.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Hybrid View

Противозачатъчни + цикъл

Пия противозачатъчни от 2-3 месеца вече и до сега винаги ми е идвало, когато свърша опаковката от 21 хапчета, но днес ми дойде, а имам още 4 хапчета? Това нормално ли е и да продължавам ли да пия хапчетата?

Нормално е поне аз така мисля

Не е нормално. Може тези противозач. да не са подходящи за теб. Зацапване ли е или цикъл?
    Според мен при всички случаи трябва да те видят на ехо, Поне аз бих процедирала така.

Какво може да е станало? В смисъл единственото, което не искам е бременност. През всичките тези 3 месеца съм ги приемала с точност ДО МИНУТА. Единствения път, в който не беше точно в 23.00 беше с 1 час закъснение и това е...

Не бременност, съвсем нямах това предвид. Като цяло противозачатъчните са един лекарствен продукт и хормонален препарат. Имат изключително много вредни странични действия и показания. Хубаво е да прочетеш, да се поинтересуваш какво слагаш в организма си и как му действа. Прочети мнения на жени, които правят равносметка за себе си след 2-3 годишно приемане, примерно.
    Наблюдавай се и ако имаш промяна в количеството, особеностите на цикъла си, дати, болки и вс. др. би трябвало да се насочиш към специализирана консултация. Измененията в лигавицата или функцията на яйчниците, които причиняват извънменструалното кървене, се виждат с интравагинален ехограф.

Не се притеснявай излишно, изчакай и си реши. Бременност, мисля си, твърдо не

Мега фен Аватара на baby_baby
    Не е бременност

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Не е нормално, консултирай се с гинеколога си. Нормално е, първия месец да има зацапване, обаче след 2-3 месец не би трябвало да има подобни инцидентни "менструации". И бременността съвсем не е единствения проблем.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Може да ти дойде по-късно от отредените 7 дни пауза, което не е стряскащо, но за по-ранен цикъл нищо не мога да ти кажа. Аз редовно забравям да ги пия. Дори имах закъснение с цяла седмица в приемането им, но ми е идвало навреме. Въпреки това се консултирай с лекар и при най-малките съмнения за нещо, и не се притеснявай да задаваш въпроси.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

scared.girl
    Guest
    Здравейте! Имам един въпрос спрямо противозачатъчните средства след цикъл.
    След полов акт с приятелят ми, презервативът се скъса. Спермата му изпада на земята, защото позата, която бяхме направили беше такава, че и той беше прав, а аз леко приведена напред. Никой от нас, за жалост не усети, че се е скъсал. След изкарване на члена, спермата изпада на земята. Измих се, но не съм сигурна дали има шанс да забременея.
    Половият акт с случи 1 седмица след като ми свърши цикъла.
    Днес си купих противозачатъчни, "Линдинет 20".
    Въпросът ми е : мога ли сега да започна да ги пия? И ако не - защо?
    Благодаря предварително!

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Не можеш.
    Гинеколлог ли ти ги предписа, или си ги избра на своя глава?

scared.girl
    Guest
    За жалост, на моя глава.. Защото ако отида на гинеколог, родителите ми ще разберат, което не е в мой +..

Здравейте започнах приема на противозачатъчни още първия ден като ми дойде взех първото хапче и цикала ми почти спря но на следващия ден цикъла се усили значителни много. Та мисълта ми е това нормално ли е и има ли опасност от забременяване? Благодаря предварително!

Ти консултира ли се с лекар относно започване приема на противозачатъчни?

Иначе това е идеята - да противодейства на оплождането на яйцеклетката или по-точно, доти и да бъде оплодена, да не може да се задържи (някои жени имат такъв проблем попринцип, което и се явява като основен проблем да забременеят).

Дори в този сайт има информация по въпроса, само трябва наистина да се интересуваш по въпроса: https://www.teenproblem.net/a/1-lubo...nite-hapcheta/

Лично според мен противозачатъчните не се започват ей тъй, 'щот така й е скимнало на жената, а трябва да има някакви основателни причини. Затова и те питах дали си се консултирала лекар и той да ти ги е приписал или просто си чувала оттук, оттам и си решила да ги започнеш. Трябва да си наясно, че както могат да служат за превенция в дадени случаи, в други - противозачатъчните могат да навредят. Пак пиша - консултация с лекар и чак тогава. Аз лично винаги съм смятал, че е по-добре да не се започват, ако ще е само за превенция против зачеване, а не за регулиране на цикъла и т.н.

Преди години имах връзка със страшно гадже. Наистина много красива и тяло трепач. Реши да започне с хаповете за регулиране на цикъла. След 3 години ги спря. И за отрицателно време нещата станаха потресаващи. Започна да се изпъпчва, да качва колограми (а тя бе 45 кг. и определено мога да заявя, че е жената с най-бруталното тяло, която съм ч***л. А съм спал с доста маниячки на тема "фигура"). За отрицателно време нещата много се промениха и каквото и да правеше, не можеше да си изчисти кожата и да си върне предишното телосложение. Харчеше луди пари за лекарствена козметика и какво ли още не. Сега й гледам някакви снимки в нета с мъжа си.....еми човекът не може да й се нарадва така, както аз й се нарадвах преди да спре хапчетата. Просто е напълняла с около 30 кг. Ако ще е само заради "антибебе" причина, прави си секс с гумичка и ги карай да "хвърлят" навън. Да не говорим, че ти пишеш, че сега ти е дощло за пръв път. Предполагам, че не си на повече от 12, което и донякъде свежда възможноста да си започнала полов живот. Тогава пак ще те питам - за какво ти е да ги пиеш, ако не правиш секс?

Да тези ми ги изписа генеколага преди известно време и тогава ги пих два месеца и нямах проблеми и сега реших пак да ги започна но след първата таблетка цикалът ми спря но на следващия ден отново се появи и то в доста голямо количество и силни болки в корема след като изпих второто хапче болката почти изчезна и цикъла отново спря. Та мисълта ми е има ли Защо да се притеснявам и дали ме предпазват в момента.

Има ли причина да се допитваш до група необразовани хора, вместо да говориш с гинеколога, който ти ги е предписал?
    People do fall in love. People do belong to each other, because that's the only chance anybody's got for real happiness

ענא הגנה לישראל
    ישראל אנחנו העם
    הנבחר אף אחד לא עוצר בעדנו
    !עזה מוות

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си