- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Кучее <3
Значи регистрирах се в един форум за кучета,но всичко там ми е много
объркано и не знам как да си публикувам темата затова ще питам тук.
На път съм да убедя наще да ми купят кученцее.От много време искам мини шпиц ,
но сега като почнах да разглеждам повече се спрях и на померан и на малък немски шпиц.
Някой може ли да ми каже какви са им + и - ?
За сега най-много съм се харесала http://img02.prodavalnik.com/images_..._1_585x461.jpg
мини шпиц <3 Спира ме това,че обявата е от продавалник.
Пише,че е ваксинирано и обезпаразитено,но не се знае.Хората обаче,които
са пуснали обявата живеят наблизко и мога да отида и да го видя направо.
Та някой който има мини шпиц или някои от горе посочените породи може ли
да обясни по подробно какви са им навиците,особенностите?Лес но ли се
дресират? Какво трябва да гледам при покупката на куче (освен ваксините,паспорта,
радословие може би ?)
Благодаря ви предварителноо.)))
Последно редактирано от weheartiit : 12-26-2013 на 08:08
Т'ва е малък шпиц колкото мен утре ще ме коронясват за английска кралица.
Помераните започват (клас домашни любимци, които са бракувани и нямат право да се явяват на състезания или да се развъждат) от 800-1000Е и то от не особено реномиран развъдник в този, ръждивия цвят. Парти, бриндъл и уълф като разцветки са... безбожно скъпи.
Всичко, нелегитимно развъдено, предлагащо се в интернет като померан, е всъщнот в най-добрият случай малък шпиц. Но преди да порасне никой не може да ти обещае какво точно е.
Малки шпицове се продават под път и над път. Плюс при тях е, че се развъждат неконтролируемо много на комшийски принцип и е възможно да вземеш неродословно кученце, носещо всички външни белези на породните му събратя.
Като бебета двата модела са почти едни и същи. Чак като почне да опадва бебешкия пух, тогава е по-възможно да ги различиш.
Като темперамент кучетата са много близки. В момента не мога да посоча съществена разлика в нрава им. Много са енергични, по никакъв начин не осъзнават размерите си, супер надъхани и мноооого, много шумни. Обичат да лаят по всичко, при всякакви обстоятелства, с или без причина.
точно и аз това щях да питам защото изобщо не ми приличаше на мини шпиц
това на снимката,която съм дала ама викам може грешката да е в мен.![]()
няма значение,харесва ми кученцето,за мен не е толкова важна породата
само да е здраво.И пухкавичкоо като тези <3 И мъничко да си го гледам вкъщи ;д
ох за друго не ме притесняват тези кученца,само този шум не знам майка ми как
ще го понесе защото обожава спокойствието,най-много да ме изсели с кучето ;д
Последно редактирано от weheartiit : 12-26-2013 на 09:29
Басенджи, мисля, бяха кучетата, които не могат да лаят. Издават единствено звуци, подобни на нещо средно между вой и ръмжене, но само в екстремни ситуации. Просто нямат гласче. Но няма и как да си намериш такова в България, освен че не е малко пухче.![]()
Най-чистосърдечно те съветвам да осиновиш куче. Ако палето е дребно като бебок, надали ще те изненада особено с ръста си. Нали знаеш, по народному се познава по големината на лапичките... Ня'а смисъл да даваш пари за няк'ви съмнителни палета.
babity вече ти обясни основните неща. Истински померан трудно ще намериш, трябва хубаво да проучиш развъдниците (в България не са много реномираните), но от 1500 лв нагоре. Като цяло са по-трудни за гледане, много са нежни и крехки.
Аз имам малък шпиц (купуван за померанно ми беше пределно ясно, че няма да е померан, най-малко заради цената), но да чукна на дърво е много здраво и игриво куче, след няколко дни ще стане на годинка. Минусът му е единствено, че е много несамостоятелен, не може да стои сам вкъщи. Никаква беля няма да направи, играчките даже не си докосва, но вие и лае до последно, докато не се прибере някой. Но това е както си го научиш, предполагам. Кученцето от снимката вероятно има нещо общо с шпиц, но не съвсем. ;д Но е много сладко, не е важно каква порода е и колко е чистокръвна, важното е да е любимец, както казва нашия ветеринар.
![]()
^оо надявах се ти да пишеш защото съм виждала снимки ии е супер сладур <3
ти от развъдник ли взе твоето и на каква цена ?
лесно ли го научихте на хигиенни навици ?
и също да питам някои ако може да ми обясни по-подробно за ваксините
и обезпаразитяването,на какъв интервал от време се правят и т.н.
Aз имам куче, на 5 месеца и половина, живее на двора. По въпроса за ваксините първите 3 ваксини са най-важни, те са за тези болести, които са най-опасни(гана, парвовироза и т.н.). Ако кучето има паспорт, на самия него има една схема за биене на ваксините. На моята пише, че първата се бие на 6-тата седмица от раждането. Следващите ваксини се бият след 3 или 4 седмици.
За обезпаразитяването му се дава хапче, аз му давам на 1 месец, понеже като се разхождаме и го пускам да бяга и не всеки път виждам какво похапва. Съответно ако ще живее у вас, горе-долу на месец му се дава
![]()
Мерси.Не е от развъдник, борса май се води..800 лева беше. Ето от тук: https://www.facebook.com/pages/Happy...=photos_albums (ако си от София, можеш да ги видиш, когато поискаш, намират се в Слатина)
На хигиенни навици сам си се научи, като бебе му купувахме от постелките с феромони уж и наистина в 90% от случаите там пишкаше, но акането беше където свари. Но като почнахме да излизаме след третата ваксина, има няма една седмица и вече не си вършеше работата вкъщи, сам си искаше да излиза като му се доходи. Команди също лесно учи - още от първите дни вкъщи го научих да сяда и да дава лапичка ;д и да разбира от "не".
Ваксините - ние го купихме обезпаразитен, с първа ваксина, паспорт и чип (който така и не му сложих), след това му се прави 2ра ваксина след 1 месец, после след още 1 месец 3та и чакате 2 седмици, докато излезете. (Ваксина за бяс не ти препоръчвам да му слагаш, колкото и да те убеждават. Бяс няма, само ще дадеш пари, а и най-вероятно ще я понесе тежко. Както и чипа за България е безсмислен, затова не съм му го слагала). И после годишни ваксини. То и втеринаря ще ти обясни кога, какво..![]()
Ваксината за бяс на някои фирми е комбинирана и не е само за бяс. Ако ще живее в апартамент задължително се обезпаразитява и ваксинира редовно! Схемите за ваксинации (първите три) са много и всеки лекар сам си решава коя ще следва, но обикновено първата е между 6-8 седмица. И да не е тогава, не е фатално, просто тя е ориентир за следващите две. На 6 месеца се правя бяс и оттам нататък веднъж годишно. А ако си достатъчно сръчна, годишните ваксини можеш и сама да си ги поставяш в домашни условия и да си лепиш стикерите в паспорта. Те се слагат подкожно и единственото, което трябва да следиш е дали няма да се прояви някоя алергична реакция.
Обезпаразитяването е веднъж на 30 дни (независимо, че много лекари препоръчват да се прави на 60 или 90 дни!!!). Хапчетата струват между 80-90стотинки и 2 лева, според зависи от вида. Според зависи от самото куче, веднъж годишно или веднъж на година и половина - две се чисти зъбен камък, която процедура за куче с тия размери е ориентировъчно около 30лв. Като махнем разходите за аксесоари, играчки и храна, които са индивидуални според възможностите... твай!
Хигиенните навици се приучават както и всички други команди - на принципа на подкрепеното поведение. Вадиш на терасата/в банята, седите там докато си свърши работата, следват лакомство, хвалби и лиготии и след известно време само се научава да си търси мястото. Моментът за тоалетна ще го познаваш по т'ва, че става неспокойно и почва да души, търсейки си място.
Ако не ти се дават пари за специални постелки, достатъчно е просто да напоиш вестник с няколко капки урина и пак си го привлича да си върши работата там.
Какво стана?Взе ли си кученцето?
По-хубавото от едно гърненце с мед,,са две гърненца с мед!!!!
Мечо Пух