Емии... Нека не ви разочаровам, но целта на повечето сирийци не е да останат за постоянно в България, а да получат статут на емигранти в страна от ЕС и да се изнесат към цивилизования свят. Затова и не стоят в Турция. И все пак знаем, че джордж сорос, мадона, бил гейтс и другите илюминати имат план за разрушение на България (Run-Nut), който работи, за да изнесе към съединените щати най-интелигентните индоевропейци на земята - българските работохолици.
Едно е да се направи лагер в някой запуснато поделение на отдалечено място от големите градове ,друго е да се настаняват бежанци с неясен произход и неясни намерения в столицата на държавата и някои от тях да биват пускани извън бежанския лагер да си обикалят свободно..
И двамата сте прави от части, но и грешите.
Димитар. На теб,ако ти се отдаде възможност след толкова път да живееш нормално, би ли продължил към далечното?
Много Сирийци смятат да останат само временно, докато не се върнат в родината им, но има и много,които ще се опитат да се заселят тук.
И не бъди толкова наивен. Да вярваш на тези планове, диктувани особено от комунистите.. си е лудост.
Не мога. Мъртви са. Както и тези, които са били клани. В случая не знам какво се сърдиш на исляма, защо не се държиш така и с християните? Все пак си чувал за византийското робство, нали? Кой е виновен - Иисус или император Василий?
Освен това, религията е нещо динамично. Можеш ли да ми сравниш християнството по времето на светата инквизиция с това днес и да ми кажеш, че е не се е променило? Същото е с исляма.
Никоя религия не е доброжелателно настроена към другите.
580 000 българи са мюсюлмани.
Още 10 000 временно настанили хора се няма да ни убият.
А от биене на камбани?
В такъв случай какво трябва да направим - да върнем в под бомбите всички хора или да вдигнем нивото на сигурност по границите?
Би било вярно, ако е казано в турски форум. Защо им е на сирийците да напускат страна с близки обичаи и религия на тяхната, страна с гражданско общество, развити икономика и армия - визирам Турция - за да отидат в най-бедната европейска страна за всички времена и да градят семейство и дом там?
И не, не искам да ме събужда квичене на джамия. Искам да ме събужда тумбуркане на камбана. Така ми харесва.Пък и камбаните не ги бият през 12 през нощта . И няма да ми е кеф да не се говори на български.
Турия е пример за просперираща страна, която гледа интересите на своите хора.
БОЖЕ .....
ми.. не разбрах, след като сирийците бяха фанатици, няма ли да им е по-добре при турските си събратя по ценности? или в случая едното е невярно и бежанците не са фанатици, а са си обикновени хора са си?
Християнството за разлика от Исляма се е променило от създаването си много пъти и в настоящото му състояние е станало толкова миролюбиво ,че Исляма който не се е променил ИЗОБЩО от създаването си може да го тъпче както си иска и хрисимите християни ,ще седят и ще си мълчат като агнета. Както ти казах ,има разлика от една секта на Исляма до друга , и част от тези които в момента влизат уж като бежанци са от държавите в които се изповядва краен Ислям.До нас има църква и може би чувам камбаните 2-3 пъти в годината.А колко пъти ще чувам ходжата да пее??? 5 ПЪТИ на ден.. за какво изобщо сравняваш?
Ми, ти си викай боже, докато строят АЕЦ-ове на наща граница, имат армия, колкото цялото българско население и никой не смее да им каже копче.
Крайните ислямисти са сепаратисти, а крайните християни държат Ватикани
митко рапъра