- Здравей - поздрави я той ,и я прегърна .
Объркана ,но му отвърна ,като го притисна силно ,тя му отвърна :
- Здравей .
След което Винсънт ,й отвори вратата .
- Благодаря ! -рече тя с усмивка .Той също й отвърна с усмивка ,след което заобиколи ,седна в колата ,запали двигателя ,превключи на първа ,и рече :
- Какво ще кажеш първо да минем да си вземем нещо за пиене ,и да отидем на парка ? - предложи той .
- Да ! Точно това щях да предложа ,и аз ! - изненада се тя .
- Добре - вдигна вежди той ,след което потегли .
По време на пътя , Джули не спря да си повтаря " Това е сън ,това е сън ,това е сън " ,когато беше прекъсната от гласа на Винсънт .
- Как се чувстваш ? - запита я той .
- Ами - пое си дъх тя - малко ми е странно , и същевременно се чувствам много добре .
- Радвам се - намигна й той .
След малко спряха пред супермакрета ,в който работеше майката на Винсънт . Влязоха вътре ,огледаха се ,отидоха до хладилниците ,огледаха от горе до доло ,Винсънт си взе Кока Кола ,а Джули минерална вода . Отидоха до касата .
- Здравей ,Винсънт - поздрави го касиерката .
- Здравейте ,госпожо Андерсън .
Той сложи Кока Колата на линията ,издърпа водата от ръката на Джули ,сложи и нея . Госпожа Андерсън ги маркира .
- Четири ,и седемдесет .
Винсънт извади пет долара ,и рече :
- Задръжте рестото - след което се усмихна .
- Благодаря ! - рече госпожа Андерсън .
Винсънт подаде водата на Джули ,тя му се усмихна ,излязоха на вън ,и влязоха в колата . Винсънт отвори колата ,отпи малко от нея . Запали двигателя ,и потегли към градския парк . Не след дълго стигнаха . Винсънт паркира до един тротоар . Винсънт си взе Кока Колата ,излезе от колата ,заобиколи от другата страна ,и отвори вратата на Джули .
- Благодаря - каза тя с усмивка ,след което затвори вратата .
Винсънт я хвана за ръка ,тя потрепна ,двамата огледаха парка ,и се насочиха към средата му . Там имаше един фонтан ,около него пейки .
- Какво мислиш да седмен там ? - посочи той една свободна пейка .
- Добре - кимна тя .
Седнаха те на пейката ,Джули отвори капачката на водата си ,отпи от нея . Последва лека тишина .
- Разбрах ,че по принцип си една година по - малка от мен ? - отвори тема Винсънт .
- Да -отвърна тя .
- Защо тогава си в класа на сестра ми ?
- Ами - тя се закашля - аз ,както знаеш не съм чиста американка . Баща ми е от Италия . Там съм родена . Там учех начлно училище ,но решихме да се преместим тук ,защото бяхме затънали в дългове ,и решихме да продадем къщата . Знаеш традицията . Нова държава . Връщат те с една година на зад ,а и останах една година в същия клас ,защото господина по математика се беше заял с мен . Той си пада педофил . Искаше разни неща от мен ,но аз му отказвах ,и той реши да ме остави в същия клас .
- Вашите знаят ли за това ? - попита я той .
- Истината е ,че само Ванеса знае ,и вече ти - усмихна му се тя - преместихме се тук преди три години . Малко преди вас . Вие дойдохте една година по - късно .
- Така беше - усмихна се той - как се запознахте с Ванеса ?
- Ами аз може да бях от една година тук - започна да разказва тя - но не познавах никой ,никой не ми обръщаше внимание ,седях си сама на вън ,и гледах . Един ден реших да се поразходя ,и едно момиче да стой пред къща ,в която до колкото си спомням не живееше никой . Тя ме погледна ,усмихна ми се ,аз реших да се запозная с нея . Седнах до нея . Запознахме се . Заговорихме се ,и така .
- Ами - той се притесни - от кога имаш чувства към мен ?
Джули се разтрепера ,и замига с очи .
- Аз - замисли се тя дълго време - от както те видях . Просто ми влезе в главата . Същата нощ ,в която те видях ,аз те сънувах . От дълго време имам чувства към теб ,но не знаех как да ти ги покажа . Аз съм срамежливо момиче . Никога до сега не съм изпитвала такива чувства ,и не съм се влюбвала в момче от пръв поглед . Може да ти прозвучи глупаво ,и странно ,но ти казвам самата истина ,Винсънт . Само ,като те гледам как ходиш по коридорите на училището ,всеки ти прави път ,всяка възкликва " еха " . Всяка те желае . Мисълта за това направо ме побърква ,но същевременно съм безсилна . Ти си свободно момче ,толкова хубаво . Погледа ти - като на орел . Свободен ,лети из небесата безкрайни ,дебнещ ,и ловящ плячката си от пръв път . Глас - спокоен ,дълбок ,студен . Начинът на вървене - бавен ,спокоен ,излъчващ грациа ,като на вълк - единак ,и същевременно владетел . Ти си просто уникален .
Винсънт се усмихна ,погледна я в очите , свали поглед ,погледна земята ,почеса се по врата , десният му крак започна да трепери .
- Истината за моето студено държание към теб е - започна той - ,че и аз те харесвам .
В този момент Джули стисна бутилката здраво . Винсънт я погледна в очите ,и продължи :
- Ти може да ме харесваш ,но аз те обичам . Съжалявам за по - ранното ми държание , Джули , но никога не съм имал сериозна връзка . Не знам какво е да си имаш някой , който да ти казва " обичам те " , никога до сега не съм изпитвал това , което изпитвам към теб .
Последва тишина . Винсънт продължаваше да я гледа в очите ,след което сложи ръка на бузата й , и й рече :
- Мисля , че съм готов да опитам всичко това , да го опитам с теб . Ти какво ще кажеш ? Мислиш ли , че ще се чувстваш добре с мен ? Мислиш ли ,че съм подходящия за теб ?
- Да ! - извика Джули ,и скочи в прегръдките на Винсънт . Той я прегърна , и й прошепна - Обичам те !
- И аз теб , мили - прошепна му тя , и го стисна силно .
Винсънт ,и Джули се спогледаха . "Дали да я целуна ? " - помисли си той . " Дали сега е подходящия момент , за първата ми целувка ? " - помисли си тя . Двамата стояха , и се гледаха .
- Хайде целунете се бе ! Гледам ви от толкова време !
Винсънт ,и Джули се стреснаха ,пред тях стоеше високо момче ,със дълга тъмна коса ,леко набола брада , тениска на Metallica , черни дънки , кубинки , и слънчеви очила тип бъбрек .
- Рей ! - изсъска му Винсънт .
- Еми така де - рече Рей - вижте каква красива двойка сте , а само се прегръщате . Впрочем от кога ходите ?
- Ъ -ъ -ъ -ъ - казаха Винсънт ,и Джули в един глас .
- Оу - Рей вдигна вежди - ясно . Честито ви !
Рей извади телефона си ,насочи го към тях ,и рече :
- Хайде сега ! Една снимка ! Искам ,и да се целунете ! Не се срамувайте !
Винсънт ,и Джули се спогледаха . Джули пусна ръката на Винсънт , и седна в него . Винсънт я прегърна .
- Така добре ли е ?- попита тя .
- Толкова сте сладки ! - Рей се усмихна .
- Хайде сега се целунете ! - Рей вдигна вежди .
Винсънт наведе глава . Джули погледна към Рей , после вдигна брадичката на Винсънт , и го целуна по устните .
- Страхотни сте ! - Рей свали телефона , намери снимките , и ги показа на Джули , и Винсънт . Ще ви ги пратя довечера . Сега трябва да тръгвам .
- Това Рей О ' Конър ли беше ? Мисля , че има банда " Black Paradise " , с която пее - рече Джули , гледайки как Рей се отдалечава от тях .
- Да - кимна Винсънт , както ,и мой много добър приятел . Рей О ' Конър , Емили Дарк , Джоуй Съмърс , Грей Стардъст , Тифа Родригез . Те са от една банда , и са мой много добри приятели . Те са компанията ,с която се мотая най - често .
- Нима ? Те са най - готините ,и известните в училище ! - вдигна вежди сериозно Джули .
- Така е - усмихна й се той .
" Боже господи , не стига ,че си намерих свястно момче ,а е и един от най - хубавите ,и известни личности в училище . Господи ,благодаря ти ,благодаря ти за всичко " помисли си тя , след което се сгуши в него . Той я погали по главата . " Има толкова мека коса , дъхът и е нервен . И аз съм нервен . Дали го разбира ? Господи ,имам си страхотна компания ,а сега си намерих ,и страхотното момиче . Какво повече да искам ? Благодаря ти ! " помисли си той .
Слънцето залезе , лапмите в парка светнаха , Винсънт ,и Джули седяха згушени . Телефонът на Джули звънна .
- Ало ? - отговори тя .
- Джули ! Става късно ! Прибирай се ! - от среща се чу женски глас .
- Добре - Джули натинса червената слушалка , след което погледна към Винсънт .
- Трябва да се прибираме , а - усмихна се той .
- Съжалявам - сведе поглед тя .
- Няма проблем . Хайде - каза й той ,след което я целуна по бузката .
Те се изправиха , потеглиха към колата , хванати за ръце . Качиха се вътре , Винсънт запали двигателя , потегли назад , след което се запъти към дома на Джули . По пътя двамата мълчаха . Джули гледаше през прозореца , и се усмихваше . " Това е най - прекрасният ден в живота ми " - помисли си тя . Винсънт погледна към Джули , погали я , тя се обърна , усмихна му се . " Толкова е хубава , колко ли време ще я задържа моя ? " - помисли си той . Винсънт спря пред дома на Джули , тя отвори вратата , обърна се , целуна го по устните .
- До утре , мили - каза му тя с усмивка .
- До утре , мила - отвърна й той , като я погали по брадичката .
След като паркира пред тях , загаси двигателя , слезе от колата , влезе в дома си , и се качи в стаята си , Винсънт веднага се залепи за лаптопа си . Намери Джули в фейсбук абонатите си , и промени семейното си положение от " необвързан " във " обвързан " сис Джули Монтана . Рей му изпрати снимките , Винсънт ги качи , отбеляза на тях Джули , и написа за информация за снимката " Моето момиче " . Около минута по - късно в неговата стая влезе Ванеса , скочи на леглото , и го прегърна силно подсмърчайки .
- Толкова сте хубави - едва му каза тя .
- Често съм те виждал да плачеш - вдигна й брадичката той - , но за първи път те виждам да плачеш от радост . Хайде успокой се .
Скоро след това , започнаха другите абонати , да харесват ,и коментират статуса на Винсънт . Ванеса се усмихна .
- Чудя се , дали ще се появи конфликт между Джули ,и Шийла ? - запита го тя , избърсвайки сълзите си .
- Не - поклати глава той - аз и обясних , че тя не представлява нищо повече , освен приятел за мен .
- Мисля ,че това момиче Шийла те харесва . Ти какво мислиш ? - запита тя бършейки сълзите си .
- И ти ли ? - сви той вежди .
- Извинявай - усмихна се тя .