.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Exclamation Най-ужасното акне !!! Помощ, моля :)

Здравейте ! Аз съм момиче на 16 и имам проблем. *не думай* Така сигурно има около 1000 теми за акнето и как да се борим с него. Изчела съм всичките и съм изпробвала какво ли не и не помага . Пробвала съм с домашни методи ( лимон, аспирин, капки за очи, сода за хляб, паста за зъби, мед и каквото се сетите), пробвала съм и с лосиони, кремове, розова вода, спирт и тн. Нищо не помага ! Карала съм майка ми да ме заведе на дерматолог, но все като че ли не иска или няма пари Знаете ли нещо, което да действа или промени в начина ми на живот, които могат да помогнат? Каквото и да ее, моляя !

Отиди на дерматолог може да имаш някакъв хормонален проблем

Мега фен Аватара на ameli
    Вземи си направление и няма да дава пари майка ти.

Голям фен Аватара на sunshine :**
    ^Да, ако си само за преглед естествено, че е безплатно с направление от личния/личната ти лекар/лекарка.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Само дерматолог няма да помогне - трябва да промениш начина си на живот, за да може поне малко да се нормализира положението

1-во не си мисли, че за един два дена ще се оправи - могат да минат месеци - просто трябва да чакаш.

2-ро почиствай лицето си всяка сутрин и вечер с измиващо средство, тоник и след това нанасяй хидраиращ крем. Иползвай продукти без съдържание на алкохол и парабени и по-възможност с по-натурални съставки - алверде например са доста добра марка - продават ги в дм. Не използвай сапуни и спиртове, защото си нарушаваш защитния слой на кожата и става по-зле.

3-то пий МНОГО вода минимум 2 литра наа ден и спри всички сладки работи. От опит ти казвам, че когато прекалиш със сладкото, чипсовете и въобще всички подобни храни - се появяват пъпки.

4-то най-вероятно някои от пъпките са на хормонална основа и няма какво да направиш освен да отидеш на дерматолог и да говориш с него.. но въпреки това смятам, че ако спазваш тези неща горе ще ти се поизчисти лицето

ПП Виж това момиче в ютуб много ще ти помогне

http://www.youtube.com/watch?v=cZnxwusEucc
    http://www.youtube.com/watch?v=bMgm_fV8kXw

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от GlEzLiTyY Виж мнението
    Здравейте ! Аз съм момиче на 16 и имам проблем. *не думай* Така сигурно има около 1000 теми за акнето и как да се борим с него. Изчела съм всичките и съм изпробвала какво ли не и не помага . Пробвала съм с домашни методи ( лимон, аспирин, капки за очи, сода за хляб, паста за зъби, мед и каквото се сетите), пробвала съм и с лосиони, кремове, розова вода, спирт и тн. Нищо не помага ! Карала съм майка ми да ме заведе на дерматолог, но все като че ли не иска или няма пари Знаете ли нещо, което да действа или промени в начина ми на живот, които могат да помогнат? Каквото и да ее, моляя !
    Доста кофти, но ако си пиче не би трябва да ти пука изобщо.
    Иначе не бъди убедена, че ако посетиш дерматолог всичко ще се реши много бързо и лесно. (майка ти го знае предполагам и затова не те води)

Слагала си си потресаващи неща върху кожата, нищо чудно да си си влошила положението.
    Хормонални изследвания правила ли си?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от Runaway11 Виж мнението
    Само дерматолог няма да помогне - трябва да промениш начина си на живот, за да може поне малко да се нормализира положението

1-во не си мисли, че за един два дена ще се оправи - могат да минат месеци - просто трябва да чакаш.

2-ро почиствай лицето си всяка сутрин и вечер с измиващо средство, тоник и след това нанасяй хидраиращ крем. Иползвай продукти без съдържание на алкохол и парабени и по-възможност с по-натурални съставки - алверде например са доста добра марка - продават ги в дм. Не използвай сапуни и спиртове, защото си нарушаваш защитния слой на кожата и става по-зле.

3-то пий МНОГО вода минимум 2 литра наа ден и спри всички сладки работи. От опит ти казвам, че когато прекалиш със сладкото, чипсовете и въобще всички подобни храни - се появяват пъпки.

4-то най-вероятно някои от пъпките са на хормонална основа и няма какво да направиш освен да отидеш на дерматолог и да говориш с него.. но въпреки това смятам, че ако спазваш тези неща горе ще ти се поизчисти лицето

ПП Виж това момиче в ютуб много ще ти помогне

http://www.youtube.com/watch?v=cZnxwusEucc
    http://www.youtube.com/watch?v=bMgm_fV8kXw
    Всъщност от доста време насам всяка сутрин и вечер се мия с лосион и после минавам с почистваш тоник и после с крем, ноо и постоянството не дава ефект ;/
    Но от сладкото не мога да се откажа ;х

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Слагала си си потресаващи неща върху кожата, нищо чудно да си си влошила положението.
    Хормонални изследвания правила ли си?
    Не съм си правила никакви изследвания никога и всъщност доста рядко ходя на лекар .

Ами според мен е крайно време да си направиш. Би трябвало, ако си вземеш направление от личния да е безплатно. Обясняваш проблема и че имаш съмнения за хормонален проблем, не би трябвало да ти откаже.
    Ако проблемът ти е хормонален, каквото и да ползваш отвън, едва ли ще помогне.

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    споделям, че тука сте повече от доктори, нищо лично

Мега фен Аватара на strawberry88
    Naive, много си красива!

Авторке, ще трябва да се откажеш от сладкото. Спри също газираното, белия хляб, прясното мляко, пърженото и общо взето пакетираните храни. Хубаво е да знаеш какво точно има в яденето ти, да е прясно и единствения начин е да си правиш сама храната или да ти е домашно приготвена. :Д Спортувай, трябва да се потиш много. Пий много вода. Почиствай си лицето сутрин и вечер, не прекалявай. Ексфолирай 2 пъти седмично. Винаги спи на чиста калъфка! :Д Не си пипай кожата през другото време и така. Май е това.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    А, не, никъде не съм казвала, че това съм аз.

Така напълно вероятно е да е хормонално,затова послушай другите и си вземи направление от личния и заминавай на дерматолог!Аз всяка сутрин и вечер се чистя с розова вода,а вечер и със силицилов спирт!Препоръчвам го!За тепърва появяваши се или обикновени малки червени пъпчици използвам зелената част на коректор oriflam,за гнойни пъпки слагам кремчето "Банеоцин",което изсмуква гнойта!Общо взето е това!Поне при мен!

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Може кожата ти да реагира така поради храните, които поемаш. Една приятелка например не трябваше да яде много домати и шоколад поради акнето. Редуцира ги и наистина и намаля. При всеки проблема е различен и щом какви ли не продукти не ти помагат, не мисля, че проблема е в грешния ти избор.

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    А, не, никъде не съм казвала, че това съм аз.
    Оу, разбрала съм грешно значи.

Цитирай Първоначално написано от gotinkatra Виж мнението
    Така напълно вероятно е да е хормонално,затова послушай другите и си вземи направление от личния и заминавай на дерматолог!Аз всяка сутрин и вечер се чистя с розова вода,а вечер и със силицилов спирт!Препоръчвам го!За тепърва появяваши се или обикновени малки червени пъпчици използвам зелената част на коректор oriflam,за гнойни пъпки слагам кремчето "Банеоцин",което изсмуква гнойта!Общо взето е това!Поне при мен!
    С тоя силицилов спирт знаеш ли какви проблеми ще й навлечеш...

Цитирай Първоначално написано от Runaway11 Виж мнението
    С тоя силицилов спирт знаеш ли какви проблеми ще й навлечеш...
    ами ако не е хормонално не мисля така,но в началото съм писала преди това да отиде ма преглед

Дори да не е хормонално, да се мажеш със спирт в дългосрочен план си е пълна глупост. Единственото, което ще постигнеш е да си увредиш тотално външната част на кожата.

Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Дори да не е хормонално, да се мажеш със спирт в дългосрочен план си е пълна глупост. Единственото, което ще постигнеш е да си увредиш тотално външната част на кожата.
    +1...

говоря за пъпки не за здрава кожа ама ок

Благодаря на всички <3 !

Мега фен Аватара на Hilary_
    Отиди на дерматолог за консултация. Ако наистина е сериозно и не се третира по правилен начин, след време остават белези. Обясни това на майка си!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си