- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да накарам родителите ми да ми вземат куче ? How to get them to take my dog ?
Здравейте ! Скоро приятелката ми си взе куче и от там започнах и аз да искам . Когато моля майка ми и баща ми те казват , че ще и омръзнело бързо , че ще искало много грижи ( а за мен това не е никакъв проблем ) , кой ще го разхождал когато валяло ... Миналата вечер и казах , че ако може да ми вземат куче след 7-ми клас ако имам добър успех , но тя пак отказа и ми отвърна , че чеичоми е обещал кученце когато неговото се оплоди ( и то е така ) , но така и го чакам вече 2 години. Междодругото когато съм бях на 8 имях пинчер , но прекарвах време на вън и забравях за него , сега съм на 11 . Сега искам Джак ръсел , но няма шанс за дори и някое обикновенно . МОЛЯ БЕЗ КОМЕНТАРИ ОТ ВИДА : АЗ СЪЩО СЪМ ТАКА , И АЗ ОБАЧЕ ... БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО.
Hello! Soon my friend took his dog and started from there and I want to. When you ask my mom and dad they say they will get tired quickly and you'll want a lot of care (and for me it is not a problem), who will walk when the rain ... Last night and said that if he could take my dog after seventh grade if I have good success, but she again refused and told me she cheichomi promised puppy when its fertilize (and it is), but it also wait for 2 years. Mezhdodrugoto when I was 8 imyah pincher, but I spent time out and forget about it, now I'm 11. Now I want a Jack Russell, but no chance of even a usual. PLEASE NO COMMENTS TYPE: I'm SO and I though ... Thank you.
АНГЛИЙСКИЯ МОЖЕ ДА НЕ Е ПРАВИЛНО ПРЕВЕДЕН ! ENGLISH MAY NOT BE TRANSLATED ! IT IS TRANSLATE OF GOOGLE TRANSLATE .
Английския не е за теб.. и защо по дяволите трябва и да го превеждаш?
По темата: винаги можеш да ги хипнотизираш/омагьосаш/убиеш и да си вземеш куче![]()
Наблегни на познанията си по Английски, кучето остави за друг път.
На 11 си, може би все още не се замисляш, но грижите към кучето не упират само до разхождане и обръщане на внимание за ирги, а за хранене, ресане, ваксини, къпане и т.н.)
А и точно джак ръсела, доколкото ми е разправяла позната са доста игриви, скокливи, шумни - с една дума "беладжии".
Да не споменавам и финансовата страна на нещата - да имаш домашен любимец си е направо лукс, ако нямаш малко излишни пари. Аз имам котарак и за него харча около 35-40лв. на месец.
Не можеш само да искаш, трябва да уважаваш мнението на родителите си и да проявиш разбиране.
Единственото куче, което заслужаваш е това на картинките в учебника някоя американска предучилищна.
Туй ся фукане беше, че имаш 6 по анлгийски ли?
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Или искаш някой да ти преведе домашното по английски?
Напиши го с арабски йероглифи и тогава ще ти кажа рецептата за незабавно куче ^^
Написах че английския е от гугъл преводача просто ако има нещо вярно повече хора да го забележат ( но едва ли ) защото наистина много искам куче и отново повтарям , че грижите които трябва да полагам не са ми никакъв проблем![]()
Когато имаш 100 лева за ваксини, 100 за кастрация и стабилен доход с който да го изхранваш и поддържаш тогава ще ми кажеш, че не са ти проблем.
Или викаш ще минеш и без ваксини? Като хване Гана и пукне друго ще кажеш...
Викаш кастрация не ти трябва? ОК, като ти се пръкнат/ти връчат 4 кученца между Джак ръсел и помияр ще те видя къде ще си ги завреш...Никой няма да ги поиска, повярвай ми.
Мама и тате ще го хранят и поддържат ли? ОК, ама ти забрави за джобни, интернет и други удоволствия - да отглеждаш здраво, и пълноценно куче е скъпо удоволствие. Всичко, което ти носи радост в момента и изисква пари - толкова ще ти струва едно куче месечно.
Първоначално е ад. Обожавам кучето си, но беше АД.
Гризе всичко - обувки, дрехи, пари, домашни, к'вот ти хрумне; хапе до кръв с малките си гадни зъбки. Дори и да го научиш да чака разходка пак не може да стиска, и прави бели (представяш ли си се как събираш лайна и повръщано? честно!). Колкото и да е схватливо ще трябва да отделиш няколко седмици, докато го научиш да върви на повод. Почивка в събота ли? Няма почивен ден, всеки ден си на крак в седем и му тичаш по дупето в градинката. Лайната - където и да се изака на обществено място си ДЛЪЖЕН да го събереш и изхвърлиш.
И дори, когато "бебешкият'' период свърши знаеш ли какво почва? Почва периода на обучаване. Два-три часа на ден отделени КОНКРЕТНО за обучението на кучето. Викаш не ти трябва? Като скочи да се лигави, да те хапе и да ти яде от чинията и не знае "не" ще си говорим пак. Или като тръгне да бяга, не знае "ела тук" и не го видиш повече.
И това не може да ти "омръзне". Това ще го търпиш 10-20 години. Истинкса отговорност. А ти на 18 ще отидеш в някое общежитие и това куче кой ще го гледа?
И всичко ТОВА + училище, приятели, хобита, излизания, изпити, гаджета, помагане вкъщи, купони и прочие.
Накрая на деня си изцеден, а в края на седмицата като пребит.
Сори, не е за 11 годишни. Не е и за хора със слаби нерви като цяло.
Това е като...Да си имаш дете. Лошото е че най-вероятно, ако ваште ти вземат и не се грижиш за него ще го изхвърлят на улицата (В България нали така е прието) и ще ти теи на съвестта цял живот.
P.S: Със сигурност съм забравила ужасно много от отрицателните аспекти, както например сега се сетих за чипът, регистрацията, паспортът и данъкът.
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 11-29-2013 на 21:42
Малък си. На 11 за нищо не ставаш.
И защо аджеба пишеш на английски? Бож.
i did remember what were there when i was 8: everyday i playing out on the roof of my deuch kozarka. Now I did have been gotting the way among koito being frends whith my dog so i dont have problems ! You can follow my ideas to turn your everyday on a responseable childhood ! Greetings of 5th grade !!!!!
Баш пък толкова.
Моето куче никога не е гризало в началото. Съсипа ми едни обувки, щото не го изведохме навреме и се изпика в тях, ама... голяма работа.
Нито сме отделяли специално внимание да го обучаваме, нито да върви на повод. Второто е грешка, но и двете не са фатални, щото не е питбул или друга опасна порода. Просто не го пускам навън без повод и нямам страх, че ще хукне и няма да се върне. Изтървали сме го два пъти и го гонехме из парка, ама... наша си е вината.
Глезен е, проси храна от масата, спи ми в леглото, е, и? Пак казвам, не е питбул и не е фатално.
За останалите неща си прав/а. Кучето не е прищявка на 11-годишни, а отговорност за много години напред.
Това, че твоето не е гризяло не означава, че всички са така. (Макар че моето просто си отваряше притворената пералня и ми изяждаше сутиените.)
Моят си има свое собствено легло и също проси храна. Сега, когато не изпълнява много от командите (на пет месеца е) ми е сладко, но като стане 30 килограма няма да ми е... Но аз го обичам, не ми дреме. Обаче това с просенето на храна като го направи на чужди хора как ще го почустваш?
Аз лично се чувствам ужасно. Седнали двама на пейка и обядват - нашият отива - проси, ръмжи, лае и се лигави. Сори, това, ако продължава няма да стане куче, а лигня, която само аз ще мога да понасям.
Хората ги е страх от ВСЯКАКВИ голями кучета, не само от питбули. Като не можеш да си го привикаш и укротиш отнасяш псувните. Фреди като беше на 3 месеца (а тогава не беше голяма, повярвай ми) и отиде при една жена да й се радва, тя се разпищя, и развика "Махнете го, махнете го този звяр от мен!"
"Ела тук, ела тук, кротко, седни, не така" - няма...А като стане 30 килограма?
Виждала съм хора да ритат и бият кучета от страх...
Не живея в гората - имам приятел при, който оставам, роднини и котки с които живея, непознати навън...Не мога да не го обуча как да се държи пред тях. Кучето си е куче, ако (не) направи нещо аз съм се изложила.
Кучетата са толкова умни и възприемчиви, това да не ги научиш на команди е все едно да не дадеш на детето си образование... Трябва да се развива потенциала им, смятам, че се чувстват по-щастливи и пълноценни така. И не говорим за скачане през огнени обръчи, и това да си изплюе пържолата от устата, 'щот така си казал, а неща от типа "не сери на килима, не скачай на хората, не убивай котката, не хапи малкото дете, ела тук, защото тази лелка има страх от животни, стой до мен и не скачай пред гумите на колата".
Това си е лично мое мнение, разбира се.
Пък и от пинчер до моето бебище има разлика, разбира се.![]()
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 11-30-2013 на 14:39