Има ли лоши хора?
Има, но това не значи, че не могат да станат добри отново, всичко зависи от самите тях.
Какво за теб е лошият човек?
Такъв, който причинява зло на другите, кара ги да се чувстват дискомфортно по какъвто и да е начин и всичко това прави за собствено удоволствие. Жесток.
Добро и Зло субективни понятия ли са? Защо?
Донякъде. Бих казала, че има "добро" и "зло", валидни за всички (пр: добро е да помагаш на близките, зло е да убиваш), но има и субективни такива. Примерно е възможно да направя нещо, което считам за добро, без капка лошо намерение, но на теб да ти се отрази зле.
Изневярата за теб е....?
Глупава грешка, по-лесният избор.
Би ли изневерила отново?
Да кажа "не, никога" би прозвучало детинско. След като знам обаче колко зле се чувствах, след като го направих, знам и ужасното чувство, когато те предадат, бих казала, че не искам да го причинявам пак нито на себе си, нито на човека до мен.
Какво е прошката? Има ли смисъл тя? Защо?
Прошката е да приемеш и недостатъците на човек. Има смисъл само ако въпросният е осъзнал грешката си, иначе става порочен кръг. Писах по-нагоре за прошката.
Има ли красиви мъже? Какво е мъжка красота?
Въпреки, че съм чисто хетеро, смятам, че жените са по-красивия пол. Въпреки това има и много красиви мъже. Не знам какво е мъжката красота, какво е красотата изобщо? Знам само, че е субективно понятие и красивото за мен може да ти се стори неприятно и обратното.
Какво ти е мнението за изкуствово?
Обичам.<3
А за спорта?
Възхищавам се на спортистите и постиженията им, но не е за мен. По принцип не обичам да се състезавам с другите, не съм такъв тип човек. Карам си със собствената си скорост и гледам да не се сравнявам с другите много-много, а да правя това, което ме кара да се чувствам добре.
Опиши ми идеала ти за една връзка. Възможна ли е?
Двама човека, които се обичат, уважават, подкрепят се, могат да се опрат един на друг в трудни моменти, учат се от другия, дърпат се взаимно нагоре и са вдъхновение един за друг. Да, възможна е според мен.
А постижима ли е?
Всичко зависи от нас самите.
Хората за теб са добри, но егоисти ли са? Как тези неща са възможни заедно?
Някои са егоисти, други не. Не обичам да слагам един куп неща под общ знаменател. Възможни са заедно, по простата причина, че във всеки един от нас има и поне по мъничко лошо (в случая егоизма). Това не заличава добротата автоматично, стига да не е в огро-о-омни количества.
Как според теб се казвам?
Петър?Защо реши така?
чушкоПЕК>пек>пет>Петьо>Петъ р. Не знам, така си помислих :Д Ако се казвам Цецо, това променя ли мнението ти за мен?
Не.А ако се казвам Асдкгик?
Не, но ще ми е трудно да го запомня/произнеса. А ако се казвам Пенис?
Не, но автматично ми изгражда лошо мнение за родителите ти.
Съдиш ли хората? Това правилно ли е? Защо?
Понякога да, макар че не го смятам за правилно. Това, че нещо е грешно/грозно/жалко през моята призма, не значи, че е такова и през тази на човека, който го прави, а коя съм аз, че да се бъркам в личния избор на хората?
Всичко което приемаш за реалност е субективно, как те кара да се чувстваш това?
Разясни си въпроса. Субективно тип аз виждам зеленото зелено, а ти го виждаш червено или как?
Каниш ме на рождения си ден, какъв подарък би се надявала да получиш от мен без да те познавам?
Напоследък много искам hang drum.
А какъв предполагаш, че ще получиш?
От непознат - книга/сувенир/парфюм..обичайните неща, които се подаряват, когато не познаваш човека. Всичко ли има цена?
Определено не.