- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Щастливи ли сте?
За момента съм щастлив, постигнах голяма част от целите, които си бях поставил! Разбира се сега си поставих нови, но като цяло съм доволен от постигнатото, за сега поне![]()
Не мога да кажа, че съм щастлив, но се радвам и на малкото, което имам, защото винаги може да стане и по-зле.
Защо да не? Мен понякога и красива гледка може да ме направи щастлива. Аз също съм привърженик, че всичко е до момента, не до формулата. Перманентно такова състояние за мен не съществува. А ако идваше с "това, това, това, малко от това и това" щеше да е супер, ама...
А това, че хората различни неща ги правят щастливи, е ясно.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Съгласна съм с ДъБелийвър и Виоленца.
Мен ме правят щастлива малки неща - разходка навън, хубава храна, разговор с приятели. Абсолютно незначителни и дребни. Същевременно, в личния ми живот всичко може е да пълна каша, но това по никакъв начин не може да по пречи на моментното ми състояние на utopia и щастие. Винаги нещо няма да е както ние искаме то да бъде в живота ни. И точно заради тази причина не бива да определяме щастието като чист, бял лист хартия, върху който липсва черно. Черно винаги ще има. Важното е, че и бялото присъства.
Ако всичко в живота ми се подрежда както аз го искам, няма да се чувствам щастлива. Ще се чувствам удовлетворена за известен период от време. Щастието не трябва да е цел.
Тази тема е същата като онази за смисъла на живота, даже може би постът ми там би паснал и тук. ;D
Да ти харесва как стоят нещата в даден аспект от живота ти е удовлетворение.
Да следваш мечтите си е вдъхновение.
Да имаш положителна настройка е оптимизъм.
Да изпитваш положителни емоции е яко.
Да си и да искаш да си точно в настоящия момент, независимо колко нещастен е той, е щастие.
Например
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.
Аз съм по същия начин, но напоследък съм малко в дупка, но това не значи, че не съм щастлива![]()
Т'ва, че съм щастлива значи ли, че не мога/не трябва да искам нищо повече от себе си? Едва ли. И аз принципно не си отделям време да се поздравя за конкретни успехи, но погледнато като цялостна картинка, а не детайл по детайл, съм щастлива. Знам коя съм, знам че имам тъшаците да си взема каквото си искам... к'во повече, освен мъничко шанс?
Като цяло не... (може би най-краткият ми пост е това)
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
много отдавна не съм била напълно, но все пак да, има моменти, в които съм задоволително щастлива
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Защотоооо...защотооо...не ме удовлетворява като цяло животът ми,често не се чувствам на мястото си,често ми се искат други неща, често сънищата ми са по готини от реалността, а не виждам и как това ще се промени някога.И картинката за хубаво бъдеще нещо не ми се изрисува в съзнанието някак все още. В общи линии е това.![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 11-29-2013 на 12:00
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Щастлива съм заради прекрасните хора в живота ми който ме правят много много щастлива
ДА, мога да кажа, че съм щастлива. Каквото съм си поискала до сега, постигнала съм го. Естествено, не спира желанието и за усъвършенстване. Но да, щастливо ми е. Имам прекрасен мъж и приятели до себе си, здрави сме (това наскоро осъзнах колко е важно, ама наистина!!!), колегите ми са супер печени. Осъзнах какви хора имам до себе си, когато съм имала най-тежки моменти и съм била на дъното.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5