- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Тетрадка!
Q&A A Day - избираш си 365 въпроса, пишеш си ги и всеки ден от годината отговаряш. Следващата година го правиш същото (в същата тетрадка) и така 5 години.. в момента го правя, много е интересно.
Когато бях по-малка на 8-9г. много деца имахме "лексикони". Но все пак това ми е някак по-детско, ти едва ли си на 8-9..
^За тези, който не знаят какво е лексикон - тетрадка, в която има зададени въпроси от собственика на тетрадката. Тетрадката се дава на други хора да отговорят на въпросите, да нарисуват, залепят нещо снимка, картинка и пр. Аз например си бях слижила и пощенска кутия, в която да ми оставят "споменчета".. Ее хубави времена![]()
moje lii waprositee))
Ноуп, имахме живот едно време, сега за безцелно драскане ползваме фейсбук.
maDamn
Съжалявам, че толкова късно пиша, но не бях видяла..
Така, въпросите си ги взимах от всевъзможни места, не ги пазя, но помня, че написах в гугъл Q&A A Day Questions и излязоха доста сайтове с въпроси. Надявам се да съм помогнала и пак се извинявам, че след толкова време отговарям..
ммм аз вкъщи си имам много тетрадки, в които си драскам рисувам, пиша... обичам да пиша стихове и проза, та повечето с това са пълни...![]()
Леле ,хора .. Направо ме вдъхновихтеИмах една тетрадка с любим футболист , която не знаех какво да я правя , а не исках да е за училище .. И реших в нея да си пиша цитати от книги или филми .. без значение . Също като идея ми допада тефтерче , където да си пиша прочетените книги или друга тетрадка , която да е читателски дневник. Приятелка има такава - вътре си пише името на книгата , автора ( факти за него , малко биография , награди .. ) и кратко резюме .. Идеи много . И може би най-хубавото е , че след време като разгръщаш страниците ще ти е приятно и ще виждаш какъв си бил преди време
![]()
^Принципно читателските дневници не са лоша идея, но на мен лично са ми много скучни. Виж, с друг човек да обсъждате дадена книга, това е друго, ама да си водиш дневник - не.
Мен много ми харесва идеята за дневник на сънищата (не знам дали някой го е споменал) и мисля да започна да си водя.
^ Да и на мен ми е идвала тази идея за сънищата , това даже ми се вижда да е най-интересно ^^ И точно затова не си водя читателски дневник - не ми е интересно , просто го дадох за пример , но мисля поне да си записвам някъде прочетените книги .
Да, имам тетрадка, която използвам за личен дневник. В нея само и единствено пиша, без да рисувам или драскам нещо.
Веднъж и на мен ми хрумна да си водя дневник на сънищата. Писах, писах, но не след дълго се отказах, не знам защо.
Спомням си, че миналата година си водих читателски дневник, но взех, че го изоставих.
Преди 3-4 години се опитах да направя нещо като комикс. Стана ми безинтересно и изхвърлих тетрадката.
Мисля си дали да не си взема една тетрадка, в която само да рисувам.
^ аз имам тетрадка изпълнена от край до край с графити , яко се получава![]()
Може да си записваш различни неща в нея. Като стихотворения и разкази, които ти си измислила, оригами, дори и да си измислиш код (препоръчвам ти Морзовата азбука), може да си събираш изрезки от списания или една малко старомодна
идея - за хербарии.
и аз да задам един тъп въпрос - какво е quotebook?
^Тетрадка, в която си записваш цитати, които са ти харесали.
Пфф, навих се да почна дневник на сънищата. От тогава съм сънувала два пъти, като единият беше безгранично тъп, а другият беше малко гаден и не ми се искаше да го записвам, пък и не запомних целия.![]()
Подкрепям mayaaa за идеята и. На скоро четох книга за осъзнатите сънища, когато сънувам мъртъв човек наистина знам, че съм в съня си, но ако е кошмар или обикновен сън не ми се получава. Много малко хора го могат, но ми се е набило в главата и мисля да опитам. И да, преди години имах лексикон и въпросник (като повечето от вас). Пазя от трети клас един и се радвам, че го направих....там са записани отговорите на момиче, което вече не е между живите.
Преди месец започнах да записвам в тетрадка всички книги, които съм прочела.
Имам и една, която водя от 2011 до ден днешен. Вадя цитати и стихотворения от книги, стихосбирки и подобна тетрадка, която е била на майка ми. Наистина е хубаво, така разбирам от какво се е вълнувала тя, когато е била на моите години. Дори и да те напусне вдъхновението, запази я. Може да послужи на тези след теб (както стана при мен и майка ми).
Колекционирам цитати. Имах наскоро и нещо като дневник, но дневниците ги зарязвам. Имам скечбук (дето си рисувам) и също на една си лепя някакви стикерчета и изрезки... Може да видиш книгите на Кери Смит - има доста идеи.