Първоначално написано от
ACrimeNovelist
Защо не си й отговарял и си я помолил да не те търси? Искаш да задушиш взаимните ви чувства или какво?
И "тя не е момиче за мен" е много неаргументирано и си мисля, че не би трябвало въобще някой да го ползва като израз.
Имаш ли приятелка? Аз съм за откровеността, тъй че предлагам да й кажеш тази история. Много вероятно е да те отреже, но може и да се зарадва, че си искрен и да започне да се държи по-добре с теб, ако се притесни, че ще те изгуби.
След това сподели чувствата си към другото момиче, въпреки че си има приятел. "Бях влюбен" е лъжа. Ти си влюбен, щом си написал това. Отново принципа на откровеността - да кажеш, че искаш не означава, че го правиш. Не е като да я караш да му изневерява или нещо такова. Ако онзи е свестен човек и разбере ще си я държи по-здраво (тъй че тя ще спечели). Обаче, според мен, може и тя още да има чувства към теб. Ако сте обсъдили нещата открито, тя ще стигне до извода, че е по-добре да зареже настоящия си приятел.
По-добре да го нарани сега, отколкото да живее в лъжа и да го нарани по-късно, защото не е могла да му се отдаде.
Откровеността спестява време и нерви. Веднъж след като знаеш истината и не можеш да я промениш, ще можеш да я приемеш. Иначе само ще се чудиш как стоят нещата и нищо няма да правиш от страх.
Схвана ли?