Еми като искаш съвет ми искаш мнението, не се прави на готина. Като си чела, чий го търсиш тука? Питаш, аз ти отговарям. Не видя т'ва което съм казал, видя как казвам, че си на 12 и си по-тежка от населението на Африка, взети заедно. Препоръчах ти, намали хляба, и тестото, то направо ти скапва шансовете за сваляне на килограми, яж много плодове и зеленчуци. Картофите и ориза са много добри въглехидрати, такива като тях трябва да ядеш, не сандвичи и прочие. Диетата ти трябва да има нещо от рода на 50% протеини(белтъчини - яйца, месо, млечно продукти), 40% въглехидрати ( по-малко хляб, и не бял,а пълнозърнест или черен, ако имаш диабет или нещо такова - типов), и 10% мазнини - много хора нямат идея, че мазнините са ключови в обмена на вещества в организма ни. Купи си рибено масло на капсули - има адски много производители, но в аптеката, тези които пия аз са около 16 таблетки в блистер и блистера май струваше около 4 лева( това е ако не можеш да си позволиш финансово и физически да ядеш риба толкова често). Пърженото и "бързите храни" ги забравяш, защото те само те тровят.
Ако имаш дисциплината да не ядеш боклуци, и ти няма да си боклук ( много мъдри думи)
Ако цялата тази образна диета я съчетаеш с някакъв вид движение - за момичета атлетика, танци-манци, аеробики и т.н.
На 12 си, едва ли разбра к'во написах, така че резюмето:
Ядеш месо,салати и плодове. Спортуваш и примерно не ядеш сладко след 7 часа, а само примерно бадеми или едно кисело мляко
И дай малко уважение, че някой ти отговаря на темата, не да се дървиш във форуми.
Успех ти пожелавам!