В случая изразявам теза. С мотива да защитя позицията си. Т.е. просто да мине реалити чек-а и да се признае като поредната теза обясняваща кво се случва в тоя свят според някой( в случая мен). Искам да покажа защо аз го смятам за правилно, и затова отговарям на волните или неволни скептични изказвания или такива, откровено заявяващи че съм луд. Не държа да бъда разбран, хубав бонус би било, но не е необходимо условие. С теб се говори нормално, с други потребители не. Не съм наложил универсалната истина, а просто искам да легализирам теорията, която обяснява моята философия за живота от нещата.

За мен е по удобно да знам че светкавицата е електрически заряд, който търси най-прекия път до земята. Ако за теб е по удобно да вярваш че светкавицата се праща от Зевс - be my guest. Искам място под слънцето. И се опитвам да убедя хората че паяците не са демонични създания на мрака и чехъла и Райд са откровено незаслужени, просто защото имат малко повече крака и не са толкова пухести като кученце примерно. Вече дали са полезни и как поддържат баланса... е висш пилотаж.