- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
порастването винаги ли е положително или може да бъде и минусово?
Ами моята дефиниция за порастване налага то винаги да е положително. Използвам го в смисъл на развитие, усъвършенстване, узряване и някакъв преход от нещо, което невинаги задължително е отрицателно и лошо, към нещо по-добро (елементарен пример, но става за илюстрация - от малоумен и безхаберен пубер да се трансформираш в млад, отговорен и буден човек:Д).
Какво най-много харесваш в себе си?
А какво не?
Плакала ли си от щастие?
Смяташ ли се за човек с късмет?
Понасяш ли критика?
после още.
Бучински е по-голяма от Сапунджиева. И двете са ми преподавали. Няма как да не я знаеш - украинка, от мега отдавна е в това училище. Сега се разболя от рак, за съжаление.
Не е там, има друга Георгиева по английски, но тя е нова. Като цяло с учителите по английски нещата са много зле. :Д
Иначе да, след седми.
Ами, 35то вероятно не е онова училище, което ти си спомняш. Повечето по-големи, учили там, с които съм комуникирала, имат супер високо мнение за училището, но в момента лежи на стари лаври - пълен хаос е там в момента, защото директорката е мега зле. Иначе има доста учители, за които винаги ще бъда благодарна, че са ми преподавали. :Д Училищния двор, както и сградата (както си забелязал) се рушат и са опасни. Питай ме някакви конкретни неща. :Д Дрънкова (по математика) била ли е в даскалото, когато ти си учил там?
Какво най-много харесваш в себе си?
Пф, аз съм самовлюбена. :Д Харесвам ума и хумора си (и още 100 неща:Д).
А какво не?
Склонността си към вманиачаване, както и на моменти прекалената ми емоционалност.
Плакала ли си от щастие?
Да. И често като се разнежа и се вгледам в приятеля ми, се просълзявам от щастие и умиление. :Д
Смяташ ли се за човек с късмет?
Еми аз много, много избягвам да я използвам тази дума, не ми допада. Но да речем, че "късметлийството" ми е умерено, някъде посредата между голямо и малко. :Д
Понасяш ли критика?
Ами понасям я, когато я намирам за градивна. Като цяло не обичам да ме критикуват, де.
О, с Лестат доста хора са имали няк'ви преживявания :Д май и с мен се беше пробвал, ама удари на камък.
Мдам, запозната съм. Болен е този човек, а в началото изглеждаше толкова нормален.Или аз просто бях малка. Аз до 2013 получавах имейли от него. В последния обясняваше, че се съмнява все още да съм с "чичкото", чийто набор се върти около неговия. :Д
французите са организирани??? о.О
НАЙН!!
после ще питам))
опиши се с 3 думи
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Срамежлива ли си?
Имаш ли проблеми със сприятеляването с нови хора?
Или със сближаването им?
Какво търсиш в един приятел/ка?
Кои качества те грабнаха в приятелят ти?
А кои те дразнеха/все още те дразнят?
Как успокояваш мислите/ума си?
Как се мотивираш? А какво те мотивира?
Какво искаш от този живот? А мислиш ли, че някога ще го постигнеш?
Лесно ранима ли си?
Можеш ли да простиш?
Всъщност, какво е 'прошката' за теб?
А 'грешката'?
//с какво съм ти пък интересна
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Би ли написала книга ?
Защо не харесваш някои хора ?
Мислиш ли, че се поставяш в рамка ?
Как разбираш, че не се поставяш в рамка ?
Кое е най-важното нещо, което желаеш да се случи ?
Ако зададените въпроси са абсолютно нелепи, отговаряш ли им ?
Нагаждаш ли се добре в различни ситуации ?
До коя възраст човек спира да се самоопознава ?
Кога човек не може да се самоопознава ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Срамежлива ли си?
Случва се, но в общия случай не съм.
Имаш ли проблеми със сприятеляването с нови хора?
Имам, да. Рядко някой ме впечатлява достатъчно, че да искам да се сприятеляваме. А и като цяло много трудно допускам някого до себе си и пътят е дълъг.
Или със сближаването им?
Ами, както казах - трудно допускам хората до себе си, оттук и трудно приемам някого за близък.
Какво търсиш в един приятел/ка?
Държа приятелите ми да са умни и будни хора. Държа да имам полза от приятелството ни, да се стимулираме взаимно. И е ок да имаме някакви общи интереси и предпочитания.
Кои качества те грабнаха в приятелят ти?
Приятелят ми е изключително интелигентен мъж, много уравновесен, спокоен и мега забавен. Това бяха първите неща, които отбелязах, когато започнахме да си общуваме активно и които ме привлякоха.
А кои те дразнеха/все още те дразнят?
В началото нищо не ме дразнеше, сега нещата не са много по-различни. Да речем, че има периоди, в които се влъбява твърде много в работата си и оставя всичко друго на заден план, но до крайна степен. В такива моменти съм се дразнела и ми е ставало неприятно, но пък от друга страна това му поведение е било оправдано и го разбирам.
Как успокояваш мислите/ума си?
Най-ефективно е плуването. Иначе - с музика или гушкане.
Как се мотивираш? А какво те мотивира?
Мотивацията ми идва свише.:д Не, мотивират ме успелите и реализиралите се млади хора около мен (не само в професионален план, като цяло - в личен и т.н.), които ми показват, че все пак има как и има смисъл.
Какво искаш от този живот? А мислиш ли, че някога ще го постигнеш?
Честно казано, нещото, към което най-много (ще) се стремя, е хармонично семейство, защото на мен винаги ми е липсвало такова, бих искала да създам собствено. Искам и да успея в професионален план, да имам много пари (обичам парите и изпитвам нужда да съм финансово независима доколкото е възможно), една малка сладкарничка и възможност да пътувам често извън Европа.
Да, смятам, че нещата, които искам, са напълно осъществими и по силите ми.![]()
Лесно ранима ли си?
Зависи за какво става дума. Като цяло не мисля, че съм лесно ранима, но определено съм ранима.
Можеш ли да простиш?
Категорично да.
Всъщност, какво е 'прошката' за теб?
Прошката за мен е момента, в който спирам да изпитвам негативни чувства към човека, който по някакъв начин ме е засегнал и наранил.
А 'грешката'?
Нещото, чиито последствия носят напрежение и разочарования. Опитът ми дотук, обаче, показва, че това е само в началото, след този период, обикновено винаги са водили до самоусъвършенстване. Но това много зависи от естеството на грешката, от това колко хора засяга и т.н.
//с какво съм ти пък интересна
аз казах с какво горе
с какво бельо си?
Не знам как се казват - ето такъв тип, но червени. Вкъщи никога не нося сутиен.
опиши се с 3 думи
мега.яко.пиче.
умна, целеустремена, дисциплинирана
Ина, французите, с които живях, както и тези, с които се сблъсквах, бяха изключително организирани.![]()
сега ти отворих картата и първото, което ми направи впечатление, е отсъствието на каквато и да е вода (включително водните домове), което първо страшно много ме изненада, но с отговорите ти сега, всичко си застава на мястото.
ако мога да си позволя да дам съвет, на базата на астрологията, бих ти предложила да се преориентираш от програмирането към нещо по-твое - поле, в което ще можеш свободно/активно да изразяваш/налагаш мнението и позицията си. може би ПР/ВО, Право, дори нещо в посока така харесваните от Евок идеи за лидерски позиции. Със сигурност не самостоятелно, а в компания/с група съмишленици/колектив. За медицина(та) също имаш предпоставки - от хирургия до диетология или пък фитнес треньор. можеш и да управляваш бизнес (отново не сама; ), такъв за хранене - със сигурност;
аз имам само 1 въпрос, или нека да са 2:
1) доколко се влияеш от обкръжението си? (приемаш чужди възгледи/мнения/вкусове/позиции за свои, променяш се под заобикалящите те влияния, изграждаш личността си, вземайки пример от наличните около себе си, етц.)
2) опиши етапите си на порастване, от момента, в който се регистрира в този форум, до към днешна дата.
как се промени/изгради?
и, хайде, нека още един:
3) спомена няколко пъти будни и успели, ако не се лъжа, млади хора.
би ли дала пример за такива, които те вдъхновяват, ако може и с историите им. благодаря)
Би ли написала книга ?
Не, не мисля. Ако се случи да напиша, сигурно ще е някаква научна книга, някакъв учебник. :Д
Защо не харесваш някои хора ?
Най-често защото ги намирам за тъпи, несериозни, неорганизирани, скучни, конформисти. Това са нещата, които обикновено ме отблъскват.
Мислиш ли, че се поставяш в рамка ?
Не, не мисля, че е така и не се чувствам така. От друга страна смятам, че понякога на много хора би им изглеждало така, тъй като не обичам да се нагаждам и не съм конформист. И имам някакви твърди убеждения, които хората намират за крайни.
Как разбираш, че не се поставяш в рамка ?
[/b]Тук нещо не мога да си формулирам добре отговора, така че ще го оставя за по-късно.:Д[/b]
Кое е най-важното нещо, което желаеш да се случи ?
Казах по-горе - хармонично семейство.
Ако зададените въпроси са абсолютно нелепи, отговаряш ли им ?
Дефинирай нелеп въпрос.
Нагаждаш ли се добре в различни ситуации ?
Не, защото в повечето случаи не виждам смисъл от нагаждане.
До коя възраст човек спира да се самоопознава ?
Не знам, спира ли изобщо? Като цяло човек се променя, развива, сблъсква с различни ситуации, в които никога не е изпадал, т.е. себеопознаването би трябвало да е постоянен процес.
Кога човек не може да се самоопознава ?
Трудно ми е да отговоря. Може би, когато не иска или просто не нарича себеопознаването с тези думи. :Д
сега ти отворих картата и първото, което ми направи впечатление, е отсъствието на каквато и да е вода (включително водните домове), което първо страшно много ме изненада, но с отговорите ти сега, всичко си застава на мястото.
Това нищо не ми говори, нали знаеш. :Д
ако мога да си позволя да дам съвет, на базата на астрологията, бих ти предложила да се преориентираш от програмирането към нещо по-твое - поле, в което ще можеш свободно/активно да изразяваш/налагаш мнението и позицията си. може би ПР/ВО, Право, дори нещо в посока така харесваните от Евок идеи за лидерски позиции. Със сигурност не самостоятелно, а в компания/с група съмишленици/колектив. За медицина(та) също имаш предпоставки - от хирургия до диетология или пък фитнес треньор. можеш и да управляваш бизнес (отново не сама; ), такъв за хранене - със сигурност;
Какво имаш предвид под не сама?Иначе една от целите ми е да си имам собствен бизнес, свързан със сладкарство, но пътят дотам ще включва програмиране.
аз имам само 1 въпрос, или нека да са 2:
1) доколко се влияеш от обкръжението си? (приемаш чужди възгледи/мнения/вкусове/позиции за свои, променяш се под заобикалящите те влияния, изграждаш личността си, вземайки пример от наличните около себе си, етц.)
Преди обкръжението ми определено ми е влияело. В момента трудно бих могла да приема чуждо мнение/възгледи/позиции/приоритети и т.н. за свои, тъй като съм достатъчено убедена в своите. В този ред на мисли - в момента склонността ми да се влияя от другите е минимална.
2) опиши етапите си на порастване, от момента, в който се регистрира в този форум, до към днешна дата.
как се промени/изгради?
Промяната ми основно се състои в прехода от един супер вятърничав, недисциплиниран, неорганизиран човек в точно обратното. Също така с времето приоритетите ми се промениха, увереността ми е на друго ниво и така.
и, хайде, нека още един:
3) спомена няколко пъти будни и успели, ако не се лъжа, млади хора.
би ли дала пример за такива, които те вдъхновяват, ако може и с историите им. благодаря
Имам познати, които са млади предприемачи и вървят стремглаво нагоре. Примерно, една позната, когато беше на 22-23 си намери финансиране (трудно беше, не знам подробности) и започна бизнес със суперхрани и разни био неща. Пожъна успех, в момента продължава да го развива, занимава се с още някакви други проекти, има си пари, създаде си семейство. Финансово независима е. Просто защото е имала идея и не се е страхувала да започне да работи по нея, а и разбира се, защото й се е удала такава възможност. Такива хора ме вдъхновяват, които просто имат цел, упорити се и в крайна сметка се справят.
Няколко човека на моята възраст, които познавам (+ още някои по-големи), победиха на startup weekend-а в София. Подготвили са се, имали са идея и са намерили поле за изява.
Като цяло ме мотивират такъв тип млади хора - с идеи, с представа как да я реализират, с огромна доза упоритост в себе си, със склонност да рискуват. :Д
Сега се сетих за други примери, но тях по скоро бих ги споделила на лично някой път.
О, на мен изобщо не ми звучи. Като бях по-малка, бях на принципа "парите нямат значение", после осъзнах, че ги обичам и че искам да имам много от тях по възможност. :Д Не виждам нищо лошо в това.
Живяла е силно казано, но ми се събира около месец съжителство покрай един обмен във Франция.![]()
Mhm , ще чакам.
По темата :
Дефинирай ми конформист ?
Според твоите виждания, какво представлява една дипломатична личност ?
Добремм...
Дефинирай нелеп въпрос
и според това ми отговори на въпроса.
И извън темата :
Хехе, шегаджийка![]()
![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Дефинирай ми конформист ?
E, какво има да му дефинирам. Човек - нагаждач (спрямо натиска на другите/чуждите интереси/мнения/етц).
Според твоите виждания, какво представлява една дипломатична личност ?
Галантна, премерена личност, която знае как да се държи в различни ситуации така, че това да работи положително за нея. Примерно. :Д
Дефинирай нелеп въпрос
и според това ми отговори на въпроса.
За мен нелеп ще е твърде глупав въпрос или такъв, чийто отговор е очеваден. Значи отговорът ми е не.
Хехе, шегаджийка![]()
Себеопознаването, мисля, че е ясно.![]()
Как различаваш конформист от дипломатичната личност ?
Успяваш ли често да ги различиш ?
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
а не мислиш ли, че антиконформизмът също ограничава? от много креативност и оригиналничене не се ли влиза в т.нар. out-of-the-box box?
Да, и аз имах подобен въпрос :д
Не смяташ ли, че човек трябва да е гъвкав?