.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 101
    Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Темата прерасна в "взаимоотношения с приятели", което е много по-различно от флирта.

Целенасочен флирт с конкретна жена не бих одобрила, в разни безобидни закачки обаче не виждам проблем, стига да не са ежедневие и начин на поведение.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Съгласна съм с Пантерката по тема приятелите и половинката. Не бих била с някой, който ревнува, защото съм излязла навън с приятел. Не бих поканила и половинката си, когато искам да прекарам време единствено с един човек, независимо от кой пол е.

Иначе, Виоленца обобщи мнението ми на зададената тема от авторката.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Това да си във връзка не значи, че си сляп. Или че половинката ти е. Трябва да си много глупав че да го мислиш.

В тоя ред на мисли, един случаен комплимент/жест спрямо някой не е кой знае какво. Вече ако флиртуването си е начин на поведение както казаха или пък е целенасочен, си е проблем.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика. Излизането без гаджето е в реда на нещата. Другаде е проблема. Не говорим да си сляп, говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето. А и от двете ситуации има бол примери. Самотна вечеря с проникновени разговори не попада в първата категория. И молим да не намесвате доверието. Щото изобщо за това не иде реч.

едит: Комплимент не е равно на флирт.
    Последно редактирано от valdesbg : 11-09-2013 на 15:27

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика.

И каква е разликата между самотното кафе и самотната вечеря? С близък приятел мога да си водя "проникновени разговори" и на пейка в парка, което погледнато отстрани би изглеждало също толкова интимно.

Не винаги. Понякога си е баш това.

Град
    В мислите на хората
    Вечерята е покана, кафето е щото няма кво друго да правиш. Фигуративно обяснено и в генералния случай. Не ми се влиза в спор за изключенията или за това как може да си изядете сливиците с някой в парка. При желание и находчивост и вода в сито може да носиш. Проникновените разговори не са проблем, нито е проблем с кого се водят, проблема е кога и как се водят. Пак фигуративно обяснено.

Dr. Gregory House

Град
    Някъде из София...
    говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето.
    Какъв всъщност си ти на половинката си, та да и казваш кое може и кое не може да прави с приятели или познати? Още повече ако приемем че се познава с този приятел много преди да познава теб?

Подобни ограничения разрушават връзки.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Вечерята е покана, кафето е щото няма кво друго да правиш.
    Сериозно?

Град
    В мислите на хората
    Трябва да има самоограничаване и да сте се разбрали с партньора си кое не може да се пристъпва. И защо не може.
    Самоцитирам се, Радо вземи се научи да четеш. И излез от захарната си черупка. Малко комънс сенс се иска че да знаеш как да се държиш с приятел и с гадже, и защо трябва да има разлика в полза на втория.

едит: V, да. Сериозно.

едит 2: Особено ако не се вади от контекст.
    Последно редактирано от valdesbg : 11-09-2013 на 16:21

Dr. Gregory House

Град
    Някъде из София...
    Малко комънс сенс се иска че да знаеш как да се държиш с приятел и с гадже, и защо трябва да има разлика в полза на втория..
    Малко комън сенс се иска, че да не се самоизяждаш от сгрешеното ти чувство за притежание, всеки път щом половинката ти просто се опитва да живее.

Да нямаш проблеми с увереността? И що си мислиш че всичко трябва да се върти около теб, не мога да разбера. По скоро ти излез от захарната черупка.

Град
    В мислите на хората
    Аз нямам. Имам възпитание, държа хората около мен да имат също. Темата с наживяването и живеенето е толкова противна и изродена, че само за нея може да се отвори отделен раздел. Свободата и свободията са две коренно несвързани понятия. Нищо че са пароними.

Dr. Gregory House

Град
    Някъде из София...
    Не виждам какво обща има възпитанието с това.

Следващото момиче което се хване с тебе, трябва да затваря телефона на всеки нейн приятел/бивш съучених/познат, а да не говорим за някое бивше гадже, при положение че поддържат само приятелски отношения и да стои вкъщи да те чака за да може да излезете?

Именно доброто възпитание/етикет подтикват точно към обратното - да си мил и позитивен към хората. В темата имаше добър пример за това - момичето дето направило вечеря на познат за благодарност. Какво толкова е станало, че половината го изкараха едва ли не ужасно. Нито са правили нещо нередно, нито като цяло замисъла е бил такъв.

Имаш доста "задушаващи" разбирания.

Град
    В мислите на хората
    Извади си главата от задника, учтиво и мило подканяне. И почни да четеш. Ама с разбиране. Намери колко пъти повторих че излизания без гаджето са препоръчителни. И отново тръгни да четеш с разбирание. има неща, които е добре да се случват само с гаджето. Ма не щото е задължително, или щото пише така по дебелите книги. А щото има разлика между приятели и гадже. И е добре да не е само на думи. Спирачката би било добре да дойде от самия човек. Ограничения не съм поставил никъде, няма и да поставям. Само пожелателни съвети и конструктивни корекции ако е необходимо.

Dr. Gregory House

Град
    Някъде из София...
    И отново тръгни да четеш с разбирание. има неща, които е добре да се случват само с гаджето.
    Понеже се правиш на ударен я обясни малко по - подробно с примери.

Мега фен Аватара на 102
    Големи флиртаджии сте, ве, майна.. бахти форумните алфа мъжкари.... досра ми се. А тоя valdesbg.. ХАхАхахй, момче, ти добре ли си ? Коя ще те вземе такъв, че и условия ще й поставяш....

Град
    В мислите на хората
    Примерно - при проблем във връзката тоя проблем не излиза извън нея и се решава само между двамата. Хората не са длъжни да слушат кирливите ризи и моментните емоционални диарии на който и да е от двама ви. Отделно че намеси ли се трети човек, пряко или косвено... работата става дебела. Гаджето е добре да получава покана за всяко едно публично мероприятие. Дали ще дойде е съвсем друг въпрос, некасаещ темата. Но покана трябва да има. Всякакви самотни официални излизания с трети хора на публични и не толкова публични места са нежелателни. Наблягаме на самотни и официални. Изключително грубо е да поканиш само единия от двойката някъде. И още по грубо е поканеният да не го отбележи пред поканващия. Вече дали ще дойде който и да е от двамата е пак въпрос на друга тема. Несериозно е да се организират публични и социални мероприятия в отсъствието на партньора, без да бъде известен своевременно. Отново наблягам на конкретна дума - своевременно. За споделяне на лична инфо на трети човек се иска разрешение на партньора.

Тва са рандъм примери, част от многото. Които от обща култура е добре да се спазват. Пак пиша - не щото пише по дебелите книги или щото Иванчо е казал на МАрийка така. На същия принцип е да задържиш вратата на човека след/пред теб. или да пропуснеш момичето да мине първа когато трябва да се разминавате някъде или да минете през тясно пространство един след друг. Или да не чакаш да те помолят да вдигнеш детската количка на спирката към автобуса за да се качи майката.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика. Излизането без гаджето е в реда на нещата. Другаде е проблема. Не говорим да си сляп, говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето. А и от двете ситуации има бол примери. Самотна вечеря с проникновени разговори не попада в първата категория. И молим да не намесвате доверието. Щото изобщо за това не иде реч.

До голяма степен съм съгласен с написаното. Вечерята за разлика от кафето навежда на по интимни чувства и мисли особено ако на даденият човек му е по-слаб ангела. Въпросният приятел/ка може да си въобрази нещо и да започне постопенно да действа. Ако е по-добър, а на човека отсреща му е по-слаб ангела и не без успех. Виж вечеря с повече хора пък макар да не присъства и гаджето е съвсем друг въпрос.

Флиртовете само в реда на нещата и на бъзика. Дори и танц с друг.Но ако започнат да се поддушват,да се подцелувкват и да си пускат езици не би ми станало хич приятно дори и ако ме няма там и го разбера впоследствие.Бих го приел като неуважение към мен и запътване в една нехубава посока. Да имам гадже и тя да се прави,че не съществувам и/или да лъже че няма.Е, от това вече би ми станало изключително неприятно и бих започнал сериозно да си задавам въпроса дали не е с мен само колкото да не си е сама.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Супер фен Аватара на Glamour92
    Винаги съм давала въздух на хората около мен,най-вече на най-близките. На моменти дори това се е тълкувало като незаинтересованост от моя страна(wtf,да ... но,хора и хора...)
    Когато с някое момче нещата се задълбочат,не променям подхода си.
    Давам му ясно да разбере,че има право да прави,каквото си поиска(за мен ще важи същото,разбира се).Дали той ще го изтълкува буквално и ще тръгне да си развява трибуквеника във всички посоки на света,е вече друга тема. Но досега такива недоразумения не е имало.
    За флирта.Ако пожелае да отпусне парата,когато е навън с неговите си хора и аз не присъствам,окей.
    Говорим само за флирт,нали..?

Когато пред очите ми започне да се закача с разни момичета ,това вече е друго. Дори да е на шега и без намерения. Факта,че съм му дала възможност да прави,каквото пожелае,не значи,че му е дадена зелена светлина да ме унижава...
    Последно редактирано от Glamour92 : 11-09-2013 на 17:06
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Флиртът е вид поведение - игриво, кокетно, закачливо. И не е задължително да е прелюдия към секс.

А иначе прочетох цял куп ужасии в тази тема, чак се чудя дали да ги коментирам.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    И що си мислиш че всичко трябва да се върти около теб, не мога да разбера.
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Имаш доста "задушаващи" разбирания.
    От зодия е. Нищо лично към Влади.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на shmatarok
    Много крайни мнения пак.
    Защо една обикновена вечеря между приятели трябва да е придружена с табела "Внимание, опасност от изневяра" и десет удивителни?! Като човек, който обича да се храни навън и в компания, независимо дали е мъжка или женска, стига доброто настроение да е гарантирано, неведнъж съм канила приятели от мъжкия пол за излизане, без значение дали съм била обвързана или не. Винаги съм била изключително либерална към гаджетата си и не съм им правила проблеми за глупости или ревнувала безпричинно, и съм очаквала същото и в отговор. Не виждам какъв е проблема да изляза с друго момче, с което сме приятели от N-брой години, без да каня и гаджето си да присъства. Да, естествено, че ще му кажа къде отивам и с кого, ама да го мъкна със себе си... Не, благодаря. И не смятам, че това е признак за лошо възпитание в случая, но да не отклонявам темата в посока "Лично пространство" прекалено много.
    Случвало се е във всяка от връзките ми и на двама ни да отправим комплименти на хора от другия пол, някоя шега или закачка - също, но очевиден флирт и шикалкавене относно статута на връзката ни, не съм склонна да приема, защото е обидно, гадно и показва явно несериозно отношение. По въпроса с бакшиша - ако обслужването е било добро, бакшишът е заслужен, ако не - не виждам какво би го оправдало, макар че познавам хора, които винаги оставят бакшиш, дори и обслужващото ги лице да не го е заслужило. Така че вероятно бих била по-скоро учудена, отколкото възмутена, ядосана или нещо такова негативно.

Повече от фен Аватара на takecare
    Добре, давам такъв пример, на когото съм била свидетел. Момче и момиче са заедно. Той държи на нея, показва й го, обаче го виждам цяла нощ да играе в дискотеката с позната. Момичето има ли повод да ревнува? Това за мен е вид флирт. Разбирам, че в дискотеката му отпускаш парата, но трябва да си има граница. Просто този срещан флирт при момичетата е по - скоро от кокетничене, както каза ЛейдиДи, но при момчетата сякаш е различно и това искам да разбера. И момчетата съм забелязала, че имат навик уж да забраняват, да казват внимавай на момичетата си, а пък в същото време той си прави, каквото иска навън. Трябва ли излизането на дискотека да бъде придружено с лек флирт, примерно?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от takecare Виж мнението
    Просто този срещан флирт при момичетата е по - скоро от кокетничене, както каза ЛейдиДи, но при момчетата сякаш е различно и това искам да разбера.
    Това е защото всеки си гледа от собствената камбанария. Проблемът идва, когато двамата имаме различни разбирания за флирт.
    Докато за мен не е проблем той да разказва вицове, да кара колежките си да се смеят и да им прави комплименти, с цел да се отпусне работната среда, така и за него не е проблем, когато аз се шегувам с колегите.

Ето ви пример: Седнали сме на вечеря и чакаме сертвитьорката да дойде да ни вземе поръчката. Чакаме доста време, ресторантът е натоварен и не ни обръщат внимание. При което той махва и изведнъж две момичета се засилват към нашата маса. И той казва: "Момичета, знам, че съм неустоим, но няма нужда да се избивате за мен."
    Не ми казвайте, че от това бихте се обидили и почувствали унизени...

Повече от фен Аватара на takecare
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението

Ето ви пример: Седнали сме на вечеря и чакаме сертвитьорката да дойде да ни вземе поръчката. Чакаме доста време, ресторантът е натоварен и не ни обръщат внимание. При което той махва и изведнъж две момичета се засилват към нашата маса. И той казва: "Момичета, знам, че съм неустоим, но няма нужда да се избивате за мен."
    Не ми казвайте, че от това бихте се обидили и почувствали унизени...
    Абсурдно е.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от takecare Виж мнението
    Абсурдно е.
    А флирт ли е според теб?

Правила за публикуване