И двамата сте в грешка, подрастващото поколение е "грамотно" до ниво- фейсбук,скайп и евентуално някоя игра + естествено неизбежния фотошоп, доста малко деца могат да програмират, а махайки часовете хептен малко ще останат..
Само онези запалени като мен, дет не са учили в даскало, ма пак им е било яко..
Добро утро, бтл..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Спам Спам Спам..
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
No спам?
Dr. Gregory House
Виж сега, първо - това няма да го приемат, бъди сигурен. Второ един час седмично ще стигне да запали интереса на тези, които по-късно ще учат нещо такова. Сякаш, че часовете в училище изобщо ги учат да програмират? Общо взето хлапетата си цъкат из нета и на даскалите не им пука много много. На мен ми е по-мъчно да гледам как младите нямат никаква граматика или не могат да намерят корените на квадратно уравнение. На който му е интересно ще седне и ще се занимава сам, отделно има безплатни школи в доста от по-големите градове. Лично аз никога не съм разчитал на някой учител да ме научи на нещо, което ще е на високо ниво и изпипано. С часове съм висял над руски учебници по математика и физика. В момента има къде къде по-достъпна информация.
Научих html и php (60 % в даскало / 40 % вкъщи) -_-
Ако искаш и 5 минути седмично ще ти стигат..![]()
Dr. Gregory House
Ем да, но все пак най-малкото, което е в даскало може да ти се обясни като за дебил.. и да задаваш въпроси и да ти се отговаря като за олигофрен, въпреки, че не веднъж се е случвало да знам повече "сложен" език като HTML от колкото преподавателката ми..
Бе нека си ги има часовете.. не трябва да ги махат.. сао глупости правят..
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Това.
Само допълвам. По информатика сме разделени на 2 групи. В моята група от 12 човека, 10 ме попитаха от къде знам код за болд, италик, цвят на текст и етц. Тогава 1 човек отсъстваше, а останалия 1 им се изсмя в лицето. После говорих с човек от другата група. Оказа се, че от нея само той знае въпросните кодове. Тоест от клас от 26 човека само 3-ма знаят едни тъпи кодове, които при дори малка компютърна грамотност трябва да се знаят. Оставяме на страна това, че в 5 или 6 клас по информационни технологии имахме урок специално за това.
Друг е въпроса, че не могат да ПРЕПИШАТ един тъп таг от тетрадката правилно в ноутпад и после се чудят защо страницата им не се е получила както искат.
Сега са малко по-добре /откъм html говоря..с нетърпение чакам деня, в който ще приключим html и ще минем на 'следващ етап'/. Представи си какво ще е положението, ако тези часове ги няма.
Допълнение: Преди около 2 седмици момиче, което се води 'най-компютърнограмотната в нейния клас' ме попита как да си смени никнейма в скайп. Освен това доста честичко и се случва да ме търси за въпроси тип "Каква е разликата между MP3 и 3GP формат"....
Последно редактирано от Lilanda : 12-14-2013 на 10:41
Dr. Gregory House