Ходих някъде преди 3 седмици на гинеколог. Каза, че съм напълно здрава, органите, всичко е екстра, няма от какво да съм се плашила. Всичко ми било наред, а това за болките показвало, че детето ми щяло да е здраво един ден и било хубаво даже да боли. Точно заспиването ми е най-трудната част, но на инат не се спирам и продължавам да опитвам докато накрая не заспя някак.
За болкоуспокояващи винаги е различно. В началото преди много години започнах да пия Нурофен, но в даден момент организма ми свикна с него и спря да ми минава. Минах на Спазмалгон и когато отново организма ми свикна с него се върнах на Нурофен, бях добре с него, но и този път не се получи и така ги редувах. Преди половин година и малко повече спряха да ми помагат и двете. И тогава ~LadyCrawley~ ми каза за течния аналгин и започнах да приемам него до момента. Добре съм си, но когато бях с нея на село нямах течен аналгин и пих Нурофен. Оттам се получи реакцията на хапчетата, защото приемах от половин година други поради здравословни проблеми. Лекарката ми каза, че Спазмалгон и Нурофен всъщност са си болкоуспокояващи, но имат ефекта, да свалят кръвното. Аз съм с ниско кръвно и оттам съм го свалила още повече и границите са били много, много близки. И когато се прибрах следващия месец си пих течния аналгин, но пак ме наболяваше леко целия ден и не ми мина напълно, но се трае. Чак за слаба болка не съм. На другия месец пак си бях свалила кръвното точно когато ми идвало и пих и аналгин и пак не помогна. Болеше, та се късаше. И сега идва следващия нов месец (другата седмица) и мисля да пробвам Ибупром или да пробвам да пия 2 течни аналгина още като стана сутринта. Цикъла ми е доста нередовен от години, но да, нормално е, но при мен вместо да идва през по-дълги периоди е обратно - идва ми 2 пъти в месеца, на всеки 17 до 20 дни. Всичко това се оказало нормално и всичко ми било свързано с кръвното когато ми е най-лошо, а самата болка може да се отстрани вече с болкоуспокояващо. Мисълта ми беше какво да пия за ниско кръвно, за да мога да предотвратявам ниското кръвно тогава и евентуално ако някой каже някое лекарство, което да пия тогава, за да не ме боли. Също и през тези 2 дена не ходя на училище, защото съм освободена именно от това.
Ами за трениране.. упражнявам йога, но от нея май ме боли повече.
Пия около литър и половина на ден понякога вода, понякога сок, избягвам газирано, защото преди постоянно го пиех и бях раздразнила жлъчката ми и трябваше да го намаля и ставам доста изнервена от газираното. Попринцип съм доста изнервена.. постоянно и ставам като Хълк с наличие на кафе или газирано и става мазало.
Стресирана ли си от ежедневни проблеми? - Винаги е различно, но може да се каже, че да. Отделно и напоследък има доста проблеми у нас и наистина ми влияят доста, следователно да.
Не знам, мисля си, че кръвното и болките са слети, защото ми прилошава от ниското кръвно, както например като си болен и ти идва - болките са много по-силни и кръвното и този "период" си взаимодействат по разбираеми причини.