Първо, когато един човек намира нещо непривлекателно в себе си, според мен си поставя за цел да го поправи, да направи така, че поне самият той да харесва отражението си в огледалото. Мисля, че самочувствието е едно много важно нещо, не да е такова до небесата, че да прелива, а до такава степен, че да се чувстваш добре в кожата си.
Щом не харесваш тялото си, тренирай. Щом не харесваш стила си на обличане, купи си нови дрехи, не е нужно да са изискани и маркови.
Второ, всеки един човек е отделен човек - хората са различни. Стила на музика, който слушат е различен, също и местата, по които ходят и дейностите, с които се занимават. Едни си прекарват времето по кафенета, други по рок-барове, трети по чалготеки, четвърти по библиотеки. Независимо от пола...
Ти си програмист, харесваш компютри. Няма никакъв смисъл някой да ти казва да зарежеш това и да се интересуваш от други неща, защото ти това си избрал. Хората се допълват спрямо общите интереси. Толкова ли не си се замислял, че има момичета програмистки, аз даже самата познавам такива. Самата аз играя видео игри от малка и се интересувам от компютри, но разбира се и излизам и ходя по купони. Някак намирам време хем да разцъкам LoL, хем да излезна навън с компанията. But enough about me.
Защо не вземеш да се запознаеш с момиче, с което ще има за какво да си говориш? Ходи по евенти, свързани с нещата, по които си падаш ти и се запознай с хора със сходни интереси. В България се провеждат събития свързани с аниме, манга, гейминг и косплей, където наистина ходят доста момичета на различна възраст. Аз даже на такъв евент се запознах със сегашния ми приятел
Да, на някои момичета със сигурност няма да им е приятно да седиш и да им говориш за компютри, а на теб няма да ти е приятно да седиш с тях по кафенетата. Точно заради това ти трябва някой, с който и на двамата ще ви е приятно да си прекарвате времето, а не да си имаш гадже само колкото да си имаш гадже...
Моят съвет е да се стегнеш, защото едно нещо, което със сигурност по-голямата част от момичетата наистина не харесват е един мъж с ниско до земята самочувствие.