Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
Давам ти ключови думи, ще потърсиш повечко сама. Малко е странно, че не си запозната, от моите връстници всички взимахме сертификати като луди, даже се разпитвахме от кой сборник на кой урок какви са отговорите :д

Сертификати по английски: IELTS (нямам инфо за него), TOEFL (прави се на компютър, сравнително лесен, можеш сама да се подготвиш, максимумът е 120 точки, ако изкараш над 80-85 се счита за добър резултат, но и нещо като 100-105 точки е напълно постижимо, отговаря на B2/C1 по европейската езикова рамка. ВАЛИДНОСТ: 2 години). Сертификатите на Кеймбридж са три, "доживотни"(така или иначе ще те препитат на всяко интервю, никой няма да разчита, че знаеш език, щот си взел някакъв сертификат преди 5 години примерно), подреждам ги от най-лесното към най-трудното: FCE (около В2 по европейската езикова рамка) - върши работа за прием при университети, но иначе... базови познания са си, CAE (C1, стабилни познания и напълно достатъчен, ако няма да преподаваш, а някъде даже можеш да преподаваш с него), CPE (т.нар. профишънси, C2). Системата е процентова 0-100. При 80-100% взимаш с оценка A - най-високата. Ако се издъниш, в повечето случаи падаш директно на С, защото В покрива само 75-79. Не знам защо е така измислено.
За последните три сертификата - на Кеймбридж, сама много трудно ще се подготвиш. Има доста говорене, специфично, по едни картинки... Пишат се една камара различни текстове, специфични са и трябва да има кой да ти ги провери. Хубаво е на курс да ходиш. Ако си от Пловдив - кълна се в Лингва Мунди, карала съм 2 нива немски и 4 английски, като англия го вместих в по-малко от 2 години и от ниво, на което не знаех разликата между would и could, стигнах до CAE с А. Аз лично минах през първия сертификат, защото отначало не смятах да взимам втори, но не е необходимо да даваш 300 лв и за там, можеш направо на втори да скочиш, просто ще ти е малко трудно да свикнеш с формата на текста и хитрините.

Сесии на Тойфел има всеки месец, сесии на Кеймбридж - две редовни на хартия - юни и декември. Има и компютърни версии през два месеца, но са много непопулярни, почти никой не го прави, изпита си е добре да го правиш на хартия. Записваш се на курс, те вече ще ти направят регистрацията за изпит. Около 300 лв е явяването.

Е, егати ключовите думи :д
На нещо подобно ходих и аз.. 2 нива нагоре.. ;3

Колко пари ти излизаше едно ниво?