Първоначално написано от
dimitar.,
Не мога. Мъртви са. Както и тези, които са били клани. В случая не знам какво се сърдиш на исляма, защо не се държиш така и с християните? Все пак си чувал за византийското робство, нали? Кой е виновен - Иисус или император Василий?
Освен това, религията е нещо динамично. Можеш ли да ми сравниш християнството по времето на светата инквизиция с това днес и да ми кажеш, че е не се е променило? Същото е с исляма.
Християнството за разлика от Исляма се е променило от създаването си много пъти и в настоящото му състояние е станало толкова миролюбиво ,че Исляма който не се е променил ИЗОБЩО от създаването си може да го тъпче както си иска и хрисимите християни ,ще седят и ще си мълчат като агнета.
Никоя религия не е доброжелателно настроена към другите.
580 000 българи са мюсюлмани.
Още 10 000 временно настанили хора се няма да ни убият.
Както ти казах ,има разлика от една секта на Исляма до друга , и част от тези които в момента влизат уж като бежанци са от държавите в които се изповядва краен Ислям.
А от биене на камбани?
До нас има църква и може би чувам камбаните 2-3 пъти в годината.А колко пъти ще чувам ходжата да пее??? 5 ПЪТИ на ден.. за какво изобщо сравняваш?
В такъв случай какво трябва да направим - да върнем в под бомбите всички хора или да вдигнем нивото на сигурност по границите?