- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да накарам родителите ми да ми вземат куче ? How to get them to take my dog ?
Аааа, ние "ела тук" го знаем. Само трябва да е със специалната интонация за разходка или с другата специална тип "ела, ела, че ще има почерпка" :д
Това, че твоето не е гризяло не означава, че всички са така. (Макар че моето просто си отваряше притворената пералня и ми изяждаше сутиените.)
Моят си има свое собствено легло и също проси храна. Сега, когато не изпълнява много от командите (на пет месеца е) ми е сладко, но като стане 30 килограма няма да ми е... Но аз го обичам, не ми дреме. Обаче това с просенето на храна като го направи на чужди хора как ще го почустваш?
Аз лично се чувствам ужасно. Седнали двама на пейка и обядват - нашият отива - проси, ръмжи, лае и се лигави. Сори, това, ако продължава няма да стане куче, а лигня, която само аз ще мога да понасям.
Хората ги е страх от ВСЯКАКВИ голями кучета, не само от питбули. Като не можеш да си го привикаш и укротиш отнасяш псувните. Фреди като беше на 3 месеца (а тогава не беше голяма, повярвай ми) и отиде при една жена да й се радва, тя се разпищя, и развика "Махнете го, махнете го този звяр от мен!"
"Ела тук, ела тук, кротко, седни, не така" - няма...А като стане 30 килограма?
Виждала съм хора да ритат и бият кучета от страх...
Не живея в гората - имам приятел при, който оставам, роднини и котки с които живея, непознати навън...Не мога да не го обуча как да се държи пред тях. Кучето си е куче, ако (не) направи нещо аз съм се изложила.
Кучетата са толкова умни и възприемчиви, това да не ги научиш на команди е все едно да не дадеш на детето си образование... Трябва да се развива потенциала им, смятам, че се чувстват по-щастливи и пълноценни така. И не говорим за скачане през огнени обръчи, и това да си изплюе пържолата от устата, 'щот така си казал, а неща от типа "не сери на килима, не скачай на хората, не убивай котката, не хапи малкото дете, ела тук, защото тази лелка има страх от животни, стой до мен и не скачай пред гумите на колата".
Това си е лично мое мнение, разбира се.
Пък и от пинчер до моето бебище има разлика, разбира се.![]()
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 11-30-2013 на 14:39
И само да напомня, че за жалост, в България невъзпитаното куче често впоследствие става натровено от "добрите" съседи куче.![]()
За второто съм много съгласна и много ме е страх, че моят обича да си поскубва тревица.
Иначе аз съм с йоркшир и все пак се намират хора, които ги е страх![]()
Според мен трябва да им покажеш,че си отговорен/на.А и точно в тази възраст трябва повече да наблягаш на ученето,от колкото да домашните любимци![]()
ем кажи им просто че искаш куче и ти ще се грижиш за него
Аз преди исках котка, молих ги, казвах им че ще се грижа за нея, че ще я храня, гледам и т.н., и те се съгласиха и сега от 2 години имаме коте.Кажи им, че е хубаво да има животно в къщата, защото децата се учат да бъдат по - отговорни. Убеждавай ги, пък може и да се съгласят да ти вземат кученце.
Но имай впредвит, че куче се гледа трудно, трябва да се извежда всеки ден и т.н., това може да ти омръзне и да оставиш грижите за него на родителите си.
![]()