- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Флирт при обвързани
В дадения случай от авторката за мен е неприемливо. За ревност не знам, но имат повод за разговор.... Флирта не бива да е и не е самоцелен and for it`s own sake. Би било добре да е прелюдия към нещо друго, ако е успешен. Fishing for compliments е прийом на една друга прослойка. Его буустинга също.
Нека съм ретро.
Едит: Лейди - тва е класическо перчене пред теб за теб. Тва е флирт към теб, което е окей.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Нуждата от флиртуване при обвързаните е от онези синдроми на нейзвестното усещане,дали са още харесвани или дали все още се получават нещата така добре,както преди да се обвържат.
Грешиш
Първо, ние бяхме сума ти народ. Ако е било перчене, е било перчене пред останалите, но и това не е вярно. Познавам си домашното животно и знам, че е в кръвта му да флиртува, само че флиртът от негова страна винаги е много тънък и много ласкаещ, без изобщо да дава сигнал за някакъв по-задълбочен интерес към другата страна. Затова и никога не ме е притеснявал.
Затова и смятам, че флиртът, когато е закачливо поведение с цел, различна от сексуално желание, е окей. Не ми пречи да флиртува, за да разчупи обстановката с някоя колежка/партньор в работата му. Флиртът е изкуство, което, ако успееш да овладееш, ще ти помогне много в общуването с другия пол на всякакво ниво. Но е много трудно да направиш разликата. Това, което вие считате за флирт е именно вертикалната изява на хоризонталните желания. И то не е окей, нито за мъжете, нито за жените. Но докато едните трябва да се научат как да правят комплименти, без да изглежда, че се опитват да се намъкнат в гащите на отсрещния, другите трябва да се научат да не се засягат от всяка усмивка, отправена в чужда посока.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Аз пък съм прекалено ревнива, но един комплимент към друга жена ще го приема. Комплимент и флирт са две съвсем различни неща. Но това да танцува с друга в дискотеката, да ѝ поръчва питие и съвсем съзнателно да флиртува с нея, като се държи все едно няма момиче до себе си, не бих го приела.
И си мисля, че ревността най-вече се дължи на това, че все още съм в тийнейджърските години и не съм намерила човекът, на когото да имам чак такова голямо доверие, за да му позволя да си развява номерата напред-назад, да намигва на разни жени и пр.
^ True..![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
А какво мислите за махането на халката при ходенето на определени места? Мислите ли, че това би било повод за раздяла/развод?
Лейди - флиртът е прелюдия към хоризонтални желания. или би трябвало да е. Не знам защо е толкова модерна тая глобализация и всичко да става за всичко. Социалния еквивалент на флирта му се казва чувство за хумор комбинирано с чар и обща култура. Флиртуваш за да съблазниш, за да впечатлиш или разведриш обстановката или друга чудесия използваш хумор, чар и обща култура. Всяка жаба ще си знае гьола.
едит: Писна ми да си едитвам отговорите. Авторке - повод за разговор е. Зависи от мотивите. Не бива да се подминава. Брачната халка е позволена навсякъде.
Dr. Gregory House
A какво е флиртът? Не е ли използване на хумор, чар и обща култура?
Ако за теб флирт е да си развееш патката директно пред девойката, за мен това е много по-изтънчен вид общуване. И ако флиртуващият и обектът на флиртуване са достатъчно интелигентни жаби и си знаят гьоловете, резултатът ще е много по-ведра обстановка и много по-добро усещане за самия себе си.
Разликата е в мотивите, винаги мотивите са от значение. Под ягодите, омръзнало ми е да повтарям че действията са продиктувани от мотиви. И тва е движещата сила в нашата вселена. Офтопик по темата е че и най-благородните действия, направени с грешните мотиви си личат. И дисонанса е плашещо ясен.
Флирта е офанзивен, докато социалния му еквивалент е по скоро разпускащ по характер и една идея по лежерен, "неамбициозен". Верно ли трябва да ги пиша тия неща?
Dr. Gregory House
Верно трябва да ги пишеш, защото въпросът е за флирта при обвързаните. Какъв е проблемът, ако флиртът е социален? До тук, цялата ти аргументация е базирана на това, че флиртът непременно трябва да доведе до секс, или че непременно изразява желанието на флиртуващия за секс с обекта на неговия флирт.
А това е абсолютно невярно.
Няма социален флирт, на лов не се ходи за забавление. Или поне не би трябвало. Убиийство за удоволствие е нещо, което не одобрявам. И в двете дейности има фигуративно или натурално по едно убито и захвърлено същество.
Разликата вече я обясних: Флирта е офанзивен(настъпателен с ясна цел и посока - допълнение), докато социалния му еквивалент е по скоро разпускащ по характер и една идея по лежерен, "неамбициозен".
Dr. Gregory House
Много са ти особени представите за любовта и живота.
Но щом ти вършат работа, не ми е мястото нито да критикувам, нито да съдя.
We agree to disagree и толкова. Аз приемам, че между черното и бялото има 50 нюанса сивоИ ме устройва.
При мен има само черно и бяло. Сивото е отделен цвят. Прасковата е плод, сьомгата е риба. Не обичам нюансите. Буквално и фигуративно казано![]()
Dr. Gregory House
Но това е твой проблем.
Както за теб е мой проблем, че обичам нюансите.
Но ти никога няма да знаеш това, което аз знам, и аз никога няма да знам това, което ти знаеш.
И аз се уморих да повтарям в този форум, че истината е субективно понятие, определяно от нашите собствени разбирания. Моята истина никога не може да бъде напълно твоя и обратното.
Докато не се опитваш да убедиш рибата колко прекрасно място е сушата и се чудиш защо не се наслаждава на красотата на дъгата тя няма да те завлече под водата и да се чуди що се гърчиш като червей в ракия, щото няма как да разбере че не можеш да дишаш. Simple as that.
А в тоя форум всички искат да научат рибите да се катерят по дърветата и тюелните да стават олимпийски шампиони по бягане. А учителите са прасета, чели че някои други животни го могат.
Dr. Gregory House
Няма шанс да се получи. Концепция, която не включва вода е неразбираема за рибите. Защо ти е по добре на сушата колкото и да обясняваш няма как да бъдеш разбрана от риба. Но можеш да кажеш че ти е по добре там, и това ще се приеме добре. По същия начин по който концепция без въздух за теб ще е изключително плашеща, нали?
Фигуративно казано![]()
Dr. Gregory House