Искам да попитам на какво може да се дължи появата на малки пъпчици от долната страна на срамните устни близо до влагалището? Първо си мислех, че е вследствие на обезкосмяването със самобръсначка и започнах с кремчета разни, но нямаше особено голяма разлика
Искам да попитам на какво може да се дължи появата на малки пъпчици от долната страна на срамните устни близо до влагалището? Първо си мислех, че е вследствие на обезкосмяването със самобръсначка и започнах с кремчета разни, но нямаше особено голяма разлика
зависи от ВЪЗРАСТТА, локализацията и типа на това, което наричаш "пъпчици"!
възможно е да е преходно явление следствие от механично или химическо дразнене. => ще отшуми.
възможно е да е изява на микропапиломатоза /вестибуларна папиломатоза, появява се във фазата на съзряването при повечето жени, но се изявява различно. от 1-2 незабележими "пъпчици" до множество ясно изразени. до преди двайсетина години се асоциираше с HPV вирусна инфекция. днес КАТЕГОРИЧНО е доказано, HPV няма нищо общо и се приема за нормално и естествено състояние както PPP при момчетата.
възможно (най-малко вероятно) е да са кондиломи. те задължително налагат лечение.
ако състоянието продължи - отдиференциране може да направи само спец ДЕРМАТОЛОГ "на живо".
И на мен се появиха пъпчици с близост до влагалището отиваши към ануса.. имам неприятен сърбеж на входа на влагалището и големите срамни устни, а като пишкам ми щипе, защото е малко разранено. Правила съм секс само с едно момче, а след последният път мисля, че почнаха да стават тези проблеми. Ходих при личната си лекарка за да ми даде направление за гинеколог, но тя отказа, само ако съм с майка ми, и ми каза да се мия по-често със сода бикарбонат.. още няма ефект. Моля, ако някой е имам същият проблем да каже