- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Лошо ли е..
Ама чакай, атеистът отрича не християнството, не религията, а съществуването на Бог като цяло.
Това да се откажеш от християнството, не значи, че си атеист.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
В днешно време всички малко или много сме материалисти. Всеки търси облагата от живота..
Буда не е точно Божество, струва ми се. Не съм съвсем наясно с будизма като изповядване, но най-точното определение за Буда май е пророк, а не Бог.
Не е лошо, напротив. Човек трябва да е материалист и егоист, за да оцелее.
ох, не знам
чувствам се гадно и някак...гузно, защото искам да съм заобиколена от скъпи вещи, да имам много пари
примерно като си взема някоя скъпа дреха или обувки и им се радвам малко и после не ги и поглеждам
имам много неносени неща, но искам още и още
искам хубава кола и къща, искам, искам всичко
нали не съм само аз такава?
лошо ли е?
Нещо прекалено много се забихте в духовната и религиозна тематика. Спрете се, докато е време, че и тази дискусия ще загине безславно.
Не е лошо, нормално е. Просто си по-материален типаж, а и живеем в такива реалности. Като добавим и щипка разглезеност, картинката се получава.![]()
Конкретно в твоя случай, вероятно не оценяваш наличното, защото си го получила, без да полагаш особени усилия.Първоначално написано от Макс Фриш, Homo Faber
Welcome to the Jungle...
не знам то и аз не съм запозната, но и пророк да е, пак не вярвам в подобни неща
пророк..
Нито е бог, нито пророк.![]()
Наименованието Буда ясно разяснява какво е, демек пробуден.
ЛейдиДи си го каза, не можеш да живееш на пост и молитви.
Аз съм си материалистка, вълнуват ме парите, защото това е единствения начин в 21 век, да съм жива, здрава и да имам нормален начин на живот. Този, който отрече, че не го интересуват пари, къща (като подслон или лукс - няма значение), работа, излизания. Всичко това иска пари. Даже да създадеш семейство е трудно, ако нямаш и пукната стотинка или поне покрив над главата си.
*сън*
В будизма, буда е сътояние на пълно просветление постигнато от буда (термин на пали/санскрит за "събуден човек").
Wikipedia <3
едит; А сега видях, че си ги просветил, ама нищо. Да стои и това тук. :д
*сън*
Да бе, то ясно КАКВО е Буда. А КОЙ е Буда?
Щото и аз чета тука за един дето дори не мога да му произнеса името, чиито учения са основата на течението Будизъм.
Викай ми ILLUMINAT защото съм озарен от познание, поне до някъде.
"аз не вярвам в бог"
"секунда си прочета хороскопа"
/тхреад
n00bs
добре, приемам го
да, аз съм материалистка и не се задоволявам с малко
дори не съм сигурна, че ми трябват някои неща, когато дори не ги ползвам
но глезена?
ммммне
но ти благодаря за едно от малкото адекватни мнения в темата