И аз съм се питала тези неща много пъти. Според мен смисълът е да откриеш онова, което те прави щастлива, за което по природа имаш някакви умения, и да го развиваш, да започнеш да го подаряваш на хората и света. Човек може да бъде удовлетворен и щастлив само тогава, когато открие предназначението си. Отделно, ние сме тук, за да преживеем различни неща, да научим много уроци, да извисим съзнанието и духа си. Ти обаче си едва на 14 и животът ти в голяма степен още не е започнал. Ти сега по- скоро би трябвало да се подготвяш за него, а именно, да потърсиш кое е онова нещо, което умееш и как да започнеш да го развиваш; да изградиш ценности и принципи, които да те водят през живота ти занапред, като, разбира се, тези ценности и принципи най- вероятно ще преминат през най- различни ''изпити'', ситуации, в които ще трябва да покажеш доколко наистина държиш на тях.
Още не си дораснала да чувстваш нуждата от деца и съпруг, не се притеснявай от това.
Не се притеснявай и че още не си имала приятел, неизбежно е такъв да се появи в даден момент. Просто се настрой на вълна очакване.
И помни, че животът е прекрасен, когато го ЖИВЕЕМ, и напълно лишен от смисъл, когато разсъждаваме върху него. )
Наслаждавай се на малките, големите, средно малките и средно големите неща, отпусни се. Бъди сигурна, че когато навлезеш в така наречения истински живот, ще започнеш да намираш много по- голям смисъл във всичко.
Дотогава те съветвам да се наслаждаваш на младостта си, защото няма да се върне никога. Успех! )