- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Смисъла на живота??
Здравейте, първо искам да се извиня, че темата е в този раздел, просто не можах да се реша в кой друг да я сложа. Момиче на 14 години съм и знам, че съм прекалено малка да мисля за такива неща, но понякога като се замисля не намирам смисъл в живота и изведнъж ставам тъжна и започвам да плача..и най- гадното е, че не мога да контролирам това и съм плакала при приятели и родителите ми и те като ме питат защо аз не знам какво да кажа. Мисля си какъв е смисъла да живея ще завърша, ще си направя семейство и какво ще чакам да умра. В тези моменти имам чувството, че само музиката ме държи. Искам да кажа, че досега никога не съм имала приятел ако това изобщо има значение. Отчаяна съм.
Момиче, ти си на 14 години. Ходи си играй с кукли и стига мисли за неща, които не те интересуват. /остави това за куклите-еб*вам се/
Не, сериозно. Имаш още много какво да видиш. Смисъла на живота? Знаеш ли какво е чувството да прегърнеш детето, което е било 9 месеца в утробата ти и да видиш усмивката на любимия, който ви наблюдава с все още толкова влюбен поглед, колкото в деня, в който всичко е започнало? Не..Няма и скоро да разбереш.
Остави тези мисли на мама и на тате. Всъщност не...Даже и те сигурно не мислят за това.
И аз съм се питала тези неща много пъти. Според мен смисълът е да откриеш онова, което те прави щастлива, за което по природа имаш някакви умения, и да го развиваш, да започнеш да го подаряваш на хората и света. Човек може да бъде удовлетворен и щастлив само тогава, когато открие предназначението си. Отделно, ние сме тук, за да преживеем различни неща, да научим много уроци, да извисим съзнанието и духа си. Ти обаче си едва на 14 и животът ти в голяма степен още не е започнал. Ти сега по- скоро би трябвало да се подготвяш за него, а именно, да потърсиш кое е онова нещо, което умееш и как да започнеш да го развиваш; да изградиш ценности и принципи, които да те водят през живота ти занапред, като, разбира се, тези ценности и принципи най- вероятно ще преминат през най- различни ''изпити'', ситуации, в които ще трябва да покажеш доколко наистина държиш на тях.
Още не си дораснала да чувстваш нуждата от деца и съпруг, не се притеснявай от това.
Не се притеснявай и че още не си имала приятел, неизбежно е такъв да се появи в даден момент. Просто се настрой на вълна очакване.
И помни, че животът е прекрасен, когато го ЖИВЕЕМ, и напълно лишен от смисъл, когато разсъждаваме върху него.)
Наслаждавай се на малките, големите, средно малките и средно големите неща, отпусни се. Бъди сигурна, че когато навлезеш в така наречения истински живот, ще започнеш да намираш много по- голям смисъл във всичко.
Дотогава те съветвам да се наслаждаваш на младостта си, защото няма да се върне никога. Успех!)
Смисълът на живота е да го търсиш. Търси се просто смисъла на „смисъла“.
Дано някой ме разбере какво исках да кажа.![]()
http://www.einsteinandreligion.com/meaninglife.html
парарам пам пам
Утешавам се само с това, че някой ден ще си имам хубава работа и ще мога да пътувам по света...и да живея тъг лайф :Д това ми е нещо като мотивация
Абе момиче знаеш ли колко деца болни от рак искат да са на твоето място ?! Здрави и прави като тебе вместо да висят по болници и химиотерапии . Смисъла на живота е в самият живот които ти е даден за да го изживееш . Потърси и открии това което ти доставя удоволствие и се стреми към него . И все пак живота не е само розови моменти хубаво е да има и лоши ей така за разцвета .
Много философи са си блъскали главите над този въпрос.
И аз някакси така си го обяснявам и ми звучи най-достоверно за мен си.Иначе всеки би трябвало да си намери сам своя отделен смисъл.Аз лично съм на 27 години вече и с тъга усещам,че някакси моя такъв смисъл все още не съм го намерил. Мисля си,че е любовта,но пък не съм абсолютно сигурен в това...![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Смисъла на живота е да си направиш няколко деца и да ги отгледаш. През останалото време просто се стремим да се надрусаме с хормони![]()
Един ден ще си измислиш отговор, който да си повтаряш, когато се наложи. За мен това са полезни и може би необходими илюзии.
Не е ли по някакъв начин освобождаващо това, да няма никакъв смисъл? Не се ли чувстваш сякаш не може да сгрешиш, да си недостойна? Ако няма смисъл, няма и безсмислие, дали? Животът не може да бъде безсмислен, ако не може да бъде смислен. Мисли в различни посоки и ще намериш нещо, което те задоволява.
Блажени са тези, които са 'над нещата', включително над въпроса за смисъла на живота.
Колко хубаво го каза!!
Животът сам по себе си, няма никакъв смисъл. Абсолютно никакъв. Не трябвя да търсиш, ако сама не го виждаш и усещаш. Всеки човек, сам за себе си, придава смисъл на своя живот. За едни може да е добра работа и щастливо семейство, за други може смисълът да е в пътуването, опознаването на нови хора и различни места, за трети може да е нещо друго, че четвърти - четвърто.
Ти си още съвсем мъничка, за да знаеш какво искаш да правиш. Досега ти е набивано в главата, че трябва да завършиш, да имаш хубави оценки, да си намериш хубава работа и т.н., но след време ще осъзнаеш, че животът е много повече от това. Нещата, които смятаме за важни, понякога се оказват ужасно незначителни. Смисълът сам ще те намери, когато си готова да се посветиш на него, а не на наложените ценности отпреди векове.
ако не виждаше смисъл в живота си щеше да се самоубиеш
всеки си има негов смисъл, дори и да не може сам да си го обясни
смисълът на живота е самият живот и всичките му гледни точки и страни
Всеки намира собствен смисъл. Няма уникален такъв. Всеки човек си има предназначение. Щом си тук, значи има смисъл от това. Просто не ти е дошъл реда да го разбереш.