

Град
    В мислите на хората
    Ин, както казах аз бих се подразнил. И обясних защо - за мен това е пренебрежение.

Въпроса е да има покана за присъствие, да не е изолиран и да не се решава вместо него дали да присъства или не. Ей тва е всичко. По въпроса с Валентин - така си преценила, така си направила. За мен не би било проблемно ако е присъствал и той.

Като си няма бъкел идея - ще му се обясни, ще му се покаже че тоя нов познат е бил в точното време на точното място и така. Три изречения са.

Няма да навлизам в дълбините на темата и да кажа че вечеря без гаджето.. е повече от притеснително. Тва само като отбелязка. За мен. А за интердържавните взаимоотношения ми знаеш мнението.

И така.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Lilanda
    Пантерке, в случая не мислиш ли, че и разстоянието играе голяма роля? Или по точно времето, през което го има това разстояние. Имам предвид, че когато двойката е разделена за дълъг период от време, често едната страна започва да ревнува от нищото и да прави от мухата слон.

Съгласна съм с теб обаче, че заради едната ревност не трябва да се позволява връзката да приключи /дори и да се сложи кратка пауза заради това е недопустимо/.

Абсолютно.

@takecare, как преценяш дали дадена жена заслужава момчето ти, би ли ми обяснила? Особено точно в конкретни пример, който ти даваш със сервитьорката-момиче, което виждаш за пръв, сигурно и за последен път, с което отношенията ви са чисто формални.

Относно бакшиша-някой по-нагоре беше казал, че оставянето на бакшиш е признак на добро възпитание. Еми не съм съгласна. Бакшиша показва дали обслужването е било добро или не. От което следва, че ако приятелят ми остави бакшиш на сервитьорката при отвратително обслужване бих изревнувала малко. Не бих направила проблем на него за това обаче.

Флирт-окей, но до една граница. Човек трябва да знае къде е тази граница. Прекрачването ѝ при доста хора би било фатално за връзката.

Аз лично не съм ревнива, но факта, че човека до мен казва, че не е обвързан или шикалкави в отговор би ме побъркал.

едит: Искам да добавя нещо. Проявата на флирт често идва от нуждата на човека от него. Не виждам защо не може да има флирт и в самата връзка.
    Последно редактирано от Lilanda : 11-09-2013 на 11:05

Кое за Бога е притеснителнителното в това да се видиш на кафе или да излезнеш на вечеря със приятел ?
    За мен ад си замъкне гаджето с някой който познавам от години е неуважение към другият . Нали излизането с приятел е да си поговорите да си споделитите какво ще търси там любимият . Може приятелчето да иска да сподели нещо лично ами тогава ?
    Аз си излизам с мой приятели момчета и той го прави с момичета но и двамата знаем коя граница не трябва да прекрачваме .
    За мен ад излезнеш и да почерпиш човек от другият пол не е флирт ами чисто и просто уважение и приятелство поне аз така го приемам.

Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението

еняш дали дадена жена заслужава момчето ти, би ли ми обяснила? Особено точно в конкретни пример, който ти даваш със сервитьорката-момиче, което виждаш за пръв, сигурно и за последен път, с което отношенията ви са чисто формални.

Имах предвид, че дадена жена, която е хубава и заслужава комплимент. /Не включвам в сервитьорката. Използвах съюза "или" / Може да я срещнал на улицата, може да е стара позната, може да в възрастна жена, може да е всякоя. Имам предвид, би ли си изкривила душата и изревнувала за един комплимент, който е очевиден? Това във връзка с това, дали ти е неприятно да прави комплименти на странични момичета? А не дали някоя си го заслужава, мен това не ме касае в случая.

Мега фен Аватара на Lilanda
    За комплимент не бих изревнувала. Всяка жена заслужава комплименти. Изричането на такъв е признак на добро възпитание.

Само да попитам-има ли някаква причина да пускаш темата или просто ти е интересно?

Както казах бях повлияна от едно предаване. Не мога да се оприлича в дадената ситуация, но във всяка една връзка смятам, че това е тема на разговор. Просто ми е интересно различните мнения по въпроса.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си