Здравейте!
Трудно е и не знам от къде да започна.. Още от малка имам проблеми с родителите си.. винаги са мислили за мен,знам го, но просто когато направех някоя глупост получавах шамари и караници.И така с годините растях,при най-малкото всичко се повтаряше...караници отново и отново.Вече съм на 18 години.С времето започнах да лъжа родителите си и сега осъзнавам,че вече и за дребни неща.Никога не съм имала възможността да им споделя примерно,че "днес си тръгнах от училище".. Като бях малка бях пълна и родителите ми,най-вече баща ми,ме караше да тренирам постоянно..знам,че е било за мое здраве,но това с времето ми срина самочувствието.Сега осъзнавам как аз не мога да отстоявам мнението си,как при най малкото започвам да плача.Чувствам,че никога не съм ги накарала да се гордеят с мен,а може би те не са го показвали.Никога не са ми казвали "обичаме те","до теб сме".. те просто не ме разбират,а казват че причината е в мен.Строги са,казват,че ми дават всичко,а всъщност след поредното излизане вечер и когато се прибера към 22 часа те започват да се цупят.. всичко това ме натоварва адски много.Трудно ми е да живея така при положение,че съм на 18 години. Потъпквали са самочувствието ми и сега това ми се отразява. Не знам какво да правя.Всеки път когато се опитам да говоря с тях,те ми казват че нищо не ми липсва (но става въпрос само за материални неща)... Имам приятел вече от година,а те нито веднъж не са ми позволили да спя в тях. Гледам момичетата на моята възраст.. как излизат,забавляват се,нямат вечерни часове.. но моите родители имат тяхно разбиране.. След поредният скандал преди 2 дни,просто се сринах емоционално... плаках толкова много,а те така и не знаят,защото отново не съм им казала.. Посъветвах се с приятели и смятам да посетя психолог,защото имам нужда просто да поговоря с някого и да разбера как да постъпя.Всеки път се прибирам с нежелание в къщи.. в страх от поредният скандал и това е ужасно.Те просто не осъзнават как ме сриват психически и може би никога няма да го разберат...
Моля ви,посъветвайте ме как да постъпя и какво да направя,защото усещам как нещата отиват много на лошо..