- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Смисъла на живота??
Niakoitam Предпочитам да не мисля и да влагам логика във всяко едно нещо. Като порасна може да мисля по-друг начин и да ми се променят разбиранията. За сега ще го карам така, както ми казва сърцето, че е правилно.![]()
Ааа викаш що ли пък ни дреме? Да продължаваме да си се тупаме по гърдите,че сме най-висшите и велики същества във Вселената, а освен това и единствени разбира се. Тук просто си водим една обикновенна форумна дискусия каквато и учените си водят отвреме навреме само дето ние нищо не можем да докажем. Иначе също е казано,че за да знаеш бъдещето си трябва да си опознал миналото си.Нещо което ние не знам.Ние не знаем точно къде се намираме камо ли пък как сме се пръкнали.Може да имаме специална мисия, а може да сме просто някакъв провален експеримент, което ако разберем няма да ни стане по-добре.Тук се води просто някаква дискусия.Ясно е че няколко потребители във форума на teenproblem няма как да отговорят на въпроса какъв е смисъла на живота. Като цяло когато човек се вгледа в общата картинка независимо на хора или животни крайният смисъл е създаването на наследници и евентуалното увеличаване на популацията.Има някакъв естествен подбор, който при повечето хора е попроменен заради това, което умеят да създават от мислите си.Заради медицината и защитните средства.За сметка на естествените врагове пък се образуват доста по-тежки, опасни и издръжливи вируси.Има войни,природни катаклизми,глад и т.н. при които загиват много хора. Има ли някоя сила,същество т.н. интерес от това не се знае.Факт е че много неща не са под нашето влияние.Например нито ти, нито аз нито който и да било може да си избере дали да се роди в САЩ, България или Уганда например. Никой не може да избере дали родителите ще са му приятели или ще са властни,дали ще са магнати,затворници или дрогери или пък бели,черни или жълти.Никой не може да избере дали ще се роди, психично,физично болен или пък здрав или просто податлив.Или пък може би избира. Или просто го решава някоя по висша сила.И накрая всеки умира и го изяждат червеите и според някои хора там всичко приключва.Не и според мен. Е то ще излезе егати смисъла на всичко.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
А защо непременно трябва някой да 'решава' нещо и да има причина за съществуването на живот ?
Аз нямам проблем с това че не намирам *универсален* смисъл от човешкото и/или моето съществуване - стига ми да мога да си правя каквото искам и да се чувствам окей.
Всъщност търсейки смисъл търсиш принадлежност. Затова и подобни на тези на ОП-то мисли се въртят в главите на тийнове основно. Не ти трябва *смисъл* - трябва ти да се чувстваш добре и сред свои.
Ами ако питаш специално мен просто ми е интересно. Не че съм решил утре да се самоубивам.Смъртта в крайна сметка е най-сигурното нещо и рано или късно тя ще дойде.Та в тоя ред на мисли дано не ми е писано да се мъча и да мъча околните ми хора. Да свършва всичко и край. А защо трябва да решава ли? Защото аз някак не вярвам в доста голяма степен на просто обикновените съвпадения. Пък и още не съм разбрал за случай в който учени от някакъв обикновен камък създават гущер например.Камо ли пък още по разумно същество. А и както казах не всички хора се раждат при равни начала и на равни основи.Приличаме си доста всички,но пък не и баш.Всъщност може би ако всички бяхме поставяне при абсолютно еднакви условия и бяхме с еднакви гени нямаше да се различавамме особено от роботите правени по калъп.Ако пък бяхме се родили в Африка щяхме да имаме съвсем по-разлина ценностна система.И как така случайно на планетата Земя има живот пък на Марс например няма? И да,всъщност и над това съм се замислял много пъти.Ако някога някакси така ми се "замажат очите" в смисъл живота ми започне да тече ама точно както си желая бих забравил поне за извесно време да търся причините.Точно както и оформянето на характера.Ако ти се хвърлят всякакви женки на врата най-веротно ще ти е по интересен секса и да си играеш с жените, ако си просто едно средностатистическо мъжле оформено като по-голям романтик от факторите в живота най-вероятно по приоритетна ще ти е любовта. А съвпаденията става все повече и повече.Та аз дори и автомобил камо ли пък живо същество не съм видял да се самонаправи някакси случайно.![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 11-27-2013 на 13:30
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
така поставен въпросът, няма разумен отговор
ти сама трябва да решиш
въпрос на гледна точка, важното е да се чувстваш добре
Последно редактирано от fire_magic : 11-27-2013 на 13:50
Не просто имам чувството, че нищо не ме прави щастлива и няма смисъл, безразлично ми е всичко.
баси интерпретативните съчинения пишете.
живота няма смисъл. раждаш се за да умреш. единствения избор е дали да си мишка или не
WE ARE NOT ANGELS!
Останах с впечатлението, че си религиозен(не, че ми пука - така си мисля, ако не поправи ме). Аз не съм, затова и тази статия ми е малко.. абе странна. Ако става на въпрос много от нещата могат да бъдат интерпретирани по този начин и съвсем да не са верни. Не знам до колко са верни нещата/фактите в статията по принцип, няма да оспорвам нищо.
И всъщност няма нужда да си супер известен, за да те блъсне кола и да не можеш да продължиш живота си както преди. Всеки намира смисъла на живота си, аз само дадох примерна структура, на това как един нормален живот протича по принцип. Това, че има различни пътища и не всички минават по него е съвсем друга тема. Ако се замислиш, ние живеем, за да направим поколение и да умрем. Междувременно се случват куп неща, за които не се знае дали са наше решение или на друго същество (не отричам възможността някой да си ни отглежда като експеримент - извънземни и блабла или просто да си живеем ей така, щото така се е случило).
*сън*
Така. Започвам с това:
Идейно е. Но нека са неща, които наистина искаш да направиш и на които наистина си способна. Имам предвид, ако знаеш, че имаш страх от височини, недей да пишеш "скок с парашут", освен ако наистина не искаш да преодолееш този страх. И не споделяй списъка с никого-опитай се да изпълниш всичко сама. Не само ще ти е по-забавно, а и ще си доставиш удоволствие от свършеното.
И аз, и аз.
Не съм съгласна. Ако си намерил смисъла без въобще да го търсиш, а все пак си над нещата какво? Какво всъщност значи да си над нещата? Да си по-успял от някой? Да си имаш повече интелект? Какво?
Това.
В този ред на мисли...
Отново благодаря за това изречение.
Да, да, да и пак ДА!
Връщаме се на видеото.
Това е следствието от намирането му според мен.
Това и аз съм си го мислела. Но това не значи пък, че смисълът на живота е просто да съществуваш. Представи си какво щеше да е, ако всеки от нас просто съществуваше..На никой не му пука за нищо и никой, държавните закони се превръщат в чиста анархия. Какви държавни закони? Няма дори и държави..Нали всеки живее просто, за да съществува? Убийствата са ежедневие..Не за друго, а защото човешкото месо е вкусно. Какво лошо има? Нали ние ПРОСТО съществуваме? Представи ли си го? Е, как ти се струва гледката?
Иии завършвам поста си с това:
Последно редактирано от Lilanda : 11-28-2013 на 09:11
Както е казал Сократ: Аз знам,че нищо не знам, но има хора, които и това не знаят.
fUcKsMiLe тази статия изобщо не е свързана с религията. Иначе аз съм вярващ,да. Вярвам,че може би наистина има Рай и Ад,че може да има висша сила-Бог, в безсмъртието на душата и т.н. Спазвам разни Християнски обичаи. Но пък чак религиозен не мога да кажа, че съм. Не ходя всяка седмица на църква за да паля свещи и да се моля, не е като да спазвам стриктно и стъпка по стъпка всякакви ритуали. Още повече пък да следват 100% думите на някои попове, които са отишли там само и само за да се нагушат с мангизи и да си купят я някоя скъпа кола, я някои скъп имот или часовник и да простеят.
Но ако тези примери не ти се вярвам мога да ти дам много примери от моя живот. Как някои хора с коли или мотори претърпяват по няколко катастрофи, коя от коя по-тежка и загиват; как един си чупи при катастрофа едната ръка, после другата,после двете и накрая загина при пожар в една къща; как преди изобщо не гледах движението в коя лента е пресичайки и веднъж ми спря кола на около метър от мен,вторият път почти ме докосна, а третият път ме качи на капака и тогава забелязах посоките на движението; как набих един и като ми дойде самочувствието и си казах на ум как ще таковам таковалото на всички дето са ме тормозели досега, а мен ме е било страх да отвърна за да не ми счупят очилата.След 10тина минути челюстта ми беше строшена и аз отново не останах длъжен, но като ме пусна адреналина разбрах какво е да не можеш да преглъщаш дори,а след това с тези хора приключиха всички "дипломатически отношенияя"; как баща ми постоянно ме плашеше с казармата, а когато ми дойде време гледаха как да се отърват от повече наборнци; как баба ми по бащина линия преди около 9 години почина в ръцете на майка ми, с която преди това си имаха много разпри; как в може би най-емоционалната ми откъм положителни емоции 2006та година + може би част от 2005та та на въпросната година като чели да се запази баланса първо ми счупиха челюстта, после щях да се удавя и накрая леко ме удари кола; как се появи едно момиче от този форум и ми подаде ръка баш когато най имах нужда и ме промени; как се появи новият ми клас, когато чувствах ситуацията най-безнадеждна около годините на авторката и мислех за убийства и самоубийства и ми помогнаха и ме промениха в голяма степен;как се запознах с едно момиче точно датата, в която бях сънувал,че се запознавам с някакво момиче
И най-фрапатната случка.Около 6-7 години преди да почине баба ми по бащина линия почина дядо ми по майчина линия. Пак в ръцете на майка ми.Бяха му правили операция от рак на дебелото черво.Седя си след това няколко месеца вкъщи. Ние ходехме на няколко седмици веднъж в Събота и Неделя. И на едно такова ходене дойде Неделята и си тръгнахме. Още като тръгнахме на мен ми стана лошо,завъртя ми се свят,доповдига ми се и се разтреперих.Казахме си,че ще ми мине и си тръгнахме. На една спирка в близост до Пирогов вече краката не ме държаха изобщо и се наложи баща ми да ме носи и хайде в Пирогов. Изследваха ми къде не орган по орган,един нещо ми намери мана на бъбреците, уж откриха и висока кръвна захар, но си останах на солено и така и не ми предписаха никакви хапчета, а след няколко дни ме изписаха.Същата вечер, в която ме примеха майка ми и баща ми пратили брат ми при леля ми и лелинчо ми,защото трябвало да ми донесат разни неща и после да ходят на работа, а след това пак да се връщат.Същата въпросна вечер дядо ми за около час се парализирал изцяло и след известно време починал. В ръцете на по-голямата си дъщеря от друг град при положение,че по малката живее на няколко пресечки.
Иначе в любовта нито имаме възможност да изпорбваме всички хора от срещуположният пол,нито пък всички, които ще харесаме ще ни харесат, ще са на точните години,матерално положение,същата държава и т.н и т.н.В общи линии всичко зависи от случайността и перфектните един за друг може да се срещнат от първият път, а може и изобщо да не се срещнат.Това дето го каза за различните пътища също показва,че от нас кой знае колко не зависят нещата май.
В общи линии си права. Ние живеем за да създадем поколение и да умрем.Като че ли създаваме малки изследователчета, които да поддържат и надграждат знанието. Доколкото знам един газ, който не можем и две минуто без него ни убива бавно и постепенно от първото вдишване така както влагата разяжда желязото превръщайки го в ръжда. Да, именно кислорода. Той състарява клетките ни бавно и постепенно.
Lilanda никога не може да си напълно над нещата,защото все пак живееш в този свят.Винаги все има нещо, което ще те издразни, а и рискуваш прекалено фрапантно да се отделиш от него.Както казах всеки намира своя смисъл.Е, неговият смисъл може да е как да се наяде здраво и изака. И пак може да си мисли,че е над нещата. За хора като мен обаче той ще си е просто забатачен в битовизма. Иначе има една хубава картинка, която сега не мога да намеря. Стадо овце на паша.Овчарят отворил врата на кошарата, а кучето ги юрка отзад. Една черна овца надигнала глава и вика: Имам някакво съмнение,че човекът и кучето работят заедно. А всичко останали овце казват: Ей Пешо стига с тия твои конспирациии.![]()
Найкотам, не е нужно да пишеш романи на личния си живот... Много пишеш, бате, пак си са разчувствал, ма кат за зодия Рак е нормално.
Шамарите, които й препоръчвате далеч не са начина да я успокоите. Децата самоубийци са на именно тези от по-богатите семейства или родители, задоволени материално, но живота не е само физическото състояние, така че бисери от вида ..,,виж другите циганичета на вън каква воля имали''...- не важат. Нито пък хората болни от рак,че имали огромно желание за живот. Напротив, нямат. Нямали я надеждата. Прочетете Болница на Атанас Далчев
Когато си болен, ти искаш да свърши всичко колкото се може по-бързо. Мислиш всеки следващ миг за пагубен. Боли те и мисълта,,че това може да продължава вечно - те убива. Нямаш сили, за да мислиш правилно. Намразваш света. Ставаш нервен или се не спираш със самосъжаленията. В първите дни след като се почувстваш оздравял - са рай за теб. Най-малките неща,които никога не си забелязвал ти се струват подаръци. Радваш се и ти хрумват уникални идеи, променяш си светогледа и ставаш по-силен. Но всичко това е като вече си здрав. Докато си болен, не е така. При продължителните заболявания болните стават нервни, но това не ги прави лоши. Това е просто начина да оцелеят. Те си изграждат свой собствен свят, но разбират,че им липсва много от живота на здравите. Затова се ядосват , държат се грубо, но това е само защитна функция на психологическо ниво.
klimatronik, изглеждаш ми симпатичен човек.Но пък хайде ако обичаш да не следваш останалите от форума дето се правят на развалени грамофонни плочи. Това е форум. Правило за брой символи няма. И да имаше както в ЛС щях да го постна на няколко поста. Ако имаше правило против това щях да се опитвам поне отчасти да се съобразявам. Оттам нататък всичко си опира до моето желание, не мързел и свободно време. А на който не му харесва или го мързи да ми чете романите,ами.. просто като стигне до тях си слага пръста на кръглото копче на мишката наречено скрол и върти докато стигне до следващият пост.
![]()
Те романите ти са интересни. Именно за това ме караш да ти ги чета, докато не разбера,че още и до половината не съм стигнал, а минало вечерята. ;д Въпросът е там,че чисто практично за теб не е добре (според мен) да излагаш толкова лична информация до най-малките детаели на всички. А и всичко постнато в нета, остава за винаги.
А за темата.
Не съм съгласен,че смисъла е да се възпроизведем . Това може да е при животните. От нашето възпроизводство файда няма.
Ше даваш ти живот на някой друг? И от него вече зависило дали как ще се справи с изпитанията и дали няма да го намушка някой с нож по погрешка . хайде ся/
klimatronik никой не може да ме бутне с тези факти. Не съм си дал ЕГН-то,телефонният номер и пин кода на банковата си сметка. Почти никой не знае кой се крие за този профил,че и да разбере...какво? Във Facebook има много повече информация за мен.Винаги мога да се правя на шашав ако някои тръгне да споделя нещо, което не искам пред човек когото не искам.И вдействителност...някои от нещата не ги знаят дори повечето хора от обръжението ми,че и най-близките ма какво ми пука.И не е до най малките детайли.Тези неща от предпоследният ми пост мога да ги побера и на 12 страници А4 ако искам.
А иначе по темата и за възпроизвеждането. Е, да не забравяме,че все пак според теорията на Дарвин и ние сме животни като всичко останали. От вида примат.Просто уж можем малко повече неща.Защото например и маймуните са доста способни ако трябва да си вземат банан отнякъде.![]()
Ок. Вероятността да те разпознае някой близък или бъдещ твой съдружник, не е минимална. На мен лично няма да ми е приятно някой приятел да ми чете постовете тук, заедно с всичките ми разкаяния, споделяния и тнт. Но както и да е, съгласен съм с теб.
Животни сме, да. Но няма друго животно като нас, което да унищожава планетата.
Цялата тема е безсмислена. Всеки намира нещо смислено и го прави. По теорията за възпроизвеждането - живеем по животински инстинкт и всичко свършва до там.
Е, то не се знае доколко животните наистина живеят само по инстинкт и доколко ние не живеем само по такъв,защото ако нямаме с какво да се наядем например няма да ни интересува темата за смисъла на живота. Тия дето бъркат по кофите за да се наядат демек да затаят инстинкта си за храна далеч не ги интерсува дали Земята е кръгла или трапецовидна и дали е в Космоса или в стомаха на някой слон.
Ако пък някой човек е решил или са му поръчали да те убие колкото и да му се молиш вероятността да ти прости е малка. Истинктана ловеца и жертвата. Който го има например и при свалките между мъже и жени, които свалки пък ги има и при всякакъв вид животни независимо дали ще са надпяване,двубой, перчене с окраска и т.н.
От друга страна има както полигамни така и моногамни животни дето изкарват целият си живот с един партьор. Има пингвини дето проституират за камъчета, с които да си направят гнездо, много животни мастурбират,делфините имат по-голям мозък от маймуната, която е най-близка до нас по външни белези, а котките понякога си слагат лапките върху стреснатото си в съня котенце във вид на човешка прегръдка. Та до къде се простират инстиктите и къде спират много не е ясно и това![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 11-29-2013 на 12:13
Е стига де егати романите изписахте, аз даже се отказах да ги чета.
Ч
Ми да де. Те инстинктите не са само един вид. Те също са свързани с проява на чувства и интелект. Човекът е изгубил много от тези инстинкти. Брачния период на Благородния елен е септември ,а ние се множим като хлебарки. :д Насекомите (пчели, мравки и тнт) имат такива цивилизации, че хората само имат да се учат и да ги им се кланят..
С колко бездомни си разговарял? На мен ми се е случвало да приказвам с някои.. далеч не си мислят само за храна или готината циганка появяваща се на балкона да простира всяка неделя.
Всеки прави тва коет мисли за правилно и от много философстване се влиза в лудница.
Смисълът на живота е пиенйе, йеденйе и ебанйе.
Смисълът е да правиш бройки и а станеш легендарен и велик ебач.