.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    anonymous708973
    Guest
    Аааа, ние "ела тук" го знаем. Само трябва да е със специалната интонация за разходка или с другата специална тип "ела, ела, че ще има почерпка" :д

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Баш пък толкова.

Моето куче никога не е гризало в началото. Съсипа ми едни обувки, щото не го изведохме навреме и се изпика в тях, ама... голяма работа.
    Нито сме отделяли специално внимание да го обучаваме, нито да върви на повод. Второто е грешка, но и двете не са фатални, щото не е питбул или друга опасна порода. Просто не го пускам навън без повод и нямам страх, че ще хукне и няма да се върне. Изтървали сме го два пъти и го гонехме из парка, ама... наша си е вината.
    Глезен е, проси храна от масата, спи ми в леглото, е, и? Пак казвам, не е питбул и не е фатално.

За останалите неща си прав/а. Кучето не е прищявка на 11-годишни, а отговорност за много години напред.
    Това, че твоето не е гризяло не означава, че всички са така. (Макар че моето просто си отваряше притворената пералня и ми изяждаше сутиените. )

Моят си има свое собствено легло и също проси храна. Сега, когато не изпълнява много от командите (на пет месеца е) ми е сладко, но като стане 30 килограма няма да ми е... Но аз го обичам, не ми дреме. Обаче това с просенето на храна като го направи на чужди хора как ще го почустваш?
    Аз лично се чувствам ужасно. Седнали двама на пейка и обядват - нашият отива - проси, ръмжи, лае и се лигави. Сори, това, ако продължава няма да стане куче, а лигня, която само аз ще мога да понасям.

Хората ги е страх от ВСЯКАКВИ голями кучета, не само от питбули. Като не можеш да си го привикаш и укротиш отнасяш псувните. Фреди като беше на 3 месеца (а тогава не беше голяма, повярвай ми) и отиде при една жена да й се радва, тя се разпищя, и развика "Махнете го, махнете го този звяр от мен!"
    "Ела тук, ела тук, кротко, седни, не така" - няма...А като стане 30 килограма?
    Виждала съм хора да ритат и бият кучета от страх...

Не живея в гората - имам приятел при, който оставам, роднини и котки с които живея, непознати навън...Не мога да не го обуча как да се държи пред тях. Кучето си е куче, ако (не) направи нещо аз съм се изложила.

Кучетата са толкова умни и възприемчиви, това да не ги научиш на команди е все едно да не дадеш на детето си образование... Трябва да се развива потенциала им, смятам, че се чувстват по-щастливи и пълноценни така. И не говорим за скачане през огнени обръчи, и това да си изплюе пържолата от устата, 'щот така си казал, а неща от типа "не сери на килима, не скачай на хората, не убивай котката, не хапи малкото дете, ела тук, защото тази лелка има страх от животни, стой до мен и не скачай пред гумите на колата".
    Това си е лично мое мнение, разбира се.

Пък и от пинчер до моето бебище има разлика, разбира се.
    Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 11-30-2013 на 14:39

И само да напомня, че за жалост, в България невъзпитаното куче често впоследствие става натровено от "добрите" съседи куче.

anonymous708973
    Guest
    За второто съм много съгласна и много ме е страх, че моят обича да си поскубва тревица.

Иначе аз съм с йоркшир и все пак се намират хора, които ги е страх

Повече от фен Аватара на Mirrela.
    Според мен трябва да им покажеш,че си отговорен/на.А и точно в тази възраст трябва повече да наблягаш на ученето,от колкото да домашните любимци

Мега фен Аватара на baby_baby
    ем кажи им просто че искаш куче и ти ще се грижиш за него

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    ем кажи им просто че искаш куче и ти ще се грижиш за него
    Разбира се, те веднага ще кажат "да" и вкупом ще тръгнат да угаждат на лиготиите на отрочето.

Аз преди исках котка, молих ги, казвах им че ще се грижа за нея, че ще я храня, гледам и т.н., и те се съгласиха и сега от 2 години имаме коте. Кажи им, че е хубаво да има животно в къщата, защото децата се учат да бъдат по - отговорни. Убеждавай ги, пък може и да се съгласят да ти вземат кученце. Но имай впредвит, че куче се гледа трудно, трябва да се извежда всеки ден и т.н., това може да ти омръзне и да оставиш грижите за него на родителите си.

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАА ХАХАХ НЕ МОГААА

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си