- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Щастливи ли сте?
Аз май не съм.
И какво темата сега ще бъде бъкана с отговори от да до не. Интересна дискусия се предвижда.. мхм
Естествено, че съм.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не съм съгласна.
Щастието е състояние и съществува в даден момент. Щастието не е цел само по себе си, но може да бъде следствие от постигнатите цели. Можеш да си щастлив в даден момент без да си си го поставял за цел. Може да постигнеш целите си и пак да не си щастлив.
Щастлива съм в някои аспекти от живота си. Винаги има какво още да се желае. Но и винаги има достатъчно. Въпрос на нагласа е.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Щастието не е "момент", а нагласа, състояние. Няма момент, в който да можеш да кажеш, че си щастлива. Няма "аспекти", в които съм щастлива. "Щастие" е дума, натоварена с много конотации, описва цялосто състояние, не бива да бъде принизяване до някаква си емоция в някакъв си момент. Винаги има нещо, което не е съвсем както трябва. Именно тоя момент е задоволство. Бях чела някъде нещо по тоя въпрос, обаче... убий ме, не се сещам къде.
Е като ще се говори за кой как мисли.. ами за мене щастие няма, не знам с какви позитиви трябва да си натоварен за да изречеш " да, аз съм щастлив". За мен всичко е нюанси, ежедневно преминаваш през гамата от бяло до черно. Животът е емоция в която взимаш участието да контролираш и определяш до една степен.
Защо да не можеш да си щастлив в даден момент? Няма ли момент, в миналото си, в който да можеш да кажеш, че си била щастлива?
Да, мога да съм щастлива в даден аспект от живота си. Мога да съм щастлива в кариерно отношение, приятелите ми могат да ме правят щастлива, мога да съм щастлива от факта, че семейството ми е добре. Да, нагласа е и това е моята нагласа.
Пропускам противоречието "щастието не е състояние/щастието е състояние".
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Пантерке, не е съвсем така. Възможно е щастието за теб да се изразява в набелязани и постигнати цели, но това не е всеобщо вярно. Имам предвид, че някои хора са щастливи, защото в момента не мръзнат на студа, няма да си легнат гладни и нямат кой знае какви нерешими проблеми.
Съгласна съм с бълийвърката - въпрос на нагласа е. Избираш сам дали да бъдеш щастлив от онова, което имаш или да тъгуваш по изгубеното. За момента аз съм щастлива понеже имам хубави хора в живота си, имам подслон и храна, имам възможност да се образовам и да следвам мечтите си.збрах да бъда щастлива.
Srsly? Кое му е естественото? Like, srsly, srsly?
Влюбен съм,а тя е най-прекрасната..
университета ми върви повече от добре, жив и здрав съм, заобиколен съм от приятели? Имам пари в джоба и покрив над главата, наслаждавам се на хубавата музика, на прекрасната храна, на ученето и тренировките, близките ми са добре? Също като теб се стремя на горе, не виждам, защо да не съм добре?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Мда.
Наистина е нагласа. На мен не ми харесва да се спирам и да се замислям, постигна ли цел, рядко се наслаждавам на момента, просто избирам следваща и продължавам.
Чувствам се постоянно неудовлетворена, сякаш не давам всичко от себе си, че мога и още. Няма как да съм щастлива при това положение. Наистина си е избор.
Ама от тоя избор... от моята камбанария ми изглежда безкрайно плоско по повод какви неща хората се чувстват щастливи. Гледам и сега чудя "сериозно ли, това ли е, само това ли е нужно?". Мех.
Гроздето е кисело в моя случай.
Е в такъв случай, щастието е задоволеност от потребното на даден човек, което зависи от потребностите на индивида. Малко по малко да се запълват дупките. Човекът е пукнатина, която се опитва да запълни цял живот?
Последно редактирано от leadyflame : 11-27-2013 на 21:08
Пълно щастие съществува само в гроба.
Последно редактирано от klimatronik : 11-27-2013 на 21:17
chudno-stranno-hubavo sys teb
ne moga da mu se nachudia
mirishe mai na shtastie
oprovergava onova klishe,
che shtastieto e v tyrsene, chakane
ili kakvoto tam beshe,
na shtastieto.
A to bilo prosto da stoish uchuden
i da mu se chudish