- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Смисъла на живота??
Първо. Тези, които се опитват да са над нещата рано или късно се сблъскват с този въпрос. Останалите просто се заплитат в битовизми и въобще този въпрос не ги вълнува,защото си живеят за поредната идея независимо каква ще е тя.
А да няма смисъл. Не,това не е освобождаващо. Поне за мен е плашещо до голяма степен. Навява ми асоциации като идеята на филма Матрицата дето хората са затворени в някакъв свят дето е една компютърна програма и съзнанието им е просто заето с всякакви битовизми докато телата са им прикачени към някакви машини, който черпят енергия от човешкото тяло на база на създадените им в съзнанието емоции за някакви други машини. Та в тоя ред на мисли от това се получава и страхът, който ме обладава като си помисля за тази идея. Щом няма смисъл за нас значи може да има смисъл за друг. Подобно на кланниците за говеда,свинарниците, кокошарниците и т.н. За тези животни ако могат да мислят като нас живота може да е нещо друго примерно. За нас...те са просто поредната храна дето храним и и чистим за да я заколим и изядем след това.
А към авторката.
Това да се самоубиваш особено пък на тези години е пълната глупост.Първо според Християнството е грях и второ на повечето дето им минават тези мисли през главата изобщо не им стиска да го направят.![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 11-26-2013 на 09:35
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!