- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- На горещия стол е... Electra
И аз мисля, че ти липсва разликата между "нагаждач" и "социално интелигентен човек".
Поне на мен винаги ми е било безкрайно досадно да излезем някъде и да се появи някой, който умишлено цяла вечер да приеме ролята на аутсайдер само защото не е в обичайната си среда или с обичайните хора.
Дори ако е мой познат и съм направила грешката да го изкарам от comfort zone-ата му, откровено ме е срам от него.
Или аз не разбрах
Аз за себе си съм открила златната среда между "не се влияя от хората" и "вслушвам се в чуждо мнение и подлагам собственото под съмнение", защото дълбоко вярвам, че това прави интелигентният човек.
аз пък съм чувал че който мноо говори за интелигентност и подобни е далече от същото
гледайки писаниците на PinkPan7her съм склонен да вярвам на твърдението
Търся си приятелка, пишете ми
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...58&oe=54BA8814 аз :Д
Абе ко ме занимавате с глупости
ахахахаххаха ;д евала брат
Хубу, не се хващай за думата.
Означава "човек, който се държи адекватно в социални ситуации" - с други думи, не да се появиш с минижуп и опушен грим в бар, в който се сервира основно бира; нито да отидеш на лъскаво кафене и през цялото време да мрънкаш как не е твоето място, щото предпочиташ да си бос в някоя чаена къща, примерно.
Коментирали сме го много пъти това. Просто е неадекватно да се разпсуваш пред родителите на половинката си, "щото ти така си правиш и няма да се правиш на какъвто не си" или да разказваш в офиса за бурната нощ с поредната мацка. Примери бол - всичките доказващи, че нагаждането далеч не е недостатък.
E, така написано, разбира се![]()
Мога да те уредя с американец, французин или китаец. Само кажи.![]()
По темата:
Кое е най-значимото нещо, което ти се е случило до този момент?
Какви са политическите ти виждания?
Доволна ли си от изборите за парламент?
20 лв. на куката или 100 лв. глоба?
Опиши любовта.
Какъв е смисъла за един човек да продължава да живее?
Нещо, което много ти липсва, защо?
Религиозната ти гледна точка?
Как ще реагираш, ако споделиш нещо важно за теб и той/тя те издаде?
знам какво ще отговори на половината въпроси
доста сме близки![]()
ами изпитах нужда и бях напът, но все пак това си е нейният миг ;/
Отгови на ЛСПък после ще сверим.
// Много спам, та:
Патриотче ли си?
Обичаш ли да си поставяш предизвикателства?
Харесва ли ти да се съзстезаваш за да докажеш, че си номер едно.
Кои езици би научила?
Нещо, което ти напомня за детсвото.
Посягали ли са ти? Каква е е била/би била реакцията ти?
само пред голямата публика изпитвам нужда, на лс не ми се занимава
пък и не бъди толкова недоверчив...
Как различаваш конформист от дипломатичната личност ?
Успяваш ли често да ги различиш ?
а не мислиш ли, че антиконформизмът също ограничава? от много креативност и оригиналничене не се ли влиза в т.нар. out-of-the-box box?
Не смяташ ли, че човек трябва да е гъвкав?
И аз мисля, че ти липсва разликата между "нагаждач" и "социално интелигентен човек".
Поне на мен винаги ми е било безкрайно досадно да излезем някъде и да се появи някой, който умишлено цяла вечер да приеме ролята на аутсайдер само защото не е в обичайната си среда или с обичайните хора.
Дори ако е мой познат и съм направила грешката да го изкарам от comfort zone-ата му, откровено ме е срам от него.
Така, на тези неща отговорът ще ми е общ.
Първо, дефинициите ми за дипломатична личност и за конформист са коренно различни, така че няма как да не ги различа. Твърде вероятно е вие да вкарвате друг смисъл в "нагаждач" от мен. Категорично не ми липсва разликата. Конформист е човекът, който в каквато и ситуация да попадне, приема чуждите възгледи/приоритети/интереси и т.н. за свои, въпреки че те не отговарят на досегашните му такива. И не защото е преосмислил позицията си, а за да се впише. Т.е. нагажда се спрямо това, което групата налага, защото в общия случай така е по-лесно да бъдеш приет. Това за мен е противно и неправилно.
За дипломатичната личност си казах дефиницията - галантна, премерена личност, която знае как да се държи в различни ситуации така, че това да работи положително за нея. Това не включва да приема чуждото за свое, а да направи така, че неговото да си бъде негово без това да има сътресения върху околните и върху самия него.
Когато човекът се е съгласил да излезе някъде и е бил наясно къде ще ходи, трябва да се държи на ниво и да не създава смут в компанията. Това не означава, обаче, че ако се съглася да отида на чалга дискотечка, примерно, защото са ме поканили на рожден ден там, ще въртя кючеци с другите и ще пея песните (защото това би изневерило на същността и принципите ми), а просто хората ще са наясно, че това не е моята музика и затова не го правя, което не пречи да си говоря с тях, да се смея с тях и да не се отцепвам. Това по скоро ще бъде дипломатичност. Ако пък изневеря на същността си и започна да обяснявам колко ме кефи тази музика (при положение, че действително не е така) и колко обичам да танцувам на нея с цел да се впиша и да бъда по-лесно приета в групата, ще си бъде чист конформизъм. От моята гледна точка.
Аз по принцип очаквам от приятелите ми да не ме канят на места (освен ако няма повод - някакво празненство тип рожден/имен ден/взет изпит), за които знаят, че не са моите, просто ей така, да излезем в петък вечер.
И разбира се, че смятам, че антиконфомизмът ограничава, но зависи до каква степен е развит. За себе си смятам, че антиконформизмът ми е в здравословни за мен граници и по никакъв начин не ограничава начинът, по който живея. Понеже захванах примера с дискотечката и чалгата - нито съм пропуснала рожден ден заради него, нито няма да отида на бала, тъй като 100%. Просто знам в кои моменти как да се държа и какъв избор да направя за себе си. Мисля, че тук отговорих и на това как разбирам, че не се рамкирам.
Едит: На другите въпроси ще отговоря довечера, че сега имам ангажименти.:Д
Последно редактирано от Naive : 10-16-2014 на 11:49
Кое е най-значимото нещо, което ти се е случило до този момент?
Доста е лично, така че бих предпочела да го запазя за себе си. Но знам, че най-значими неща предстоят да ми се случват.
Какви са политическите ти виждания?
Не са ясно формулирани засега.
Доволна ли си от изборите за парламент?
Не. Главно не съм доволна от избирателната активност, следствие от която контролираният вот се превърна във фактор. Защото ролята ни като граждани на тази държава не се изчерпва в това само да стоим и да обясняваме как нищо не е наред, а да започнем да правим нещо по въпроса. То си е казано: "Every country has the government it deserves".
20 лв. на куката или 100 лв. глоба?
Ще бъда честна и ще кажа, че зависи от ситуацията. Ако знам, че мога да си позволя да дам 100лв без това да сътресе сериозно бюджета ми, ще предпочета да платя глоба. Ако нямам такава възможност, ще извадя 20лв (или просто ще внимавам да не правя нарушения, но се случва). Надявам се да постигна така желаната от мен финансова независимост и да мога да си позволя да си плащам съвестно глобите. :Д
Опиши любовта.
Това е.
Какъв е смисъла за един човек да продължава да живее?
За мен смисълът се състои в целите ми и в бъдещото ми развитие.
Нещо, което много ти липсва, защо?
Уют и сплотеност у дома.Защото имам нужда от това просто и защото цял живот съм усещала липсата на точно тези две неща.
Религиозната ти гледна точка?
Атеист съм.
Как ще реагираш, ако споделиш нещо важно за теб и той/тя те издаде?
Ще се разочаровам. И толкоз. Сигурно ще попитам защо и ще се отдръпна (за известно време?). Не ми се е случвало.
Патриотче ли си?
Родолюбка съм. За мен България е най-прекрасното място на света, защото само тук чувствам принадлежност, а съм обикаляла доста. Обичам българския език и се гордея с кирилицата.
Обичаш ли да си поставяш предизвикателства?
Изпитвам нужда.
Харесва ли ти да се съзстезаваш за да докажеш, че си номер едно.
Харесва ми да се състезавам и ми харесва да бъда първа. Обаче гледам да преценявам кога каузата си струва и кога не.
Кои езици би научила?
В момента не бих започнала да уча нов език, имам да доусъвършенствам руски и френски. Но иначе испански и немски много държа да науча.
Нещо, което ти напомня за детсвото.
"Майчина сълза". Мама ми я разказваше по 100 пъти на ден и аз всеки път плаках.
Посягали ли са ти? Каква е е била/би била реакцията ти?
Да, посягали са ми, доста сериозно. Събрах се и се борех с всички сили да изхвърля този човек от живота ми. Не зависеше от мен, за съжаление. Не съм травмирана, бях достатъчно голяма, за да не ми повлияе по пагубен начин, напротив - доказа ми, че съм силна.
Първата ти мисъл, с която е събуди днес?
"Ама ти сериозно ли си толкова шлядък и аз сериозно ли пак се успах?" :д Приятелят ми ме събуди с целувка и обръщението "мързеланка" (поредна сутрин, в която не мога/не искам да стана навреме за училище:Д).
Има ли хора, които не заслужават да живеят?
Аз доста често заклеймявам по този начин някакви хора, така че явно за мен има.
Сталин/Хитлер?
Хитлер. Защото от малка проявявам изключителен интерес към личността му (и до днес не мога да си обясня защо).
Какво мислиш за намесата на Америка в отношенията м/у Русия и Украйна?
Не се чувствам достатъчно уверена да коментирам този въпрос, съжалявам.
кога трябва да казвам кой ще е следващия :Д
защо? аз мога да отговарям вместо теб
познавам те толкова добре
е нели, защо така скучно си отговорила за религияга
трябваше да кажеш, че вярваш в дядо коледа
нали така ми каза ;/
Не, аз не обичам шоколад и шоколадови неща. Ако нямам друг избор, ще го ям, но няма да оргазмирам от вкуса му. :д