.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 85

Смисъла на живота??

Здравейте, първо искам да се извиня, че темата е в този раздел, просто не можах да се реша в кой друг да я сложа. Момиче на 14 години съм и знам, че съм прекалено малка да мисля за такива неща, но понякога като се замисля не намирам смисъл в живота и изведнъж ставам тъжна и започвам да плача..и най- гадното е, че не мога да контролирам това и съм плакала при приятели и родителите ми и те като ме питат защо аз не знам какво да кажа. Мисля си какъв е смисъла да живея ще завърша, ще си направя семейство и какво ще чакам да умра. В тези моменти имам чувството, че само музиката ме държи. Искам да кажа, че досега никога не съм имала приятел ако това изобщо има значение. Отчаяна съм.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Момиче, ти си на 14 години. Ходи си играй с кукли и стига мисли за неща, които не те интересуват. /остави това за куклите-еб*вам се/

Не, сериозно. Имаш още много какво да видиш. Смисъла на живота? Знаеш ли какво е чувството да прегърнеш детето, което е било 9 месеца в утробата ти и да видиш усмивката на любимия, който ви наблюдава с все още толкова влюбен поглед, колкото в деня, в който всичко е започнало? Не..Няма и скоро да разбереш.

Остави тези мисли на мама и на тате. Всъщност не...Даже и те сигурно не мислят за това.

Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението

Не, сериозно. Имаш още много какво да видиш. Смисъла на живота?
    Ако аз мисля, че всичко това (което трябва да видя) е безсмислено? Не се ли раждаме за да умрем и само това?

Мега фен
    И аз съм се питала тези неща много пъти. Според мен смисълът е да откриеш онова, което те прави щастлива, за което по природа имаш някакви умения, и да го развиваш, да започнеш да го подаряваш на хората и света. Човек може да бъде удовлетворен и щастлив само тогава, когато открие предназначението си. Отделно, ние сме тук, за да преживеем различни неща, да научим много уроци, да извисим съзнанието и духа си. Ти обаче си едва на 14 и животът ти в голяма степен още не е започнал. Ти сега по- скоро би трябвало да се подготвяш за него, а именно, да потърсиш кое е онова нещо, което умееш и как да започнеш да го развиваш; да изградиш ценности и принципи, които да те водят през живота ти занапред, като, разбира се, тези ценности и принципи най- вероятно ще преминат през най- различни ''изпити'', ситуации, в които ще трябва да покажеш доколко наистина държиш на тях.
    Още не си дораснала да чувстваш нуждата от деца и съпруг, не се притеснявай от това.
    Не се притеснявай и че още не си имала приятел, неизбежно е такъв да се появи в даден момент. Просто се настрой на вълна очакване.
    И помни, че животът е прекрасен, когато го ЖИВЕЕМ, и напълно лишен от смисъл, когато разсъждаваме върху него. )
    Наслаждавай се на малките, големите, средно малките и средно големите неща, отпусни се. Бъди сигурна, че когато навлезеш в така наречения истински живот, ще започнеш да намираш много по- голям смисъл във всичко.
    Дотогава те съветвам да се наслаждаваш на младостта си, защото няма да се върне никога. Успех! )

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от FuckDaPolice Виж мнението
    Ако аз мисля, че всичко това (което трябва да видя) е безсмислено? Не се ли раждаме за да умрем и само това?
    Не живеееш ли между периода на раждане и този на умиране?

Не знаеш смисълът на живота? Осмисли си го. Постави си цел.

Постигни я.

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    Смисълът на живота е да го търсиш. Търси се просто смисъла на „смисъла“.

Дано някой ме разбере какво исках да кажа.

Мега фен Аватара на babity
    В общи линии е така. Важното е през тоя интервал да ти е яко. 'Щото и без т'ва най-вероятно няма да оставиш нищо след себе си...

Мега фен Аватара на baby_baby
    Ехее живота е пред тебе

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Здравейте, първо искам да се извиня, че темата е в този раздел, просто не можах да се реша в кой друг да я сложа. Момиче на 14 години съм и знам, че съм прекалено малка да мисля за такива неща, но понякога като се замисля не намирам смисъл в живота и изведнъж ставам тъжна и започвам да плача..и най- гадното е, че не мога да контролирам това и съм плакала при приятели и родителите ми и те като ме питат защо аз не знам какво да кажа. Мисля си какъв е смисъла да живея ще завърша, ще си направя семейство и какво ще чакам да умра. В тези моменти имам чувството, че само музиката ме държи. Искам да кажа, че досега никога не съм имала приятел ако това изобщо има значение. Отчаяна съм.
    странна психика имаш, като на баба ми, тя само когато реве се чувства добре

Мега фен

Утешавам се само с това, че някой ден ще си имам хубава работа и ще мога да пътувам по света...и да живея тъг лайф :Д това ми е нещо като мотивация

anonymous895156
    Guest
    Смисълът е да събереш възможно най-много опит и да преминеш към следваща форма на съществуване.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението

Постигни я.

Бих добавила цели - нека са повече от една, така стимулите са повече и по-силни.
    Няма начин да не осъзнаеш смисъла. Имаш целия живот пред себе си. И запомни, никога не е късно да го намериш!

Абе момиче знаеш ли колко деца болни от рак искат да са на твоето място ?! Здрави и прави като тебе вместо да висят по болници и химиотерапии . Смисъла на живота е в самият живот които ти е даден за да го изживееш . Потърси и открии това което ти доставя удоволствие и се стреми към него . И все пак живота не е само розови моменти хубаво е да има и лоши ей така за разцвета .

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Много философи са си блъскали главите над този въпрос.

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Смисълът е да събереш възможно най-много опит и да преминеш към следваща форма на съществуване.
    И аз някакси така си го обяснявам и ми звучи най-достоверно за мен си.Иначе всеки би трябвало да си намери сам своя отделен смисъл.Аз лично съм на 27 години вече и с тъга усещам,че някакси моя такъв смисъл все още не съм го намерил. Мисля си,че е любовта,но пък не съм абсолютно сигурен в това...
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    подкрепям

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не живеееш ли между периода на раждане и този на умиране?

Постигни я.

тъпо, като постигнеш целта си кво ? избираш нова ? .. с 1 дума може да се каже че си часовник на който му се свършва батерията и приключваме разговора.. но трябваше да го раздадеш философски

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    И аз някакси така си го обяснявам и ми звучи най-достоверно за мен си.Иначе всеки би трябвало да си намери сам своя отделен смисъл.Аз лично съм на 27 години вече и с тъга усещам,че някакси моя такъв смисъл все още не съм го намерил. Мисля си,че е любовта,но пък не съм абсолютно сигурен в това...
    Ти си бил готин, бе. =)

Смисъла на живота е да си направиш няколко деца и да ги отгледаш. През останалото време просто се стремим да се надрусаме с хормони

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    Цитирай Първоначално написано от wartburg353 Виж мнението
    Смисъла на живота е да си направиш няколко деца и да ги отгледаш. През останалото време просто се стремим да се надрусаме с хормони
    ето как стигаме до извода, че гейовете нямат смислен живот : )

Супер фен Аватара на Deadlock
    Един ден ще си измислиш отговор, който да си повтаряш, когато се наложи. За мен това са полезни и може би необходими илюзии.

Не е ли по някакъв начин освобождаващо това, да няма никакъв смисъл? Не се ли чувстваш сякаш не може да сгрешиш, да си недостойна? Ако няма смисъл, няма и безсмислие, дали? Животът не може да бъде безсмислен, ако не може да бъде смислен. Мисли в различни посоки и ще намериш нещо, което те задоволява.

Блажени са тези, които са 'над нещата', включително над въпроса за смисъла на живота.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Един ден ще си измислиш отговор, който да си повтаряш, когато се наложи. За мен това са полезни и може би необходими илюзии.

Не е ли по някакъв начин освобождаващо това, да няма никакъв смисъл? Не се ли чувстваш сякаш не може да сгрешиш, да си недостойна? Ако няма смисъл, няма и безсмислие, дали? Животът не може да бъде безсмислен, ако не може да бъде смислен. Мисли в различни посоки и ще намериш нещо, което те задоволява.

Блажени са тези, които са 'над нещата', включително над въпроса за смисъла на живота.
    Колко хубаво го каза!!

Животът сам по себе си, няма никакъв смисъл. Абсолютно никакъв. Не трябвя да търсиш, ако сама не го виждаш и усещаш. Всеки човек, сам за себе си, придава смисъл на своя живот. За едни може да е добра работа и щастливо семейство, за други може смисълът да е в пътуването, опознаването на нови хора и различни места, за трети може да е нещо друго, че четвърти - четвърто.
    Ти си още съвсем мъничка, за да знаеш какво искаш да правиш. Досега ти е набивано в главата, че трябва да завършиш, да имаш хубави оценки, да си намериш хубава работа и т.н., но след време ще осъзнаеш, че животът е много повече от това. Нещата, които смятаме за важни, понякога се оказват ужасно незначителни. Смисълът сам ще те намери, когато си готова да се посветиш на него, а не на наложените ценности отпреди векове.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ако не виждаше смисъл в живота си щеше да се самоубиеш
    всеки си има негов смисъл, дори и да не може сам да си го обясни
    смисълът на живота е самият живот и всичките му гледни точки и страни

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Всеки намира собствен смисъл. Няма уникален такъв. Всеки човек си има предназначение. Щом си тук, значи има смисъл от това. Просто не ти е дошъл реда да го разбереш.

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    ако не виждаше смисъл в живота си щеше да се самоубиеш
    Всъщност съм го мислила и това, но някак си не искам да причинявам такава болка и унижение на родителите ми.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си