- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- като силата на хиляди водопади
Става Атилата не е от най-добрите ама е на ниво
Твое е само това, което си изял и изпил!
Хахах, тук не вали, но е доста студено навън :Д
По принцип да, но аз нещо съм се сбъркала и от седмица-две замръзвам постоянно :д
Не знам как мога да си го приготвя вкъщи обаче :/
Пробвал съм 2 рецепти общо взето и една домашна.
Класическа:
1 бутилка трапезно червено вино,
5-6 карамфилчета,
мускатно орехче — количеството му е според вкуса,
60-70 г вода, 1 суп. лъж. захар.
Карамфилчетата, настърганото мускатно орехче се заливат с водата в джезве и се варят 1 мин., след което сместа престоява около 10 мин. Виното се излива в тенджерка и се поставя на огъня. Когато стане топло, в него се изсипва настойката от джезвето и се добавя 1 лъж захар. В никакъв случай виното не се оставя да кипне, а просто трябва да се свали от огъня достатъчно горещо. Може да се разлее веднага в чашките или да се излее в керамичен чайник.
Зимна рецепта
1 бутилка червено вино,
1 л силен черен чай,
канела и карамфил по вкус.
В емайлиран съд се излива виното, а после и чая и се довежда до кипене, добавят се подправките и се оставя да поеме аромата им 2-3 минути.
Домашната: слагаш виното на бавен огън, чакаш да се загрее, но не да кипне! Слагаш малко черен пипер и готово
Като имам време и искам да се поглезя си правя Класическата (харесва ми доста) А ако ми е студено правя или зимната или домашната(зависи какви продукти имам)
Готово е, сложих и малко ябълка и стана невероятно. <3
Пак благодаря за рецептата.
Аз пък не обичам грог много. Преди страшно ми харесваше и в един момент просто спрях да го пия, не знам и аз защо.